אתר זה עושה שימוש בעוגיות על מנת להבטיח לך את חוויית הגלישה הטובה ביותר.
דו"ח: כשליש מהחלטות הממשלה לא מתבצעות צילום: אלכס קולומויסקי

דו"ח: כשליש מהחלטות הממשלה לא מתבצעות

הדו"ח בחן 1,052 סעיפים ביצועיים מתוך 195 החלטות ממשלה שהתקבלו בין מאי 2015 ועד סוף 2016. החלטות שאינן ביצועיות לא נבדקו

22.06.2017, 06:50 | אדריאן פילוט

ממשלת ישראל ה־34 בראשות בנימין נתניהו לא ביצעה כ־30% מהחלטות שקיבלה מאז כינונה, כך עולה מדו"ח מעקב אחר ביצוע החלטות הממשלה. הדו"ח הוא פרי תוצר של מאבק עיקש של המרכז להעצמת האזרח שדורש בשלוש השנים האחרונות ממשלות ישראל לדווח על אי ביצוע החלטות ממשלה. הדו"ח מפרט מה עלה בגורלם של 1,052 סעיפים ביצועיים מתוך 195 החלטות ממשלה שהתקבלו בין מאי 2015 ועד סוף 2016. החלטות שאינן ביצועיות לא נכללו בדו"ח.

"אני גאה על כך שהממשלה בראשותי בודקת בשקיפות ומפרסמת לציבור את אחוז הביצוע של החלטות הממשלה", אמר ראש הממשלה בנימין נתניהו.

מהדו''ח עולה כי חלק לא מבוטל מההחלטות אשר לא בוצעו, נמצאות בתהליך ביצוע רק מפני שהם טרם הושלמו, הם בקטגוריה של אי ביצוע.

נתניהו, צילום: אוראל כהן נתניהו | צילום: אוראל כהן נתניהו, צילום: אוראל כהן

אך יש החלטות שאי ביצוען אינו מוצדק ומעיד על חוסר ביצועיות או יעילות של הממשלה. דוגמה לכך היא אחד הסעיפים של החלטה מספר 147: קידום הסוגייה האסטרטגית "טיפוח ומיצוי הון אנושי" כנגזרת מהערכת המצב האסטרטגית כלכלית־חברתית של הממשלה, ובה הוטל על משרד העלייה והקליטה לגבש תוכנית לעידוד העלייה באמצעות צוות מקצועי יעודי לנושא. ההחלטה כאמור לא בוצעה ולפי הדו"ח הסיבה לכך היתה כי הצוות מעולם לא התכנס, בניגוד להחלטת הממשלה.

סיבה נוספת לאי ביצוע החלטות ממשלה קשורה לפוליטיקה פנימית ותחרות בין ארגונים. דוגמא לכך היא החלטה שהתקבלה לפני כשנה וחצי בדבר הקמת ועדה ליציבות פיננסית שעל מנכ''ל האוצר שי באב''ד לגבש במשרדו. אלא שהוויכוחים בין האוצר לבין בנק ישראל מנעו את הקמת הוועדה הזו וגיבוש תזכיר החוק. 

תגיות