אתר זה עושה שימוש בעוגיות על מנת להבטיח לך את חוויית הגלישה הטובה ביותר.
לטדי שגיא יש מועמד למנכ"ל בראק: ירון שחר צילום: אוראל כהן

בלעדי לכלכליסט

לטדי שגיא יש מועמד למנכ"ל בראק: ירון שחר

המנכ"ל המסתמן, שצפוי להחליף את המנכ"לים שמרדו בבעלי השליטה הקודמים, ניהל בשנים האחרונות את פעילות הנדל"ן של עדי קייזמן בגרמניה

12.07.2017, 08:03 | גולן חזני

ירון שחר הוא המועמד המוביל שאותו מייעד טדי שגיא למנכ"ל חברת בראק אן וי, שאת השליטה בה רכש מידי שמעון ויינטרוב ורונן פלד, כך נודע ל"כלכליסט".

שחר שימש בשנים האחרונות כמנהל הפעילות של עדי קייזמן בגרמניה, שמרכזה בברלין והיא מנהלת פורטפוליו של אלפי דירות ברחבי העיר ובערים אחרות בגרמניה. קייזמן הקים את חברת הנדל"ן הציבורית איי.די.או, ואחרי שמכר את חלקו בה לשיכון ובינוי הקים פעילות נדל"ן עצמאית בגרמניה. 

קראו עוד בכלכליסט

כפי שנחשף בשבוע שעבר ב"כלכליסט", החליט שגיא להחליף את המנכ"לים המשותפים בחברה גל טננבאום ואופיר רחמים, ובשבועות הקרובים הוא צפוי למנות דירקטורים מטעמו לדירקטוריון החברה. אלה צפויים להצביע על החלפת המנכ"לים ועל מינוי המנכ"ל.

שגיא רכש את השליטה בחברה בחודש שעבר תמורת מיליארד שקל מחברת BCRE שבבעלות ויינטרוב ופלד, ועם הרכישה היה ברור שהוא יתקשה להתעלם מהמאבק שניהלו טננבאום ורחמים נגד הבעלים הקודמים — מאבק שאילץ אותם לבסוף למכור את השליטה בחברה.

ויינטרוב ופלד מכרו את השליטה אחרי סאגה ממושכת של מאבקים עם צמד המנהלים, שבעקבותיה החליטו בעלי השליטה למכור את המניות מתחת למחיר השוק בהנחה של 2%. המכירה סוכמה לאחר שבועיים בלבד של משא ומתן ומבלי שבעלי השליטה יקבלו פרמיית שליטה.

הצדדים נקלעו בשנה וחצי האחרונות לסכסוך קשה. ויינטרוב ופלד עשו לא מעט שינויים בחברה בתקופה האמורה, שנועדו בעיקר לשרת את BCRE — החברה־האם שבאמצעותה הם החזיקו בשליטה בבראק אן וי. בעקבות המשבר הכלכלי ברוסיה סיימה BCRE את 2016 בהפסד תפעולי של 102 מיליון יורו, כשהיא שורפת מזומנים בהיקף של 10 מיליון יורו באותה שנה ואינה עומדת בהתניות פיננסיות כלפי הבנקים המממנים שלה ברוסיה.

ויינטרוב ופלד מכרו לפסגות באוקטובר 2016 מניות של החברה בשווי 160 מיליון שקל, ובינואר השנה הפסיקו את האיחוד של בראק אן וי לדו"חותיה של BCRE, כדי לשערך את מניותיהם לפי שווי שוק. המהלך הקנה להם רווח חשבונאי של 50.4 מיליון יורו.

טננבאום ורחמים התנגדו לשינויים שביקשו וינטרוב ופלד לבצע במבנה הדירקטוריון, ואשר כללו ניסיון לפטר את הדירקטור הבלתי־תלוי רוברט ישראל ולמנות מנגד שלושה דירקטורים אחרים. בצעד חריג יצאו שני המנהלים ושאר הדירקטוריון באופן פומבי נגד המהלך — והספינה עלתה על שרטון. ויינטרוב ופלד טענו כי אותו דירקטור התנהג בצורה "בלתי הולמת", אך לאחר שדו"ח של חברת הייעוץ למוסדיים אנטרופי גיבה את המנכ"לים, פתחו וינטרוב ופלד במגעים למכירת המניות, שנמכרו בסופו של דבר לשגיא.

מקבוצת טדי שגיא נמסר בתגובה: "ירון שחר הוא חלק מהצוות של בעל השליטה המטפל, בין היתר, בהעברת השליטה מול הנהלת החברה וגורמים נוספים".

טדי שגיא, צילום: עמית שעל טדי שגיא | צילום: עמית שעל טדי שגיא, צילום: עמית שעל

תגיות