אתר זה עושה שימוש בעוגיות על מנת להבטיח לך את חוויית הגלישה הטובה ביותר.

מנכ"ל אדמה: "למרות הבעלות הסינית מתנהגים כלפינו כחברה ישראלית גלובלית"

כימצ'יינה, החברה האם של אדמה, היא החברה הכימית הגדולה ביותר בסין תחת שליטה מלאה של הממשלה המרכזית. חן ליכטנשטיין: "שווי המכירות של אדמה הוא יותר מ-3 מיליארד דולר"

10.07.2017, 14:44 | רעות שפיגלמן

"אנחנו case study של העולם הסיני. קבוצת כימצ'יינה, החברה האם של אדמה היא החברה הכימית הגדולה ביותר בסין תחת שליטה מלאה של הממשלה המרכזית - אין יותר אדום מזה". כך אמר חן ליכטנשטיין, מנכ"ל אדמה, החברה שעוסקת בתחום הגנת הצומח, בכנס שוק ההון 2017 של "כלכליסט" והבנק הבינלאומי.

"למרות הבעלות הסינית מתנהגים כלפינו כחברה ישראלית גלובלית", אמר ליכטנשטיין. דבריו מקבלים משמעות נוספת על רקע השתלשלות האירועים ביחס לרכישת בית ההשקעות מיטב דש על ידי קרן ההשקעות XIO.

אתמול שלפה קרן ההשקעות הסינית-בריטית, את השפן האחרון מהכובע כדי לנסות ולממש את כוונתה לרכישת בית ההשקעות. הקרן חתמה על מזכר הבנות עם אהרון פוגל. מזכר ההבנות אומר שאם תושלם העסקה פוגל ימונה ליו"ר.

ליכטנשטיין התייחס לממשק העבודה ולמבנה הקבוצה הסינית והסביר: "הבעלים של תנובה היא ממשלת מדינת שנחאי ואילו כימצי'יינה היא בבעלות הממשלה המרכזית בסין. מה שמאפיין את הרכישות שביצעה לאורך השנים, הוא שהיא לא מחזיקה 100% בחברות שלה כי היא תמיד מחפשת לעבוד עם שותפים. כך למשל קרן בלקסטון, שהיא קרן הפרייבט אקוויטי הגדולה בעולם, היא שותפה של כימצ'יינה והכוונה היא שככל שניתן להנפיק מחדש את החברות המוחזקות יחדיו זה יעשה, כי זו התפיסה של כימצ'יינה".

חן ליכטנשטיין, מנכ"ל אדמה, צילום: אוראל כהן חן ליכטנשטיין, מנכ"ל אדמה | צילום: אוראל כהן חן ליכטנשטיין, מנכ"ל אדמה, צילום: אוראל כהן

ליכטנשטיין מדגיש בהקשר זה שאף אחד מהחברות שרכשה הקבוצה לא שינתה את שמה או את התרבות העסקית וכך גם המצב באדמה. 

בתחילת יוני אושרה עסקת המיזוג של אדמה לתוך חברת הבת של כימצ'יינה, סנונדה, שנסחרת בבורסת שנזן. על פי מתווה העסקה, תרכוש סנונדה הסינית את הון המניות של אדמה (100%) מכמצ'יינה לפי שווי של 2.8 מיליארד דולר תמורת הקצאת מניות לכמצ'יינה שתמשיך להיות בעלת השליטה בסנונדה עם אחזקה של 78% מהון המניות. בסיום התהליך תיסחר הקבוצה המאוחדת בבורסת שנזן.

ליכטנשטיין ציין כי שווי השוק של אדמה ב-2010 (נקראה אז מכתשים אגן) לפני הרכישה היה 2.4 מיליארד דולר והיום הוא גבוה מ-6 מיליארד דולר. "שווי המכירות הוא למעלה מ-3 מיליארד דולר מתוך שוק עולמי של 60 מיליארד דולר ולכן פוטנציאל הצמיחה הוא גבוה. אנו משיקים כל הזמן מוצרים חדשים וקצב הצמיחה שלנו הוא גבוה ביותר מפי 2 מקצב הצמיחה בשוק כתלות ברכישות בין השנים", ציין ליכטנשטיין.

תגיות