אתר זה עושה שימוש בעוגיות על מנת להבטיח לך את חוויית הגלישה הטובה ביותר.
תמר מתקדמת להנפקה בשווי 1.2 מיליארד דולר צילום: עמית שעל

תמר מתקדמת להנפקה בשווי 1.2 מיליארד דולר

בתוך שבועיים צפויה תמר פטרוליום, שהוקמה לשם רכישת 9.25% מהאחזקות במאגר מדלק קידוחים והנפקתן לציבור, לגייס אג"ח בהיקף של 600–650 מיליון דולר, ואת השאר במניות. מרבית התמורה תשמש לתשלום דיבידנדים לבעלי המניות

22.06.2017, 07:18 | ניר טל

קבוצת דלק של יצחק תשובה מתקדמת שלב נוסף בדרך להנפיק חלק מאחזקותיה במאגר הגז תמר. אתמול פרסמה תמר פטרוליום – החברה שהוקמה לטובת ההנפקה על ידי השותפות – תשקיף לקראת הנפקה ראשונית לציבור של 9.25% מהאחזקות במאגר שיירכשו מדלק קידוחים לפי שווי מוערך של 1.1–1.2 מיליארד דולר. אם ההנפקה תושלם, לחברה פוטנציאל להיסחר במדד ת"א־35.

קראו עוד בכלכליסט

תמר פטרוליום צפויה לרכוש משותפות דלק קידוחים 9.25% מהאחזקות (קרוב לשליש מאחזקותיה) במאגר, ששוויו נאמד בכ־12.5 מיליארד דולר. לצורך כך תגייס החברה אג"ח בהיקף מוערך של 600–650 מיליון דולר בתחילת יולי, ולאחר מכן תגייס את יתר ההון בהנפקת מניות. החברה צופה כי תשלים את התהליך בסוף יולי.

על פי תנאי התשקיף, גיוס ההון המינימלי הנדרש להשלמת ההנפקה הוא 60% מההון של תמר פטרוליום. אם לא יתקבל מספיק ביקוש, תיוותר דלק קידוחים עם אחזקות עד לתקרה של 40% מהון המניות בתמר פטרוליום.

את ההנפקה בישראל מובילים כמה חתמים, לרבות לידר הנפקות, אקסלנס חיתום, דיסקונט חיתום וברק קפיטל חיתום. בנקי ההשקעות ג'יי.פי מורגן ו־HSBC צפויים לשמש מפיצים בחו"ל בקרב משקיעים זרים, וכבר בימים הקרובים צפויה החברה לפרסם תשקיף באנגלית במטרה למשוך משקיעים מעבר לים, ואף לצאת לרוד שואו בחו"ל. בתוך כך פועלת דלק קידוחים לקבל את אישור בעלי יחידות ההשתתפות שלה, ולפני יומיים פרסמה השותפות הזמנה לאסיפה כללית מיוחדת שתתקיים בעוד כשבועיים, שבמרכז סדר היום שלה אישור המתווה הנוכחי.

בדרך ליישום מתווה הגז

ההנפקה נובעת מהצורך של דלק למכור את אחזקותיה (32.25%) במאגר תמר עד לדצמבר 2021, כחלק מהדרישות שנקבעו במתווה הגז שאושר באוגוסט 2015. לאור הדדליין, ובהתייחס לשיעור האחזקות שנמכרות, אפשר להניח שבקבוצה רצו להמשיך להיות חשופים למאגר בשלב זה, מבלי להמתין לרגע האחרון למכירת האחזקות.

זהו הצעד המעשי הראשון של החברה במסגרת המימוש העתידי.

בעתיד צפויה דלק לנקוט אחד מבין כמה צעדים למימוש אחזקותיה. על הפרק נמצאת אפשרות להנפיק חלק מהאחזקות בבורסה בחו"ל או למכור חלק מהן למשקיעים פרטיים, בדומה לצעד של נובל אנרג'י בדצמבר האחרון, שמכרה 3.5% מהאחזקות במאגר לקבוצת משקיעים מוסדיים בשם אוורסט, בראשות חברת הביטוח הראל. עסקה זו שיקפה שווי של 12.3 מיליארד דולר למאגר תמר. בהתייחס לשווי הזה נגזר שוויה של תמר פטרוליום. ואולם בשונה מהעסקה עם נובל אנרג'י, מדובר על הנפקה של חברה ציבורית, כך שמדובר באחזקה נזילה יותר שייתכן שתתומחר מעט גבוה יותר.

יצחק תשובה בעל השליטה בדלק, צילום: עמית שעל יצחק תשובה בעל השליטה בדלק | צילום: עמית שעל יצחק תשובה בעל השליטה בדלק, צילום: עמית שעל

בהנחה שההנפקה תושלם, אחזקות השותפות במאגר תמר יתחלקו בצורה הבאה – דלק קידוחים (22%), נובל אנרג'י (32.5%), ישראמקו (28.75%), דור חיפושי גז (4%), אוורסט (3.5%) ותמר פטרוליום (9.25%).

תמר פטרוליום עדיין לא מינתה את כל נושאי המשרה בחברה. בתפקיד יו"ר החברה מכהן יוסי אבו, מנכ"ל שותפות דלק קידוחים. אבו הוא הדירקטור היחיד בחברה שתוכל להעמיד דלק קידוחים גם בהנחה שתיוותר עם אחזקה בשותפות.

בתשקיף צירפה החברה תוצאות פרופורמה לרבעון הראשון לשנת 2017, שסיימה החברה ברווח נקי של 28 מיליון דולר ביחס להכנסות נטו (בניכוי תמלוגים של 6.5 מיליון דולר) של 36 מיליון דולר. תוצאות אלה נגזרות מהדו"ח הכספי של פרויקט תמר, המשותף לשותפות, לאחר שבוצעו בו התאמות. היקף הגז שנמכר במהלך הרבעון הסתכם בכ־2.4 BCM (מיליארד מ"ק).

2 מיליארד דולר בדיבידנד

לפי הצהרת הקבוצה, מרבית הרווחים מההנפקה מיועדים לתשלום דיבידנד למשקיעים. רווחי המכירה הנוכחית, כמו גם רווחים עתידיים, צפויים לשמש לחלוקת רווחים ולפירעון מוקדם של אג"ח. החוב נטו של שותפות דלק קידוחים, במסגרת סדרת תמר בונד שהונפקה ב־2014, עומד על 1.6 מיליארד דולר, כך שהיקף הדיבידנדים הפוטנציאלי לשנים הקרובות נאמד ב־2 מיליארד דולר.

תגיות