אתר זה עושה שימוש בעוגיות על מנת להבטיח לך את חוויית הגלישה הטובה ביותר.
משרד הבריאות מסכים לכל דרישות ההורים, אך המשבר בהדסה עדיין רחוק מפתרון צילום: עמית שאבי

משרד הבריאות מסכים לכל דרישות ההורים, אך המשבר בהדסה עדיין רחוק מפתרון

במשרד מסכימים בין היתר להחזיר לתפקידם את מנהל המחלקה לשעבר פרופ' מיקי וינטראוב וסגניתו פרופ' שושי וילק - למרות שכבר מונה להם מחליף קבוע לאחר שהתפטרו מתפקידם; בהדסה לא מסכימים לכך, והרופאים מגדירים את הודעת המשרד כ"ספין"

22.06.2017, 16:04 | ספי קרופסקי

משרד הבריאות הודיע היום (ה') כי הוא מסכים לכל הדרישות שהציגו הורי הילדים המאושפזים במחלקה ההמטו-אונקולוגית בהדסה. מדובר בצעד הרחוק ביותר שנקט בו המשרד על מנת לסיים את המשבר שבמסגרתו התפטרו ששת רופאי המחלקה על רקע חילוקי דעות מקצועיים עם הנהלת בית החולים והמנהל פרופ' זאב רוטשטיין.

קראו עוד בכלכליסט

המשרד אף הסכים היום לתנאי לא פשוט: החזרת מנהל המחלקה לשעבר פרופ' מיקי וינטראוב וסגניתו פרופ' שושי וילק וזאת למרות שכבר מונה להם מחליף קבוע: ד"ר גל גולדשטיין שהגיע משיבא. אולם בהדסה לא מוכנים לכך שגולדשטיין יעזוב בעוד שההורים מעוניינים בהחזרתו של וינטראוב, כך שהמשבר עדיין רחוק מפתרון. הרופאים המתפטרים אף טוענים כי ההודעה היא בבחינת ספין תקשורתי.

מה יעלה בגורל המינוי של גולדשטיין?

את תשובת המשרד מסר המנכ"ל משה בר סימן טוב בתגובה למסמך הדרישות שנמסר לו מבית הנשיא בתום פגישה שנערכה אתמול בין הנשיא ראובן ריבלין להורי הילדים. "על דעת שר הבריאות ובברכתו הריני להודיעך כי ככלל, הדרישות העולות במכתבכם מקובלות עלינו ויש לשבת כעת בדחיפות ובאופן ישיר עם הרופאים על מנת לעגן הסכמות אלה בהסדרים מפורטים". בר סימן טוב הוסיף במכתבו לבית הנשיא כי הוא "שב ומודה לך על הירתמותך ומייחל שבכך נביא לפתרון המשבר ולחזרתם המהירה של הרופאים לעבודה".

פרופ פרופ' מיקי וינטראוב, שהתפטר מתפקידו כמנהל המחלקה ההמטו-אונקולוגית לילדים בבית החולים הדסה | צילום: עמית שאבי פרופ

כעת נשאלת השאלה מה יעלה בגורל מינויו של ד"ר גולדשטיין זמן קצר לאחר שהחל בתפקידו, כשגם נשאלת השאלה כיצד יצליחו פרופ' וינטראוב ומנהל בית החולים פרופ' זאב רוטשטיין לשוב לעבוד ביחד, לנוכח הדם הרע שזורם בין השניים. בנוסף דרשו ההורים את חזרתם של שאר הרופאים למחלקה, הפרדת השתלות מח עצם בין הילדים למבוגרים וחזרה למצב שבו התנהלה המחלקה בתחילת 2016. מבחינת משרד הבריאות והנהלת בית החולים, כל התנאים האחרונים הללו מקובלים, אך מה שעדיין מכשיל את הפתרון היא כאמור המחלוקת סביב זהות מנהל המחלקה.

במקביל, משרד הבריאות הציע אתמול שוב לרופאים ולבאי כוחם להיכנס להליך גישור, הצעה שהאחרונים דחו חלקית בטענה כי הם תומכים בהליך שכזה - אך עליו להתבצע דרך בג"ץ בדיונים בעתירה שהגישו. בסוף שבוע שעבר התקיימה פגישה בין בר סימן טוב ובין הרופאים המתפטרים מהדסה ונציגיהם, שבסופה הביעו שני הצדדים לראשונה מאז שהחל המשבר רצון עקרוני לפנות להליך גישור. אלא שמאז חזרו בהם הרופאים באופן חלקי והחליטו ביחד עם באת כוחם עו"ד ארנה לין להמתין לדיון בבג"ץ בסוף החודש.

מנכ"ל משרד הבריאות, משה בר סימן טוב, צילום: עמית שעל מנכ"ל משרד הבריאות, משה בר סימן טוב | צילום: עמית שעל מנכ"ל משרד הבריאות, משה בר סימן טוב, צילום: עמית שעל

מנהל המחלקה הקודם, פרופ' וינטראוב וששת אנשי צוותו הגישו באפריל האחרון מכתבי התפטרות, מכיוון שלטענתם התנאים הרפואיים להמשך עבודתם בבית החולים נפגעו. זאת לאחר שרוטשטיין החליט, לטענתם, להעביר חלק משמעותי מהשתלות מח העצם מהמחלקה ההמטו-אונקולוגית לילדים למחלקת המבוגרים.

הצוות הרפואי טען כי אינו יכול עוד לקחת אחריות על הדבר והשתלות שכאלו צריכות להתבצע במחלקה ייעודית לילדים בלבד, ואף האשים את הנהלת בית החולים בכך שהיא מנסה לגרוף רווח כספי גדול יותר באמצעות ביצוע יותר השתלות - בין השאר דרך הבאת תיירי מרפא. הנהלת בית החולים טענה מנגד כי לא היה שינוי בנוהלי בית החולים וכי זמן רב מתבצעות השתלות כאלו בליווי צוות המומחה לרפואת ילדים במחלקה למבוגרים, כל אימת שאין מקום במחלקת הילדים. 

מבית החולים הדסה נמסר בתגובה: "בהודעה ששלח מנכ"ל משרד הבריאות למנכ"ל הדסה, מוקדם יותר היום, נמסר כי הרופאים המתפטרים דחו גם את מתווה בית הנשיא. בזאת, חסכו הרופאים המתפטרים קרע בין המשרד להנהלת הדסה כיוון שהדסה נחושה לשמר את ניהול המחלקה בידי ד"ר גולדשטיין, ולשמר את צוות הרופאים המומחים שכבר גויס ועובד במחלקה. ד"ר גולדשטיין עושה נפלאות כבר במשך חודש וחצי כמנהל המחלקה והנהלת הדסה מצדיעה לו. במקביל ממשיך גיוס רופאים איכותיים מומחים ומשתלמים לרבות מומחים בינלאומיים ממרכזים מובילים בעולם שיצטרפו לצוות בחודשים הקרובים. במקביל להליך הזה ולמרות שאין סיכוי לקריאה זאת, קוראת הנהלת הדסה למתפטרים לשוב לעבודה במחלקה, כאשר היא מתחייבת להיפגש עם כל אחד מהם ולסכם במשותף את תפקידם העתידי במחלקה המתפתחת".

הרופאים דחו את הדברים ומסרו בתגובה על הודעת משרד הבריאות והדסה כי "חבל על הספין התקשורתי הנוסף של שר הבריאות, מנכ"ל משרד משרד הבריאות ומנהל הדסה עושים - ושוב על חשבון ההורים ובמקום לפתור את המשבר. הרופאים טרם קיבלו הודעה ובוודאי לא הגיבו וכבר הוציא רוטשטיין הודעה כפי שהוציא. בושה וכלימה שהפעם לא היסס לזלזל גם בכבוד נשיא המדינה שבתום לב ניסה לסייע. לזה התכוונו כשאמרנו שלא ניתן להגיע לשום דבר אמיתי שלא בחסות בג"ץ".

תגיות