אתר זה עושה שימוש בעוגיות על מנת להבטיח לך את חוויית הגלישה הטובה ביותר.
"כלכ-List - הרשימה השווה":  9 כללים לנטוורקינג נכון במתחמי עבודה משותפים איור: מיכל פדלון

"כלכ-List - הרשימה השווה": 9 כללים לנטוורקינג נכון במתחמי עבודה משותפים

מה עושים אם הגיעה פגישה ספונטנית, מתי כדאי להגיע, ומה לא לעשות ליד שולחן העבודה - כך תמקסמו את שהותכם בחללי העבודה המשותפים

05.07.2017, 08:48 | מורן לונדון. איורים: מיכל פדלון

מתחמי עבודה משותפים הולכים ומתחבבים על עצמאיים וסטארטאפיסטים, כיוון שהם מאפשרים להשיג משרד ראוי עם השירותים הנלווים במחיר יחסית נוח. אך יותר מכך: הם מאפשרים לבלות את היום בעשייה לצד אנשים שיש להם מכנה עסקי משותף עימכם. בניגוד לעבודה מהבית או במשרד פרטי, עבודה בחלל משותף אוצרת בתוכה הזדמנויות מעניינות שכדאי להיות ערים להן: עצמאים שמחפשים שותפים, יזמים עם רעיונות שזקוקים למישהו שיפרוץ עימם את הדרך ובעלי מקצועות חופשיים שישמחו לסיעור מוחות - ויכולים לתרום בחזרה גם הם מניסיונם הרב. כל אלו הן ההזדמנויות האמיתיות שטומנים בחובם מתחמי העבודה המשותפים. על מנת לנצל את ההזדמנויות הללו, חשוב להשקיע בנטוורקינג. "כלכ-List - הרשימה השווה", מציג את כללי הזהב לעשות זאת נכון:

1. שותפות, אבל בגבולות 

השיתופיות מבלבלת בהתחלה ויש שמרגישים שהגיעו לקומונה בה הכל פרוץ ומותר. זה לא כך: האנשים שמגיעים למקום באים כדי לעבוד ולא להעביר זמן רק בשיחות מסדרון, ויש לכבד זאת. כמעט כל חללי העבודה מציעים מתחם בר ופעילות "האפי-אוור" קלילה בהשתתפות כולם. נצלו היטב את הזמן הייעודי הזה כדי להכיר, לצד יצירת קשרים בזמן ארוחות הצהריים.

מתחמי עבודה משותפים. זו לא קומונה, איור: מיכל פדלון מתחמי עבודה משותפים. זו לא קומונה | איור: מיכל פדלון מתחמי עבודה משותפים. זו לא קומונה, איור: מיכל פדלון

2. לא מוקדם מידי ולא מאוחר מידי

שעות הפעילות של מתחמי העבודה המשותפים משתנות בין המתחמים השונים. מירב הקהל הרלוונטי לנטוורקינג מגיע בין השעות 10:30 - 16:00. אם תגיעו אחרי לא תהיו לבד, אך אווירת העשייה תהיה פחותה. בנוסף ישנם חללים הנשארים פתוחים 24 שעות, למי שמעדיפים את השקט של הלילה, או עובדים בעיקר מול חו"ל.

3. דעו את מי אתה מחפשים

כאשר מחפשים מתחם עבודה משותף בוחנים קריטריונים רבים: מהמחיר ועד לשירותים השונים שמציע כל אחד מהמתחמים (כגון שירותי עיצוב ותכנות שניתנים לפי בנק שעות). אחד הקריטריונים שחשוב לבדוק הוא אופי האוכלוסייה במקום והאם היא רלוונטית עבורכם לצרכי נטוורקינג.

ככל שעולם חללי העבודה המשותפים מתפתח, נוצרים מקומות בהם מתקבצים סוגים שונים של עובדים. כיום ישנם מתחמים אליהם מגיעים סטארטאיפסטים בתחילת דרכם, מתחמים אליהם מגיעים סטארטאפים אחרי גיוס הון – שמציעים גם עמדות עבודה למספר אנשים יחדיו וחדרי ישיבות רחבים לישיבות מרובות משתתפים, מתחמים אליהם מגיעים שלל עצמאים מתחומים שונים ובעלי עסקים קטנים, ומתחמים נעימים לאימהות – המציעים גם שירותי תינוקיה.

4. נצלו את האירועים

יתרון בולט של המתחמים האלו הוא אירועים שונים שהם מקיימים: הרצאות בנושאים מקצועיים שרלוונטיים לעיקר המשתמשים בשירותי המקום, תוכניות אקסלרציה, מפגשים יזומים עם משקיעים פוטנציאליים וסיוע בנטוורקינג. לפני שבוחרים מתחם עבודה, כדאי לשוטט באתרי האינטרנט של המתחמים השונים ולבדוק את הפעילויות הנלוות שהם מציעים.

5. קפצו על ההזדמנויות

אם אתם מנסים לקבוע פגישה עם משקיע פוטנציאלי ופתאום הוא עומד מולכם במתחם העבודה בדרך לפגישה עם משתמש אחר – זוהי הזדמנות לפנות אליו פנים מול פנים. יש לעשות זאת באופן חכם ודיפלומטי: המתינו שהוא יסיים את הפגישה אליה הגיע, המתינו שהוא יסיים להיפרד מכל הנוכחים ואז שאלו אותו בעדינות אם תוכלו להחליף כמה מילים. אל תגישו לו נאום מלא על הרעיון שלכם – אלא סכמו אותו במספר משפטים קצרים ושאלו בעדינות אם תוכלו להחליף כמה מילים בהזדמנות נוחה יותר. אם לא הצלחתם לתפוס אותו – נסו לברר בעדינות עם המשתמש עימו הוא נפגש כיצד נכון ויעיל להגיע אליו.

6. הביאו שמיכה נוספת

במתחמי העבודה המשותפים – כמו גם במשרדים בהם יש חללי עבודה פתוחים – קיימת מחלוקת על המזגן. המחלוקת קיימת בייחוד בחודשי הקיץ בהם לחלק מהמשתמשים (בייחוד מהמשתמשות) במתחם קר. כירבולית קטנה וזולה תפתור את המחלוקת. היא תהיה שימושית עבורכם, וכדאי להביא אחת נוספת שתוצע למשתמשים הקפואים ותשמש גם כדרך ליצור קשר ולפתוח בשיחה, תוך כדי צבירת נקודות זכות.

המלחמות על המזגן מגיעות גם לכאן, איור: מיכל פדלון המלחמות על המזגן מגיעות גם לכאן | איור: מיכל פדלון המלחמות על המזגן מגיעות גם לכאן, איור: מיכל פדלון

7. התנהגו בהתאם

אם ברצונכם להתבלט לטובה בתור התחלה אל תתבלטו לרעה. כבדו את זמנם של הסובבים: אל תתיישבו בחדר ישיבות ריק אם לא הזמנתם אותו מראש ואל תאריכו את פגישותיכם בו מעבר לזמן שתואם לכם. אם יש לכם פגישה ספונטאנית רדו לבית קפה. היו סבלנים, הגיעו בריאים והיו רגישים לקולות ולריחות שאתם מפיצים. סיבוב ספינר וביסלי בצל הם אולי הדרך שלכם לשפר את היום, אך הם יכולים להרוס אותו לכל מי שסביבכם. נוסף על כך, כבדו את הפרטיות של שכינם: המחשב, השולחן והסלולרי הם מרחב פרטי של המשתמשים. אל תתפתו להציץ כדי לדעת מה קורה או להתערב במה שאתם שומעים.

8. קוד לבוש – לא מביך

במתחמי העבודה המשותפים קוד הלבוש הוא שאין קוד לבוש. בהיעדר בוס שצריך להרשים, מגוון האאוטפיטים בחללים משותפים יכול לנוע מג'ינס וכפכפים ועד לחליפה מחויטת. המלצה שלנו: בימים עמוסי פגישות התלבשו בהתאם, אבל גם בימים לא מחייבים שמרו על רישול מוקפד, שכן אין לדעת במי תתקלו. ותרו על הטרנינג, השאירו בבית את כפכפי אצבע ואל תבחרו בג'ינס הכי מהוהה בארון. נעליים, ג'ינס עם סטייל וחולצה (נקייה, שלמה, לא דהויה) עם גזרה נחמדה יעשו את העבודה.

אל תהיו מרושלים. אין לדעת את מי תפגשו, איור: מיכל פדלון אל תהיו מרושלים. אין לדעת את מי תפגשו | איור: מיכל פדלון אל תהיו מרושלים. אין לדעת את מי תפגשו, איור: מיכל פדלון

9. אל תעשו נטוורקינג ליד שולחן העבודה

משתמש נוסף יושב ממש קרוב אליכם ונורא קל לצעוק אליו איזו שאלה או תובנה. אבל ייתכן שהוא עסוק או שכל הקולגות האחרים עסוקים, והצעקה פשוט קוטעת להם את קו המחשבה. השתמשו במייל או בחיוג פנימי, או שפשוט קומו על הרגליים ולכו לשולחן של המשתמש בדיוק כמו שהייתם עושים אם היה לו משרד משלו. בהמשך לכך: אל תעשו פגישות ליד שולחן העבודה, גם לא פגישות נטוורקינג חשובות. אין דבר מעצבן יותר משני אנשים שמלחששים בזמן שגורם שלישי מנסה להתרכז.

לערוץ חללי עבודה >>

תגיות