אתר זה עושה שימוש בעוגיות על מנת להבטיח לך את חוויית הגלישה הטובה ביותר.
דיווח: אפל מפתחת יכולת זיהוי פנים ביומטרי לאייפון

דיווח: אפל מפתחת יכולת זיהוי פנים ביומטרי לאייפון

לפי מקורות בלומברג, ענקית הטכנולוגיה תבסס את יכולת הזיהוי על חיישן תלת ממדי חדש, שיוכל לאמת את זהות המשתמש בפתיחת הטלפון ובביצוע תשלומים. הוא אמור להיות מדויק ומהיר מכל החיישנים הקיימים בשוק

04.07.2017, 11:10 | עומר כביר
אפל בוחנת אפשרות לשלב יכולת הזדהות באמצעות סריקת פנים בדגם האייפון הבא שיושק ככל הנראה בספטמבר הקרוב - כך לפי דיווח של בלומברג.

קראו עוד בכלכליסט

לדברי מקורות היכולת החדשה, שתתבסס על חיישן תלת ממדי חדש, תאפשר למשתשמים לעבור את מסך הנעילה של המכשיר, וכן להזדהות בעת ביצוע תשלומים ומול אפליקציות שדורשות סיסמה בעת הפעלתן. במקביל, בוחנת אפל אפשרות לזיהו באמצעות סריקת עין, שתפעל בנוסף או שתחזק את סריקת הפנים.

כלי זיהוי הפנים של הגלקסי S8, צילום: Business Insider כלי זיהוי הפנים של הגלקסי S8 | צילום: Business Insider כלי זיהוי הפנים של הגלקסי S8, צילום: Business Insider

מהירות ודייקנות החיישן נמצאות בליבה של התכונה החדשה. לטענת מקורות בלומברג, הוא מסוגל לסרוק פנים ולשחרר את נעילת האייפון בתוך כמה מאות מילישניה. הוא מסוגל לעבוד גם אם המכשיר מונח על השולחן, כך שאין צורך להחזיק אותו מול הפנים.

לפי אחד המקורות אפל מעוניינת להשתמש ביכולות סריקת הפנים כדי להחליף לחלוטין את סורק טביעות האצבע. זאת, בין השאר, מכיוון שסריקת הפנים מתבססת על יותר נקודות מידע מאשר סריקת טביעת אצבע. התכונה עדיין נבדקת וייתכן שלא תשולב בדגם שיושק בסופו של דבר.

ייתכן גם שטכנולוגיית זיהוי הפנים תתבסס על פיתוח ישראלי: בבלומברג אמנם לא התייחסו לכך, אבל בפברואר השנה נחשף ב"כלכליסט" שאפל רכשה את הסטארט-אפ התל אביבי Realface, שהוקם ב-2014 על ידי עדי אקהויז ברזילי, אביב מדר וגידי ליטווין. הרכישה עמדה על היקף של מיליוני דולרים בודדים בלבד, ונחשבת לרכישה הקטנה ביותר של אפל בישראל. סביר מאוד שהפיתוח של רילפייס מהווה חלק מטכנולוגיית זיהוי הפנים החדשה.

אפל סירבה להגיב לדיווח.

מה תחדש אפל בתחום?

יכולות סריקת פנים או עין אינן דבר חדש בשוק המובייל: סמסונג שילבה אותן בגלקסי S8, ואף כללה יכולות סריקת קשתית בנוט 7 הנפיץ. גם כשאפל שילבה יכולות סריקת טביעת אצבע באייפון 5S היא לא היתה הראשונה לעשות זאת, ואולם לעומת יישומים בעבר אפל היתה הראשונה לעשות זאת בצורה מוצלחת שמעשירה את חוויית השימוש ולא מכבידה עליה.

ייתכן שגם במקרה זה רכיב האיכות של אפל יעשה את ההבדל לעומת מכשירים מתחרים: סריקת הפנים בגלקסי S8 הפכה לבדיחה לא מצחיקה כשמשתמשים הדגימו איך ניתן לעבוד עליה באמצעות תמונה פשוטה – כשל אבטחתי חמור שהופך את המכשיר לפריץ במיוחד. מנגד החיישן של אפל, לפי בלומברג, מצויד ביכולות תפיסת עומק, מה שעתיד להקשות על זיהוי באמצעות תמונה מודפסת.

בנוסף ליכולות סריקת הפנים אפל בוחנת, כפי שכבר פורסם בעבר, גם שילוב של רכיבים ויכולות דוגמת שבב ייעודי ליישומי בינה מלאכותית ומסכים עם קצב רענון גבוה יותר ותצוגת OLED איכותית. כמו כן, בוחנת אפל שימוש במעטפת זכוכית חדשה עם קצוות מתכת, ותצוגה גדולה יותר שלצד ברזלים דקים תספק מכשיר קטן יחסית (בדומה ל-G6 של LG ול-S8).

תגיות