אתר זה עושה שימוש בעוגיות על מנת להבטיח לך את חוויית הגלישה הטובה ביותר.
סומוטו עשויה לרכוב על התחזיות האופטימיות כל הדרך לנאסד"ק צילום: עמית שעל

ניתוח כלכליסט

סומוטו עשויה לרכוב על התחזיות האופטימיות כל הדרך לנאסד"ק

אם סומוטו תעמוד בתחזיותיה, ניתן יהיה לומר שהיא נסחרת במכפיל רווח נמוך. אך בהתחשב באיום הרגולטורי, מנייתה לא בהכרח זולה

11.07.2017, 09:25 | יניב רחימי
שפל היסטורי בריביות ושנים של גאות בשוק ההון הביאו לכך שמחירי רוב המניות מבטאים תרחישים אופטימיים, ולאחרונה אף נשמעת הטענה שנגמרו המציאוֹת בבורסה. השבוע נבחן את חברת סומוטו, שאם תעמוד בתחזיות שסיפקה למשקיעים, ניתן יהיה לומר עליה שהיא נסחרת במכפיל רווח נמוך.

קראו עוד בכלכליסט

עם פרסום הדו"חות לרבעון הראשון של סומוטו, שעוסקת בפרסום בווידיאו ובמובייל ובהפצת אפליקציות ותוכנות, ההנהלה בראשות בן גירון חזרה על התחזית שלה ל־2017: הכנסותיה יגיעו ל־70 מיליון דולר לפחות, והרווח התפעולי לפני פחת והפחתות (EBITDA) יגיע ל־17.5 מיליון דולר לפחות. התחזית מבוססת על צמיחה אורגנית בלבד, ואם החברה תבצע רכישות במהלך השנה, בסומוטו מצפים כי ההכנסות יגיעו לקצב של 100 מיליון דולר.

רכישת חברה נראית כמהלך ריאלי לנוכח העובדה שלפני כחודש סומוטו דיווחה על התקשרות במזכר הבנות בלתי מחייב לרכישת חברת פרסום בווידיאו. אם זו תושלם בחודשים הקרובים, היא תתרום לצמיחה ולרווח של סומוטו כבר השנה.

נכון לסוף הרבעון הראשון, בקופה של סומוטו היו 13.1 מיליון דולר במזומנים וחוב פיננסי של 6.7 מיליון דולר. בנוסף, לחברה היו התחייבויות של 5.3 מיליון דולר בגין רכישת חברה־בת. גם אם נתעלם מהעובדה שיש לה עודף מזומנים על התחייבויות, נמצא שסומוטו נסחרת במכפיל EBITDA נמוך של 3.5.

 , צילום: עמית שעל צילום: עמית שעל  , צילום: עמית שעל

אם לא די בכך, בתחילת השנה סומוטו הודיעה על אימוץ מדיניות דיבידנד לחלוקה של 50% מהרווח הנקי, אך לא יותר מ־4.5 מיליון דולר, בגין שנת 2017. אם תתממש תחזית ההנהלה ובהינתן שווי השוק הנוכחי, יישום מדיניות החלוקה צפויה להניב לבעלי המניות בסומוטו תשואת דיבידנד שנתית אטרקטיבית של 6%–7%.

האיום: הקשחת הרגולציה

יש להדגיש שמכפיל רווח נמוך ותשואת דיבידנד גבוהה לא בהכרח מלמדים על כך שהמניה זולה, בדיוק כפי שתשואה גבוהה של אג"ח לא בהכרח מעידה על הזדמנות השקעה. לעתים תמחור אטרקטיבי נובע מחששות של משקיעים ומבטא הסתברות להתממשות של סיכונים.

במקרה של סומוטו, חששות המשקיעים נובעים מהרגולציה בתחום הפצת האפליקציות. סומוטו מציינת במפורש בדו"חותיה שהיא ממשיכה לזהות מגמה של הקשחת הרגולציה הן על ידי פלטפורמת הפרסום של גוגל והן על ידי דפדפנים כמו גוגל כרום, פיירפוקס של מוזילה וספארי של אפל. ההקשחה מתבטאת בהגבלת היכולת להפיץ תוכנות באתרים שאינם בבעלות מפתחיהן ובהגבלת קמפיינים פרסומיים להפצת תוכנות. בסומוטו מבהירים שהקשחת הרגולציה עשויה להשפיע לרעה על תוצאותיה, ומחייבת אותה למצוא פתרונות שוטפים בכפוף לכללים שנקבעים על ידי גוגל ואחרות.

בסומוטו לא מסתפקים ביישור קו עם ענקיות הרשת, והחלו להיערך לשינויים כבר לפני כמה שנים באמצעות הקמת תחום פעילות שני — פרסום בווידיאו. תחום זה רשם ברבעון הראשון צמיחה של 337% לעומת הרבעון המקביל, בין היתר הודות לרכישות במהלך התקופה, וה־EBITDA של התחום זינק ב־127%.

אך למרות הצמיחה החדה והזינוק ברווח של הפעילות החדשה, ניכר שסומוטו עדיין נשענת על הפעילות המסורתית שלה. תחום שירותי ההפצה של תוכנות ואפליקציות היווה רק 37% מהכנסות סומוטו ברבעון הראשון, אך היה אחראי ל־73% מה־EBITDA. עובדה זאת מלמדת על הרווחיות הגבוהה של התחום, כך שהקשחת הרגולציה בתחום עלולה לפגוע קשות ברווח של סומוטו. במטרה להמשיך את הצמיחה של סומוטו ולהפחית את התלות בתחום ההפצה, בחברה מחפשים הזדמנויות להקים תחום פעילות שלישי.

האופטימיות של ההנהלה

הפעילות של סומוטו מאופיינת בעונתיות: הרבעון הראשון נחשב לחלש ביותר והרביעי לחזק ביותר. אך השנה התוצאות של סומוטו ברבעון הראשון היו אף פחות טובות מברבעון המקביל. למרות צמיחה של 49% בהכנסות, ה־EBITDA התכווץ ב־9%.

למרות זאת, שני דברים תורמים לאופטימיות של המשקיעים: ראשית, הוצאות המכירה והשיווק, שעלו ברבעון הראשון לעומת הרבעון הקודם, נזקפות לדו"ח רווח והפסד במועד התהוותן, בעוד ההכנסות של סומוטו נרשמות לאורך זמן. שנית, סומוטו ציינה בדו"חות כי תוצאות הרבעון השני צפויות להיות טובות משמעותית מתוצאות הרבעון הראשון.

חברת סומוטו נוהגת לפרסם שבועיים מסיום כל רבעון אם היא עמדה בתחזיות של עצמה. המשמעות היא שאנחנו צפויים לדעת עד סוף השבוע אם האופטימיות של הנהלת החברה היתה מוצדקת, ואם התחזית השנתית ל־EBITDA של 17.5 מיליון דולר עומדת בעינה.

ב־SME ובנאסד"ק

מלבד הדיווח המקדמי ביחס לתוצאות הרבעון השני, למשקיעים בסומוטו מצפה אירוע משמעותי נוסף. מניית סומוטו, שמתחילת השנה הוסיפה לשווייה 28.6%, מועמדת להיכנס למדד ת"א־SME60 — שכולל את 60 המניות בעלות שווי אחזקות הציבור הגבוה ביותר בבורסה שאינן נכללות במדד ת"א־125. כניסה למדד צפויה לשפר את הסחירות במניה של סומוטו, שנכון להיום מחזור המסחר היומי הממוצע שלה עומד על 338 אלף שקל. בנוסף, דירקטוריון החברה החליט לפעול לרישום מניות החברה למסחר בבורסת נאסד"ק, במהלך שצפוי להיות מושלם עד סוף השנה.

הכותב הוא אנליסט עצמאי

תגיות