אתר זה עושה שימוש בעוגיות על מנת להבטיח לך את חוויית הגלישה הטובה ביותר.
המוסדיים הקפיצו את הריבית בהנפקת האג"ח של נאוויטס

המוסדיים הקפיצו את הריבית בהנפקת האג"ח של נאוויטס

נאוויטס מימון תפתח היום את השלב המוסדי בהנפקה בפעם השנייה, ותנסה לגייס 131 מיליון דולר כדי לרכוש זכויות ולממן פרויקט קידוח במפרץ מקסיקו. הריבית המקסימלית במכרז צפויה להיות 7.75%, לאחר שהיתה 6.5% בלבד במכרז המקורי

11.07.2017, 09:25 | ניר טל

שבועיים לאחר ביטול השלב המוסדי בהנפקת אג"ח של נאוויטס מימון – החברה־הבת של שותפות נאוויטס פטרוליום שהוקמה לטובת הגיוס – תקיים היום החברה בשנית מכרז מוסדי לקראת גיוס של כ־131 מיליון דולר. זאת, במטרה לרכוש את הזכויות בפרויקט באקסקין שבמפרץ מקסיקו ולממן את הפיתוח במאגר עבורה (5%) ועבור חברת באקסטון (13.7%), שממנה רכשה את הזכויות. על פי הערכות, הריבית במכרז צפויה לעמוד על 7.75% (אפקטיבית יותר מ־8% עבור המוסדיים). הריבית הועלתה מריבית מקסימלית של 6.5% במכרז המקורי בעקבות דרישה של מוסדיים שנעדרו מההנפקה הקודמת.

נאוויטס מימון ערכה כמה שינויים בשטר הנאמנות לקראת ההנפקה. החברה הסכימה כי אם הריבית בגיוס תעלה על 6.5% (מה שיקרה בוודאות), תהיה באקסטון זכאית לשיפוי בגין עלויות נוספות שיחולו עליה. כלומר, באקסטון תוכל לדרוש שנאוויטס תספוג את ההפרש שבין הריבית שתקבע במכרז לבין ריבית של 6.5%, אם כי לא מדובר בפיצוי ודאי.

איגרות החוב, שדורגו A-, ייפרעו בתום 4 שנים ממועד הגיוס ותשלום הריבית יתחלק בין שתי השותפות לפי זכויותיהן בנכס. ההון העצמי שישקיעו השותפות לצד זאת עומד על כ־30 מיליון דולר - 9 מיליון דולר מנאוויטס ו־21 מיליון דולר מבאקסטון.

גדעון תדמור גדעון תדמור גדעון תדמור

שינוי נוסף שעולה מהדיווח הוא כי העברת התמורה מהנאמן לחברה למימון הקידוח בשלב א'.1 (שצפוי לעלות 697 מיליון דולר) תבוצע רק לאחר שהיציאה לשלב תהפוך למעשית, ובפרט לאחר שנתקבלה דרישה לתשלום מחברת הקידוחים. שינוי זה מגלה כי לוחות הזמנים של הקידוח נסגרו והשותפות בפרויקט צפויות לשכור את אסדת הקידוח בתמורה ל־80 מיליון דולר. בנוסף, אם תרצה נאוויטס מימון להרחיב את סדרות האג"ח למימון הפקת השלב הראשון בפרויקט, השותפות יידרשו להגדיל את שיעור זכויותיהן בו בהתאמה.

אם הגיוס יושלם, מאגר באקסקין יצטרף למספר נכסים של שותפות נאוויטס פטרוליום, שבשליטתו של גדעון תדמור. באקסקין התגלה על ידי שברון ב־2008, שהחליטה אחרי כמה קידוחים שלא לפתח את המאגר.

תגיות