אתר זה עושה שימוש בעוגיות על מנת להבטיח לך את חוויית הגלישה הטובה ביותר.
החל מהשנה הבאה: פיילוט בהשקעה של 75 מיליון שקל למימון אבחון וליווי לתלמידים לקויי למידה צילום: גדי קבלו

החל מהשנה הבאה: פיילוט בהשקעה של 75 מיליון שקל למימון אבחון וליווי לתלמידים לקויי למידה

משרד החינוך הודיע היום על הטמעת התוכנית ב-77 בתי ספר ב-15 רשויות מקומיות. המימון יקבע בהתאם למצב הסוציו-אקונומי של התלמיד, ויאפשר למשפחות חיסכון שבין 1,000 ל-4,000 שקל

21.06.2017, 18:01 | ספי קרופסקי
משרד החינוך הציג היום (ד') תכנית חדשה בהשקעה של 75 מיליון שקל שבמסגרתה ימומנו אבחונים וליווי מקצועי לתלמידי חטיבת ביניים עם לקויות למידה והפרעות קשב. התכנית תוטמע באופן הדרגתי החל משנת הלימודים הבאה במתכונת של פיילוט ב-77 בתי ספר ב-15 רשויות מקומיות ברחבי הארץ, כשהמטרה היא שהתכנית תפעל בכל החטיבות עד שנת הלימודים תשפ"ב (2022).

במסגרת התכנית, יפעלו בתי הספר לאתר תלמידים המתקשים או אלו עם הפרעות קשב וריכוז הלומדים בכיתה ז'. תהליך האיתור יסתמך בין השאר על ציונים משנים עברו, חוות דעת של מורים ומידע שיימסר מההורים וכן על ידי מבדקי מיפוי שכבתיים שיבוצעו לתלמידים. לאחר מכן יגבש בית הספר תכנית התערבות אישית שתכלול ליווי מקצועי. כמו כן יבוצעו מעקבים אחר התקדמות התלמידים וסיכום בסוף שנת הלימודים.

כמו כן יישלחו תלמידים לפי מידת הצורך לערוך אבחונים בשירות הפסיכולוגי-חינוכי. אם במסגרת האבחון יימצא כי ההתערבויות והסיוע שניתנו לתלמיד לא הביאו את התלמיד לרמת מסוגלות לפצות על הלקות, הוא יקבל אישור להתאמות בדרכי ההבחנות כבר עם המעבר לתיכון.

בית ספר (ארכיון), צילום: אביהו שפירא בית ספר (ארכיון) | צילום: אביהו שפירא בית ספר (ארכיון), צילום: אביהו שפירא

תלמידים אשר יופנו לשירותי האבחון הפסיכולוגי יקבלו מימון מטעם המשרד לביצוע האבחון. המימון יקבע באופן דיפרנציאלי בהתאם למצב הסוציו-אקונומי של התלמיד, ויאפשר למשפחות חיסכון שבין 1,000 שקל ל-4,000 שקל. כמו כן, המשרד יתקצב את הליווי המקצועי שיינתן לתלמיד על ידי אנשי מקצוע מיוחדים ומדריכים מאגף לקויות למידה.

שר החינוך נפתלי בנט מסר היום: "מדובר בבשורה כלכלית להורים, ובשורה גדולה לתלמידים שזקוקים לסיוע ויקבלו מעתה ליווי מקצועי צמוד. החיסכון למשפחות ינוע בין 3,000-1,000 שקל לכל משפחה. זו בשורה דרמטית. אנו פועלים לצמצם פערים ולהקל על ההורים, והנה דוגמה נוספת מובהקת לכך". מנכ"ל משרד החינוך שמואל אבואב הוסיף כי, "אין כל סיבה שתלמידים יבצעו אבחונים מיותרים, ואין כל סיבה שהורים ישקיעו בנושא הזה כספים מיותרים. המהלך הזה יאפשר זיהוי מוקדם של צרכים, מתן מענה נכון ופרטני".

תגיות