אתר זה עושה שימוש בעוגיות על מנת להבטיח לך את חוויית הגלישה הטובה ביותר.
דוקטור לרוץ איתו צילום: יח"צ

דוקטור לרוץ איתו

רופא האתלטים ד"ר ג'ורדן מטצל, המבקר בישראל לקראת המכבייה, מסביר שספורט הוא תרופת מנע שיש לחלק לכולם

04.07.2017, 08:48 | סיון אבוקאי

"זה לא חדש שרופאים ממליצים על פעילות גופנית. אך המטופל לא תמיד יוצא מהקליניקה עם הוראות מפורשות מה הוא צריך לעשות. כך, שגם רופאי המשפחה צריכים לדעת איך להנחות מטופלים לפעילות גופנית — לא רק רופאי ספורט", כך אומר רופא האתלטים ד"ר ג'ורדן מטצל (Jordan Metzl) שהגיע בחמישי האחרון לישראל לכנס שהתקיים במכללה האקדמית בווינגייט בשיתוף המכבייה.

בכנס הציג ד"ר מטצל, יהודי שמתגורר בארה"ב, כיצד להנגיש פעילות גופנית לאלו שלא יכולים לשלם מאות שקלים בחודש על מינוי לחדר כושר. שיטת האימון שלו, שנקראית Ironstrength, הפכה לפופולרית בניו יורק ולשיעורים שלו מגיעים יותר מ־1,000 איש.

ד"ר ג ד"ר ג'ורדן מטצל מעביר שיעור Ironstrength בניו יורק | צילום: יח"צ ד"ר ג

ד"ר מטצל הוא אורתופד כירורג בבית חולים בניו יורק, התחרה ב־34 מרתונים וב־14 תחרויות איש הברזל והפיץ את משנתו הרפואית בחמישה ספרים שהפכו לרבי־מכר בארה"ב, שעוסקים בעולם הכושר, הריצה ורפואת הספורט. "הבנתי שאני חייב להפיץ את הבשורה שבריאות וכושר צריכים להיבנות בחוכמה ולעבור תהליך הסתגלות — גם אם מתחילים להתאמן בגיל מבוגר, ושזה לא צריך להיות יקר", אומר ד"ר מטצל. "בשיעורים הפתוחים שלי על גגות ניו יורק ובסנטרל פארק אפשר לראות אשה בת 62 שרצה חצי מרתון, ילד בן 10 ואשה בת 42 שמתאמנת עם אביה בן ה־71".

לדברי רופא האתלטים, יש להתייחס לפעילות גופנית כרפואה מונעת. "פעילות גופנית טובה יותר מכל תרופה, אף שקל יותר לקחת כדור נגד כולסטרול מאשר להיכנס למשטר אימונים", הוא מסביר. "החוכמה היא להביא את אלה שלא נמשכים לעולם הספורט להתחיל בפעילות גופנית".

לטענתו, עם התפתחות המודעות נוצר גם צורך חברתי. "יש כוח בהתעמלות המונים. אם אין למישהו היכולת וכוח הרצון להתעמל לבד, אז למשל התכנסות בסנטרל פארק של 1,000 איש תוציא אותו מהבית ותעניק גם מסגרת".

תגיות