אתר זה עושה שימוש בעוגיות על מנת להבטיח לך את חוויית הגלישה הטובה ביותר.
מיקרוסופט פיתחה תעודת זהות דיגיטלית מבוססת בלוקצ'יין

מיקרוסופט פיתחה תעודת זהות דיגיטלית מבוססת בלוקצ'יין

הטכנולוגיה הוצגה במסגרת מיזם ID2020, לפיתוח תעודה בינלאומית בה יוכלו להשתמש פליטים ועקורים כדי להוכיח את זכאותם לסיוע. התעודה החכמה תכלול זיהוי ביומטרי, אך ללא מאגר שיהיה בסכנת ניצול לרעה או פריצה

20.06.2017, 11:20 | ויקי אוסלנדר
מיקרוסופט ואקסנצ'ר פיתחו זהות דיגיטלית באמצעות טכנולוגיית בלוקצ'יין, כחלק מפרויקט להעניק תעודת זהות חוקית לכ-1.1 מיליארד אנשים בעולם, ללא מסמכים רשמיים עד 2020.

קראו עוד בכלכליסט

הפרויקט הוצג לאו"ם במסגרת ועידת ID2020 - שיתוף פעולה בינלאומי המקדם את הרעיון של זהות חוקית לכל בני האדם. הרעיון הוא להשתמש בנתונים ביומטריים וטכנולוגיית בלוקצ'יין שיאפשרו לפליטים ועקורים להציג תעודת זהות דיגיטלית שלהם כדי להוכיח את זכאותם לסיוע.

אנשים ללא זהות מאומתת נשללים מזכאות לשירותים ממשלתיים כמו בריאות או חינוך. באמצעות הפלטפורמה החדשה שמפתחות מיקרוסופט ואקסנצ'ר יוכלו לקבל גישה לשירותים בסיסיים.

פליטים סורים בירדן. כיצד יוכיחו את זהותם?, צילום: ארגון ישראייד israAID פליטים סורים בירדן. כיצד יוכיחו את זהותם? | צילום: ארגון ישראייד israAID פליטים סורים בירדן. כיצד יוכיחו את זהותם?, צילום: ארגון ישראייד israAID

ביומטריה, ללא מאגר

בפרויקט של מיקרוסופט ואקסנצ'ר המערכת לא תאחסן מידע אישי על מערכת ריכוזית, כך ששום גוף, פרטי או ציבורי, לא יחזיק בגישה לפרטי המשתמש. הפרטיות והניידות יאפשר למשתמשים לשתף אותו מתי שיבחרו, בלי חשש שינוצל על ידי ממשלות או יאבד. גופים יוכלו לשתף רשומות הרלוונטיות לאדם ספציפי ולעדכן אותן על גבי הבלוקצ'יין, אך רק המשתמש ישלוט למי תהיה גישה למידע זה. אב הטיפוס נבנה על גבי פלטפורמת אקסנצ'ר ופועלת על פלטפורמת מחשוב ענן של מיקרוסופט Azure.

הבעיה הגדולה ביותר בפרויקט זה היא שהפליטים יוכלו, נכון לעכשיו, לאמת את זהותם באמצעות אפליקציה שיתקינו על גבי הסמארטפון שלהם. מה שכמובן דורש מאותם אנשים להיות בעלי אמצעים או גישה לרכוש סמארטפון.

טכנולוגיית הבלוקצ'יין מאפשרת ניהול בסיס נתונים מבוזר שרץ במקביל ומתעדכן כל הזמן אצל כל המשתמשים בו-זמנית, מה שמייתר גורמים מנהלים או מתווכים. הבלוקצ'יין מורכב מלבנות (בלוקים) של מידע מאומת. כל בלוק מכיל את המידע החדש ואת המידע של הבלוק שנוצר לפניו – מה שמחבר בין הבלוקים השונים, יוצר את השרשרת (צ'יין) והופך את המידע למוגן מפני רמאות.

אותה מערכת מוצפנת מאפשרת רמת אבטחה חזקה במיוחד. המידע מוצפן ומאוחסן בשרשרת מידע וכדי להצליח לפרוץ למערכת, ההאקר יצטרך לשנות מידע על כל הבלוקים, בכל המחשבים שמחוברים לרשת בו-זמנית.

תגיות