אתר זה עושה שימוש בעוגיות על מנת להבטיח לך את חוויית הגלישה הטובה ביותר.
בכירי חברת החשמל ומאגר תמר דנו בפתיחת חוזה הגז צילום: אוראל כהן

בכירי חברת החשמל ומאגר תמר דנו בפתיחת חוזה הגז

לכלכליסט נודע כי בכירי החברה נפגשו עם אנשי המאגר בימים האחרונים. תמר: "אנו מצפים מחברת החשמל לכבד את מלוא התחייבויותיה"

12.07.2017, 08:13 | ליאור גוטמן

ההצהרות של חברת החשמל כי תפתח את חוזה הגז שלה מול שותפות תמר החלו לעלות לפסים מעשיים. ל"כלכליסט" נודע שבכירי החברה נפגשו לפני כמה ימים עם אנשי שותפות הגז תמר בבקשה להקדים את פתיחת חוזה הגז של החברה משנת 2021 לשנת 2018, למרות שהחוזה אמור לפקוע רק בעוד ארבע שנים.

פתיחת החוזה תאפשר את עדכון מחיר הגז שחברת החשמל משלמת, עם הוזלה אופציונלית של עד 25%, מתמחור נוכחי של כ־5.8 דולר ליחידת אנרגיה לרף שינוע סביב 4.35 דולר ליחידת אנרגיה. במקרה הפחות טוב - אך עדיין טוב מבחינת חברת החשמל - היא תוכל להיצמד לתמחור הגז שנקבע במתווה הגז הממשלתי: 4.7 דולר ליחידת אנרגיה.

מאגר תמר, צילום: יח"צ מאגר תמר | צילום: יח"צ מאגר תמר, צילום: יח"צ

תעריף החשמל נשען על הגז

חברת החשמל סירבה להתייחס לפניית "כלכליסט" ואמרה בתגובה שהיא "אינה מנהלת את ענייניה דרך התקשורת". ואולם, כפי שנחשף ב"כלכליסט", אחת האפשרויות שעלו בעבר בשיחות בין בכירי החברה היא להגדיל את רכש הגז העתידי בתמורה להורדת מחיר אפשרית כבר עכשיו. הורדת המחיר תתורגם ישירות להורדת תעריפי החשמל, מכיוון שבמבנה המחירים הנוכחי כשני שלישים מעלות התעריף נשענים על עלויות הדלקים של חברת החשמל.

חברת החשמל יצאה באחרונה בהליך מכרזי ראשוני שבו היא בוחנת רכישת גז בכמות שאינה נקבעה, עם תאריך אספקה לשנת 2020, כך שמי שיכול לספק את הגז הם מאגר תמר או מאגר לוויתן.

משותפות תמר נמסר בתגובה: "החוזה בין חברת החשמל לתמר חסך לחברת החשמל ולמשק הישראלי עשרות מיליארדי שקלים. ההסכם אושר על ידי הממשלה והנהלת חברת החשמל ואושרר דה פקטו במתווה הגז. שותפות תמר תמשיך לכבד את מלוא מחויבויותיה על פי ההסכם ואין לנו ספק שכך תנהג גם חברת החשמל".

הספקים מקבלים את הכל

בתוך כך, משרדי האוצר והאנרגיה החשמל רשמו שלשום בלילה שיא חדש בנתק בינם לבין ועד עובדי חברת החשמל, כאשר הממשלה סירבה להפסקת אש בכל הקשור לשביתה שם.

במהלך השבועות האחרונים שובת ועד העובדים בחברת החשמל ומ־12 ביוני הוא עצר את הגבייה. חברת החשמל כבר נטלה הלוואה של כ־1.3 מיליארד שקל לכיסוי החוב שהצטבר בקופתה וכפי שנחשף השבוע ב"כלכליסט", דירקטוריון החברה כבר פנה למשרד האוצר בבקשה לקבלת סיוע פיננסי. בית הדין לעבודה קבע דיון נוסף ב־16 ביולי, אולם לכולם ברור שההכרעה תיפול החודש בבג"ץ. המדינה ביקשה להקדים את הדיון, אך בג"ץ דחה את הבקשה ודיון ראשון בבקשה לפסול את העיצומים יתקיים ב־20 ביולי, כמתוכנן.

חלק מהעיצומים כללו אפשרות לשלם לספקים רק 90% מהתשלום עבור שירות או מוצר שהעבירו לחברת החשמל, אולם בדיון שהתקיים שלשום בבית הדין לעבודה הודה הוועד שהוא לא מקזז אגורה ומעביר לספקים את כל מה שמגיע להם. במשרד האנרגיה אומרים שמדובר בצעד מתוכנן, שכן הוועד לא רוצה להגיע לבג"ץ כשהוא מתויג כמתעמר ב־9,400 ספקי חברת החשמל.

תגיות