אתר זה עושה שימוש בעוגיות על מנת להבטיח לך את חוויית הגלישה הטובה ביותר.
מהגז אל הדג: תכירו את המיזם החדש בהולנד של אוהד מימן

מהגז אל הדג: תכירו את המיזם החדש בהולנד של אוהד מימן

בנו של יוסי מימן הקים חווה לגידול דגי Yellowtale בהשקעה של 10 מיליון יורו, רובה ממשקיעים פרטיים. שטח החווה 5,000 מ"ר

11.07.2017, 07:09 | רן אברמסון

אוהד מימן (39), בנו של איש העסקים הישראלי יוסי מימן, הקים חווה לגידול דגים בהולנד.

קראו עוד בכלכליסט

מימן ושותפיו ההולנדיים קס קלוט והנס דן בימן מגדלים בחווה כ־200 אלף דגי סריולה ללנדי (Yellowtail Kingfish), שמשמשים לרוב להכנת סשימי — מנת דג נא מהמטבח היפני. משקלו של כל דג יכול להגיע ל־200 ק"ג ולאורך של 2 מטר. והוא קרוב משפחה של דג האינטיאס.

לפי אתר החברה שעלה לאינטרנט בחודש שעבר, החברה החדשה, קינגפיש זילנד (Kingfish Zeeland), תציע ללקוחותיה חלופה איכותית וטרייה לדגי סריולה ללנדי שמיובאים לאירופה מיפן ומאוסטרליה ומגיעים ליעדם 4־7 ימים אחרים שיצאו מהחווה.

מימן היה סגן נשיא קבוצת מרחב שבבעלות אביו, קלוט הוא מומחה לחקלאות ימית ובימן הוא בעליה של חווה לגידול דגים בצ'ילה.

אוהד מימן. "הטכנולוגיה מוכחת" אוהד מימן. "הטכנולוגיה מוכחת" אוהד מימן. "הטכנולוגיה מוכחת"

באוקטובר האחרון דיווח היומון הכלכלי ההולנדי "הט פיננסיילה דגבלאט" כי בהקמת האתר שבמחוז זילנד הושקעו 10 מיליון יורו, שרובם הגיעו ממשקיעים פרטיים. המיזם נהנה גם מסיוע כספי של קרן ממשלתית הולנדית לתמיכה בענף הדגה ושל מחוז זילנד.

החווה צפויה לספק ללקוחות משלוחים ראשונים של דגים בסתיו הקרוב, חצי שנה לפני המועד המתוכנן.

מימן, קלוט ובימן אינם הראשונים שמנסים לגדל סריולה ללנדי בזילנד. הממשלה ההולנדית, מועצת המחוז וקרנות של האיחוד האירופי כבר השקיעו 15 מיליון יורו במחקר על גידול הדגים, שבית הגידול שלהם הוא דרום האוקיינוס השקט.

אלא ששבע השנים שבהן נמשך הפרויקט הסתיימו באכזבה, שכן אף יזם לא ראה בו פוטנציאל מסחרי.

נראה שהניסיון הכושל לא מרתיע את מימן, שאמר בראיון לעיתון המקומי PZC באפריל כי "אנחנו עובדים עם טכנולוגיה מוכחת. היא לא יכולה להיכשל".

החווה אמורה להיות הגדולה ביותר מסוגה בהולנד ולהתפרס על פני 5,000 מ"ר. היא ממוקמת על היבשה, כשמי הים הצפוני משמשים למילוי בריכות הגידול.

אתר החברה מדגיש את העובדה שהדגים מוזנים במזון אורגני, החווה כולה פועלת על אנרגיית רוח והמים שבהם היא משתמשת מטוהרים וממוחזרים.

בשנה שעברה הוקמה בדנמרק חוות גידול לדגי סריולה ללנדי, בהשקעה של 85 מיליון קרונות דניות (11.4 מיליון יורו). חוות הדגים אמורה להפוך למסחרית גם כן עד סוף השנה, ולספק לשווקים באירופה 4,800 טונות דגים בשיא פעילותה. ממשלת דנמרק תמכה בפרוייקט עם 32 מיליון קרונות (4.3 מיליון יורו).

חוות דגים אחראיות ל־44% מאספקת הדגים העולמית, זאת בהשוואה ל־10% ב־1985. הנתח של דגים מחוות באספקת הדגים העולמית צפוי להגיע ל־62% עד 2030. הסיבה לכך היא עודף דיג שצמצם משמעותית את אוכלוסיית הדגים למאכל, והביא להשתת פיקוח הדוק יותר על דיג.

תגיות

23 תגובות לכתיבת תגובה לכתיבת תגובה

22.
כדי למנוע את הכחדת דגי הים יש להקים הרבה חוות דגים על היבשה.
בעתיד יהיו עוד הרבה יותר חוות דגים כדי לספק את התצרוכת מבלי להכחיד את דגי הים שכמותם הולכת ופוחתת באופן דרסטי. דגים הרבה יותר בריאים לתזונה מבשר ולכן צפוי שיקומו בכל מקום חוות דגים. הבן של מימן כנראה מוכשר כמוהו ומבין בדיוק איפה הכסף.
תזונה הכרחית.  |  11.07.17
21.
אנשים שכותבים פה על הסבל של הדגים אתם לא נורמליים
עוד כמה עשורים לא יהיה מספיק מזון בכדור הארץ וחוות גידול כאלה בשטח קטן עם פגיעה מינימלית בסביבה ושימוש באנרגיה מתחדשת יהוו פיתרון למחסור העולמי הצפוי במזון אם במקום זה היו מגדלים חסה היו צריכים פי אלף שטח, אין סוף מים להשקייה ועוד ועוד מה גם שבדגים יש ערכים תזונתיים שאין בשום צמח
מדען  |  11.07.17
לכל התגובות