אתר זה עושה שימוש בעוגיות על מנת להבטיח לך את חוויית הגלישה הטובה ביותר.
המשבר בהדסה: הליך הגישור נכשל, הצדדים שבים לבג"ץ צילום: אוהד צויגנברג

המשבר בהדסה: הליך הגישור נכשל, הצדדים שבים לבג"ץ

הצדדים לא הצליחו להגיע להבנות ויידרשו להתייצב מחר בבג"ץ. הורי הילדים החולים התומכים ברופאים: "הבאנו לשולחן חמש הצעות שונות שכולן נדחו על ידי השר ליצמן. האגו הזה יהרוג את ילדינו". משרד הבריאות: "רואים בחומרה את ההסתה נגד בכירי מערכת הבריאות"

03.07.2017, 20:12 | ספי קרופסקי

הליך הגישור בין הרופאים המתפטרים מהדסה לבין הנהלת בית החולים ומשרד הבריאות נכשל, לאחר ששני הצדדים לא הצליחו להגיע להבנות. המגשר השופט בדימוס אליקים רובינשטיין הודיע על כך הערב (ב'), ומחר יידרשו הצדדים להתייצב מחדש בבג"ץ.

במהלך היום הוציאו הצדדים, גם ההורים המתואמים עם הרופאים וגם משרד הבריאות הודעות המעידות על כישלון השיחות, כשבשני המקרים כל צד תוקף את השני ומאשים אותו בכישלון הליך הגישור, שנועד לפתור את המשבר בעקבות הסכסוך המתמשך בין שני הצדדים. הרופאים המתפטרים מהמחלקה ההמטו-אונקולוגית לילדים בהדסה טענו כי בכוונת הנהלת בית החולים לאחד בין השתלות מח העצם לילדים ולמבוגרים, אך ההנהלה הכחישה זאת.

קראו עוד בכלכליסט

הראשונים שהוציאו הודעה היו ההורים באמצעות עו"ד אליעד שרגא שמסר כי "לאורך הימים האחרונים חווינו אכזבה קשה. בצר לנו אנו אומרים כי אנחנו היינו הגורם היעיל היחידי לאורך המו"מ. הבאנו לשולחן חמש הצעות שונות שכולן נדחו על ידי שר הבריאות יעקב ליצמן, מטעמי אגו בלבד ולא משיקולים ענייניים. בסוף האגו הזה יהרוג את ילדינו".

עוד נמסר מטעם ההורים כי "ליצמן בוחר להתבצר בעמדתו ומציע מתווים שונים ומשונים, שאין להם שום היתכנות בשטח. כל המתווים דורשים תקציבים גדולים ביותר והשקעה ונשאלת השאלה המתבקשת – מדוע משרד הבריאות עושה הכל, ובלבד שלא לפתוח מחלקה בשערי צדק? מהם שיקוליו להתבצר בצורה כזו בלתי סבירה בעמדתו? האם באמת יותר הגיוני לפתוח לילדי ירושלים מחלקה במרכז הארץ תוך נשיאה בעלויות כבדות של הסעות ולינה, טרטור הילדים החולים מחוץ לעיר ירושלים וסיכון בריאותם? יתרה מכך, חלק גדול מן המתווים שהציע משרד הבריאות בעיר ירושלים מעידים על כך שהוא סבור שאכן יש צורך במחלקה נוספת בבירה".

מסיבת עיתונאים של הורי הילדים חולי הסרטן הדסה בשבוע שעבר. "מדוע משרד הבריאות עושה הכל, ובלבד שלא לפתוח מחלקה בשערי צדק?", צילום: עמית שאבי מסיבת עיתונאים של הורי הילדים חולי הסרטן הדסה בשבוע שעבר. "מדוע משרד הבריאות עושה הכל, ובלבד שלא לפתוח מחלקה בשערי צדק?" | צילום: עמית שאבי מסיבת עיתונאים של הורי הילדים חולי הסרטן הדסה בשבוע שעבר. "מדוע משרד הבריאות עושה הכל, ובלבד שלא לפתוח מחלקה בשערי צדק?", צילום: עמית שאבי

מעט מאוחר יותר נמסרה הודעה תקיפה גם מצד משרד הבריאות לפיה "כל מתווה שהוצע במהלך הגישור נדחה על ידי הרופאים המתפטרים - פתיחת מחלקה נוספת בשערי צדק היא הרס מערכת הבריאות ובניגוד גמור לעמדה המקצועית".

במכתב ששיגר השר לרובינשטיין הוא מציין כי עמדת גורמי המקצוע במשרד הבריאות היא כי "פיצול המחלקות בירושלים הוא מעין "משפט שלמה" ויביא לשתי מחלקות בינוניות וחלשות ביכולתן המקצועית, במקום מחלקה אחת חזקה וטובה, כפי שיכולה המחלקה בהדסה לחזור ולהיות. גורמי המקצוע מדגישים כי לאורך זמן - הדבר יפגע אנושות באיכות הטיפול לילדי ירושלים ובבריאותם".

בסוף ההודעה נמסר עוד כי, "משרד הבריאות רואה בחומרה את מערכת ההסתה הנוראית נגד בכירי משרד הבריאות ונגד שר הבריאות וקורא לכל הצדדים לגלות אחריות ציבורית ולשנות את השיח הקשה והמתלהם".

תגיות

16 תגובות לכתיבת תגובה לכתיבת תגובה

16.
ליצמן ורוזנשטיין עסוקים באגו
אני עוקב בצער ובדאגה על ניהול המשבר שיצרו מנהלי המערכת במו ידיהם. מנהל כוחני וגיבוי עיוור של השר עומדים בבסיס הפרשה, וחוסר היכולת שלהם לרדת מהעץ ולהודות בכשלונם, הוא המונע את הפתרון היחיד האפשרי שנוצר בנסיבות - פתיחת מחלקה בשערי צדק עם הרופאים המתפטרים. ואיפשור לפרופ רוזנשטיין להקים מחלקה המון אונקולוגית בצלמו וללא לחץ זמנים. המשבר באמון בין הצדדים לא יאפשר לעולם עבודה משותפת ועניינית. הטענה שאין מקום לשתי מחלקות בירושלים מגוחכת כי אח יש מקום לשלוש בגוש דן בוודאי שיש מקום לשתיים בירושלים
איתן מגן  |  04.07.17
לכל התגובות