אתר זה עושה שימוש בעוגיות על מנת להבטיח לך את חוויית הגלישה הטובה ביותר.
לא סתם משחק: קינקט של מיקרוסופט סורקת עצמות דינוזאורים צילום: MIT

לא סתם משחק: קינקט של מיקרוסופט סורקת עצמות דינוזאורים

מערכת זיהוי התנועה של החברה, שנועדה לשליטה במשחקי אקסבוקס, שימשה חוקרים למיפוי שלד של טירנוזאורוס רקס. הסריקה ארכה רק שתי דקות והתגלתה כפיתרון זול ויעיל יותר מכל כלי המחקר המדעיים

06.07.2017, 17:06 | ויקי אוסלנדר
קינקט, מערכת הגיימינג של מיקרוסופט, סרקה עצמות טירנוזאורוס רקס. צוות חוקרים במוזיאון הטבע של שיקגו השתמשו במערכת במטרה לפענח חללים לא ברורים בלסת של סו, הטי-רקס המפורסמת ביותר בעולם.

קראו עוד בכלכליסט

לפני כשנה נקרא צוות מומחה לרפואת שיניים לחקור את עצמות הדינוזאור, אך גילו כי הסורקים שהיו בידם לא מצליחים לחקור עצם בממדים עצומים. כדי להתגבר על הקושי השתמשו החוקרים, בין היתר בתוכנות חינמיות ובחומרה של מיקרוסופט כדי להצליח לייצר תמונת תלת ממד שלמה של הדינוזאור. ממצאי המחקר פורסמו לאחרונה בכתב העת PLOS One. 

מערכת הקינקט סורקת את השלד של סו, צילום: MIT מערכת הקינקט סורקת את השלד של סו | צילום: MIT מערכת הקינקט סורקת את השלד של סו, צילום: MIT

סו היא שלד הדינוזאור השלם ביותר שנמצא אי פעם, ועמדה במרכז מחלוקת ארוכת שנים בין ציידי העתיקות שמצאו אותה ובעלי האדמות ילידי ארה"ב שעל אדמתן היא נמצאה. בלסת סו נמצאו שורת חורים שלא היה ברור אם נגרמו כתוצאה מנשיכה או זיהום. סריקת תלת ממד היתה אמורה לפתור תעלומה זו באמצעות ניתוח גודל החורים, הזווית שבה נוצרו וסדירות המרווחים שבין החורים עצמם.

החוקרים ניצלו את הניידות של הקינקט, הרכיבו אותו על אחד מהחוקרים שהסתובב בקלות סביב שרידי העצמות. הסריקה עצמה ארכה רק כשתי דקות ועלותה הכוללת למחקר עמדה על 150 דולר בלבד. סורקים מתוחכמים יותר שהיו יכולים לבצע את הסריקה, היו עולים לצוות עשרות אלפי דולרים.

זו אינה הפעם הראשונה שקינקט מגויס לתחומי מחקר שונים: המכשור שימש בעבר לצרכי רפואה כמו שיקום, סריקות וצילומי רנטגן ללא מגע פיזי, כמו גם אפליקציות לתחומי החינוך.

תגיות