אתר זה עושה שימוש בעוגיות על מנת להבטיח לך את חוויית הגלישה הטובה ביותר.
המכשול הוסר: ריצ'רדסון תוכל להישאר בנתב"ג צילום: אביגיל עוזי

המכשול הוסר: ריצ'רדסון תוכל להישאר בנתב"ג

חברת "ווטה עובדה" של ליאון פאליק, משכה את עתירתה נגד שינוי תנאי המכרז בטרמינל 3, שלטענתה מיטיב עם ג'יימס ריצ'רדסון

06.07.2017, 08:28 | אורנה יפת

חברת "ווטה עובדה" בבעלות ליאון פאליק משכה את העתירה שהגישה נגד רשות שדות התעופה וג'יימס ריצ'רדסון, לאחר שבדיון נרמז כי לא הוכח פעילות לא כשרה.

קראו עוד בכלכליסט

ווטה עובדה (ששמה שונה לדיוטי פרי פונטה קנה) עתרה בבקשה למנוע מרשות שדות התעופה לשנות את תנאי המכרז בטרמינל 3 לטובת ג'יימס ריצ'רדסון, ולא לאפשר לריצ'רדסון לגשת למכרז החדש על חנות הטבק והאלכוהול בנתב"ג, לאור העובדה שהרשות קיצרה לה את תקופת המכרז המקורית. המכרז החדש פורסם ביוני וצפוי להיסגר באוגוסט.

בדיון שהתקיים בעתירה טען בא כוחה של ווטה עובדה, עו"ד שמואל עיני, לאפליה שאינה סבירה והציג הוכחות המעידות על כך שג'יימס ריצ'רדסון התקשתה לעמוד בתשלומים לרשות שדות התעופה, לאחר שהתחייבה לשלם תמלוגים של כ־200 מיליון דולר בשנה. לכן, לדבריו, מדובר בהפרה צפויה של החוזה. "אני מפנה לפיסקה הרביעית, 'לאור אי יכולתה של החברה לשאת התשלומים..', אם זו לא הפרה, אני לא יודע מה זו הפרה. 'החברה הוסיפה כי בנקודת הזמן הזו אין ביכולתה לקבל קרדיט נוסף מבנקים, הן בישראל והן באוסטרליה..'. ". עו"ד עיני המשיך: "איך אפשר לעשות דבר כזה? (לתת לריצ'רדסון לצאת מהמכרז ולחזור אליו - א"י). קרה משהו קטסטרופלי... אז או שהוא לא כזה קטסטרופלי, או שעשו פה משהו שאי אפשר לעשות בדיני מכרזים, שינו את המכרז לחלוטין".

בעלי ווטה עובדה ליאון פאליק. "אנחנו מפסידים בעובדה, לא ביקשנו לצאת", צילום: אביגיל עוזי בעלי ווטה עובדה ליאון פאליק. "אנחנו מפסידים בעובדה, לא ביקשנו לצאת" | צילום: אביגיל עוזי בעלי ווטה עובדה ליאון פאליק. "אנחנו מפסידים בעובדה, לא ביקשנו לצאת", צילום: אביגיל עוזי

דיוטי פרי פונטה קנה היא חברה בינלאומית שמפעילה חנויות דיוטי פרי בנמלי תעופה בעולם, כולל בעובדה. לגבי הפעילות שם, אמר בא כוחה של החברה: "אנחנו משלמים היום בעובדה 80% מהמחזור. אפשר להניח שאנחנו מפסידים שם הרבה כסף, לא ביקשנו לצאת, התחייבויות צריך לקיים".

עוד ציין כי גם ווטה עובדה שקלה לגשת למכרז החדש, אך לאחר שקראה את מסמכי המכרז בחרה שלא לגשת אליו, ולכן לטענתו יש פה פגיעה בעיקרון השוויון. "למה לא השתתפנו במכרז? קראנו את נוסח ההסכם של הרשות, נחרדנו כי עשינו לעצמנו את החשבון וראינו שנוסח ההסכם מאוד מסוכן מבחינה כלכלית. אנחנו כן חשבנו שיהיה ריבוי בטיסות, אנחנו ידענו על שמיים פתוחים, עשינו הערכה אחרת, על בסיס החוזה החלטנו לא להשתתף במכרז".

בדיון עורכת הדין הלנה ביילין, שמייצגת את ג'יימס ריצ'רדסון, טענה כי אף אחד לא צפה את הגידול בנוסעים שהוביל לשכר דירה גבוה במיוחד. "... ריצ'רדסון משלמת לפי הגידול. יוצאים מתוך הנחה שאם יש יותר נוסעים אז קונים יותר, אבל יצא מצב מוזר, לא פרופרציונלי, הרשות לא ויתרה על הכנסות, היא קיבלה בשנתיים עשרות מיליונים מעבר למה שצפתה".

בא כוחה של רש"ת, עו"ד אסף שובינסקי, טען בדיון כי כל מטרת העתירה היא לסלק את המתחרה מדרכה של ווטה עובדה.

מנכ"ל רש"ת יעקב גנות. המכרז נותר בעינו, צילום: אלכס קולומויסקי מנכ"ל רש"ת יעקב גנות. המכרז נותר בעינו | צילום: אלכס קולומויסקי מנכ"ל רש"ת יעקב גנות. המכרז נותר בעינו, צילום: אלכס קולומויסקי

תגיות