אתר זה עושה שימוש בעוגיות על מנת להבטיח לך את חוויית הגלישה הטובה ביותר.
שר האוצר תומך בהארכת מתן הטבת המס לכפר ורדים צילום: יאיר שגיא

בלעדי לכלכליסט

שר האוצר תומך בהארכת מתן הטבת המס לכפר ורדים

הצעת החוק הפרטית של יו"ר ועדת הכספים, שמטרתה להמשיך להעניק לכפר ורדים הטבת מס בשיעור של 11%, עלתה אתמול בוועדת השרים לענייני חקיקה. בעוד שרשות המסים ומשרד המשפטים מתנגדים, כחלון תומך בהארכת מתן ההטבה עד לסוף 2018

26.06.2017, 06:58 | עמרי מילמן

ועדת השרים לענייני חקיקה דנה אתמול בהצעת החוק הפרטית של יו"ר ועדת הכספים משה גפני להארכת הוראת השעה למתן הטבת מס בשיעור של 11% מההכנסות לתושבי כפר ורדים, ועד לתקרה שנתית של 160 אלף שקל. זאת למרות שהיישוב לא עונה על הקריטריונים לקבלתה.

קראו עוד בכלכליסט

גפני קידם מתווה להסדרת הטבות המס ליישובים בסוף 2015, בו לא הופיע כפר ורדים שעד אותה שנה נהנה מההטבה. אך גפני, בתיאום עם שר האוצר משה כחלון, החליטו שכפר ורדים ימשיך לקבל את הטבת המס עד לסוף 2017 וכינו זאת כ"תקופת הסתגלות". כבר אז הודיע גפני כי ייעשה כל מאמץ למצוא פתרון כך שהיישוב ימשיך ליהנות מהטבות מס.

באותו מתווה הוגדרו קריטריונים לקבלת הטבת המס: מרחק של עד תשעה ק"מ מהגבול, פריפריאליות ומדד חברתי־כלכלי נמוך. כפר ורדים לא עומד בקריטריון המרחק ומעמדו החברתי־כלכלי גבוה, ועומד על אשכול תשע.

בדיון ציינה נציגת רשות המסים כי הרשות מתנגדת לחקיקה שמקטינה את הכנסות המדינה ממסים ב־50 מיליון שקל. לטענתה, מתן ההטבה לכפר ורדים ובכלל לא משיגה את יעדה - עידוד אוכלוסיות חזקות להגר לפריפריה.

מלבד רשות המסים, גם המשנה ליועץ המשפטי לממשלה אבי ליכט התנגד להצעת החוק. לכן סוכם עם שרת המשפטים איילת שקד כי לאחר שההצעה תאושר בקריאה טרומית במליאה, היא תחזור לדיון נוסף בוועדת השרים.

משרד המשפטים חושש שהארכת "תקופת ההסתגלות" עד לסוף 2018 עלולה להוות מסלול עוקף שמעניק הטבות שלא לפי הקריטריונים, ובכך מפלה יישובים אחרים. שכן, מי שעתרו נגד חלוקת ההטבות ב־2005 היו מספר ישובים ערביים שהופלו לרעה לעומת ישובים יהודים דומים, שבעקבות לחץ פוליטי שהפעילו לאורך השנים נהנו מההטבה. המשך מתן ההטבה לכפר ורדים עלולה לגרום ליישובים נוספים לעתור נגד המדינה.

משה כחלון
משה כחלון צילום: יאיר שגיא

למרות זאת, נציגו של כחלון הודיע כי משרד האוצר יתמוך בהארכה של שנה. ייתכן ושר האוצר מבקש להימנע מעימותים, שכן הוא מבקש להעביר מעין חוק הסדרים בחודש הקרוב, שסביר שיצריך את אישורו של יו"ר ועדת הכספים. 

תגיות

12 תגובות לכתיבת תגובה לכתיבת תגובה

12.
כפר ורדים ומשגב אינם באותו אזור
לגבי הוגנות, צודק לגמרי מס' 11 התושבים בכפר ורדים אינם עשירים וכלנו באות הסירה. אלו אנשים ממעמד הביניים שנוסעים שעות לעבודה - לאלו שיש להם עבודה.... שלא לדבר על כך שבמחיר דירת 4 חדרים בנהריה אפשר לרכוש וילה וחצי בכפר ורדים. ולגבי משגב המרחק בין כפר ורדים למשגב הוא כ 40 דק' נסיעה לטובת משגב. משגב הרבה יותר קרובה לחיפה ולריכוזי תעשיה גדולים עם תחבורה ציבורית טובה הרבה יותר מאשר בכפר ורדים. שלא לדבר על מחירי הדירות. במחיר דירה במשגב קונים שתיים בכפר ורדים. אז מי פה "עשיר" ומי פה "עני"? כנראה המקום היחיד בארץ בו מחירי הדירות יורדים בעשרות אחוזים במקום לעלות. ועוד לא אמרנו כלום על חשיבותו של ישוב מבוסס בגליל ותרומתו לכל הישובים הסובבים אותו.
צפונית  |  28.06.17
11.
למה כפר ורדים...
ל"נהריני" ולמגיב מס' 6 מה שאתם לא מבינים הוא שכולנו באותה סירה בגלל אנשים כמוכם, שאמורים להבין את מצוקת הפריפריה, כולנו נשאר פריפריה ולתמיד! אגב, נהריינים בהחלט מוזמנים לבוא לכפר ורדים ולבחור וילה של 6 חדרים ועוד תצאו עם עודף ממכירת דירת 4 חדרים בנהריה, מכוון שברגע שהודיע על ביטול הטבת המס זה המצב. ממליץ לכל ישראלי לא לרכוש דירה בפריפריה - פקידי משרד המשפטים ורשות המיסים ניצחו
צפוני  |  26.06.17
10.
הטבות מס???? מתוך ויקיפידיה...
כפר ורדים - "לפי נתוני הלשכה המרכזית לסטטיסטיקה (הלמ"ס) נכון לדצמבר 2015, מתגוררים בכפר ורדים 5,446 תושבים. האוכלוסייה גדלה בקצב גידול שנתי של ‎-0.7%‏. לפי נתוני הלמ"ס נכון לדצמבר 2014, המועצה המקומית מדורגת 9 מתוך 10, בדירוג החברתי-כלכלי. אחוז הזכאים לתעודת בגרות מבין תלמידי כיתות י"ב בשנת ה'תשע"ד (2013‏-2014) היה 87.3%. השכר החודשי הממוצע של שכיר במשך שנת 2013 היה 12,902 ש"ח (ממוצע ארצי: 8,247 ש"ח)."
יוסף  |  26.06.17
לכל התגובות