אתר זה עושה שימוש בעוגיות על מנת להבטיח לך את חוויית הגלישה הטובה ביותר.
המפכ"ל לשעבר קראדי ליועמ"ש: להשאיר את תקציב המשטרה עצמאי צילום: אלדד רפאלי

המפכ"ל לשעבר קראדי ליועמ"ש: להשאיר את תקציב המשטרה עצמאי

קראדי יחד עם קציני משטרה בכירים בדימוס כתבו למנדלבליט כי "המשטרה היא גוף אוכף ו"לא סביר ולא רצוי במדינה דמוקרטית שפעולותיו היומיומיות ומשאביו יהיו מוכוונים פוליטית"

05.07.2017, 16:11 | זוהר שחר לוי

מפכ"ל המשטרה לשעבר, משה קראדי, פנה אתמול (ג') יחד עם קציני משטרה בכירים בדימוס ליועץ המשפטי לממשלה, אביחי מנדלבליט, בבקשה שלא לאשר את תיקון החוק הקובע כי חשב המשטרה יהיה חשב המשרד לביטחון פנים. "הצעה זו עלולה להכניס שיקולים פוליטיים למערכת אכיפת החוק ולהחליש את המשטרה", כך נכתב.

קראו עוד בכלכליסט

המכתב, שנשלח מטעם יו"ר מועדון רבי הניצבים וניצבים בדימוס, נשלח גם לשרת המשפטים איילת שקד ולמפכ"ל רוני אלשייך.

מכתב הקצינים מגיע על רקע דיון שצפוי להתקיים ביום ראשון בוועדת שרים לחקיקה בנוגע להצעת חוק שיזמו חברי הכנסת משה גפני ודוד אמסלם. על פי הצעת החוק חשב משטרת ישראל יהיה חשב המשרד לביטחון פנים.

המפכ"ל לשעבר משה קראדי, צילום: אלדד רפאלי המפכ"ל לשעבר משה קראדי | צילום: אלדד רפאלי המפכ"ל לשעבר משה קראדי, צילום: אלדד רפאלי

"מועדון הניצבים ורבי הניצבים בדימוס רואה בדאגה ניסיון זה שאינו הראשון בתולדות מדינת ישראל", כותב קראדי, "לטעמנו להצעה זו יש משמעות הרסנית בדבר יכולתו של המפקח הכללי לבצע את תפקידו כאמור בפקודת המשטרה".

לפי הקצינים, המשטרה היא גוף אוכף ו"לא סביר ולא רצוי" במדינה דמוקרטית שפעולותיו היומיומיות ומשאביו יהיו מוכוונים פוליטית. "מדיניות השר לביטחון פנים יכולה לבוא לידי ביטוי בבניית התקציב השנתי או הדו שנתי אך אינה יכולה להתערב בפעילות היומיומית של המשטרה".

מימין: גלעד ארדן, בנימין נתניהו ורוני אלשיך, צילום: אוהד צויגנברג   מימין: גלעד ארדן, בנימין נתניהו ורוני אלשיך | צילום: אוהד צויגנברג מימין: גלעד ארדן, בנימין נתניהו ורוני אלשיך, צילום: אוהד צויגנברג

לפי המכתב, העברת החשד למשרד לביטחון פנים תהפוך בפועל את השר ל"מפכ"ל על" ותעמוד בסתירה להגדרת תפקידו. לשיטתם של הקצינים, התערבות של הדרג הפוליטי מסוכנת לא רק בתחום החקירות אלא גם בתחומים אחרים. "לא יעלה על הדעת", כך נכתב, "שגורם פוליטי יוכל להחליט על הקצאת משאבים מבצעיים לאכיפה הקשורה לפינוי מאחזים מצד אחד או לפעילות כנגד עמותות שמאל מצד שני. החלטות המפכ"ל להקצאת המשאבים צריכה להיות נקייה מכל הטיה פוליטית. ובמקרה זה הצדק צריך גם להיראות ולא רק להיעשות".

עוד מצוין כי תיקון החוק עשוי לפגוע בעצמאות המפכ"ל וביכולתו לנהל את המשטרה ולהכניס שיקולים פוליטיים למערכת אכיפת החוק, דבר שיפגע באמון הציבור במשטרה וגם במערכת הפוליטית עצמה ובשלטון החוק. "מדובר בהחלטה שתחליש את המשטרה ואין לה מקום במדינה דמוקרטית".

תגיות