אתר זה עושה שימוש בעוגיות על מנת להבטיח לך את חוויית הגלישה הטובה ביותר.
חשב חדש לבית החולים הדסה: רו"ח שלמה בן שימול צילום: מיקי אלון

חשב חדש לבית החולים הדסה: רו"ח שלמה בן שימול

בן שימול, ממשרד ברייטמן אלמגור זהר ושות', יחליף את רו"ח רז זונטג שהתפטר בעקבות סכסוך מתוקשר ועקרוני בינו לבין הנהלת בית החולים והמנכ"ל פרופ' זאב רוטשטיין

22.06.2017, 14:01 | ספי קרופסקי

חשב חדש לבית החולים הדסה: רו"ח שלמה בן שימול. כחצי שנה לאחר שהחשב הקודם התפטר בשל חילוקי דעות בינו לבין הנהלת הדסה, החשב הכללי באוצר רוני חזקיהו מינה היום (ה') חשב כללי חדש שילווה את הליך ההבראה בבית החולים. רו"ח בן שימול ממשרד ברייטמן אלמגור זהר ושות', יחליף את רו"ח רז זונטג.

קראו עוד בכלכליסט

בהודעת האוצר נמסר כי "החשב המלווה יפעל לבצע מעקב שוטף אחר ביצוע תכנית ההבראה של בית החולים, תוך בחינת עמידת בית החולים ביעדים שנקבעו בהסכם וידווח לוועדת השלושה (המפקחת על הליך ההבראה מטעם המדינה, ס"ק) ולנשות הדסה על כל חריגה מהתחייבויות בית החולים שנקבעו במסמכי ההסדר והכל בהתאם לאמור בפרק ו' להסכם ההבראה ובהתאם לכל הוראה אחרת בהסכם ההבראה הנוגעת לחשב המלווה".

להחלטתו של רו"ח זונטג להתפטר קדם סכסוך מתוקשר ועקרוני בינו לבין הנהלת בית החולים והמנכ"ל פרופ' זאב רוטשטיין, כשהמצב לא אפשר לצדדים לעבוד ביחד. לצדו של זונטג ניצבה החשכ"לית הקודמת מיכל עבאדי בויאנג'ו.

מנכ"ל הדסה, זאב רוטשטיין, צילום: נמרוד גליקמן מנכ"ל הדסה, זאב רוטשטיין | צילום: נמרוד גליקמן מנכ"ל הדסה, זאב רוטשטיין, צילום: נמרוד גליקמן

במכתב ששיגר לחשבת הכללית ובה הודיע על החלטתו, כתב זונטג כי "במהלך השנה האחרונה ובמיוחד מאז חודש פברואר 2016, מועד כניסתו לתפקיד של מנכ"ל בית החולים, דיווחתי למזמין (כלומר לחשבת הכללית באוצר, ס"ק), על הפרות מהותיות, מתמשכות וגורפות של כל אחת מסמכויות הפיקוח הישירות שניתנו לי כחשב מלווה, כמתואר לעיל, על ידי מנכ"ל בית החולים ועל ידי דירקטוריון בית החולים".

זונטג פירט בהמשך המכתב את שורת ההפרות שכללו לדבריו, בין השאר: "הפקעה מוחלטת של סמכויות החתימה והאישור הבלעדיות שניתנו לי כחשב מלווה בחשבונות הבנק של בית החולים...; "הדרתי המוחלטת מהישיבות שמקיים מנכ"ל בית החולים עם ספקים וזכאים של בית החולים; גיוס עובדים מעבר לשיא תקן כוח האדם באותו הסקטור או בתנאי העסקה שונים מהסכמי העבודה בכל סקטור, תוך התעלמות מוחלטת מסמכויות האישור שניתנו לי למהלכים אלו; ביצוע פרויקטי פיתוח, אשר בית החולים מחויב היה להביאם לאישורי בטרם יוצגו לדירקטוריון...; אי הזמנתי לישיבות שמקיים בית החולים עם האוניברסיטה העברית; הטלת מגבלות בלתי סבירות על חופש הפעולה שלי להתנהל באופן עצמאי מול עובדי בית החולים".

זונטג וצוותו, שמונו לתפקיד ביולי 2014, קיבלו במהלך התקופה שכר של 4.3 מיליון שקל בשנה וזאת למרות שזו תקופה ארוכה הוא בקושי ממלא את תפקידו, בין אם הדבר נגרם באשמת בית החולים כפי שהוא טוען – ובין אם לא כך. הנהלת הדסה טענה מנגד לאורך הסכסוך המתוקשר בין הצדדים כי היא ממלאת את חלקה בהסכם ההבראה ומזמנת את החשב המלווה לישיבות, אולם הוא זה שמסרב להגיע.

תגיות