אתר זה עושה שימוש בעוגיות על מנת להבטיח לך את חוויית הגלישה הטובה ביותר.
חוק "יאיר כץ" אושר בקריאה טרומית: השעיית עובד החשוד בפלילים לא תעלה על 45 יום צילום: עמית שעל

חוק "יאיר כץ" אושר בקריאה טרומית: השעיית עובד החשוד בפלילים לא תעלה על 45 יום

הצעת החוק שמקדם יו"ר הקואליציה דוד ביטן קובעת כי עובד בגוף ציבורי לא יושעה בגין חקירה פלילית בטרם הוגש כתב אישום; 51 ח"כים הצביעו בעד, 15 ח"כים הצביעו נגד; שר הרווחה חיים כץ לא השתתף בהצבעה

12.07.2017, 15:29 | שחר אילן
מליאת הכנסת אישרה היום (ד') בקריאה הטרומית את חוק "יאיר כץ" המגביל השעיית עובד במוסד ציבורי (למעט שירות המדינה), בטרם הגשת כתב אישום. הצעת החוק הוגשה על ידי יו"ר הקואליציה ח"כ דוד ביטן (ליכוד). 51 ח"כים הצביעו בעד ההצעה ו-15 ח"כים הצביעו נגדה. הצעת החוק הועברה אל ועדת הכנסת על מנת שתחליט לאיזו ועדה יש להעבירה.

יאיר כץ, בנו של שר הרווחה חיים כץ, נחקר באחרונה במשטרה במסגרת פרשת התעשיה האווירית. אם הצעת החוק תעבור ויוחלט להשעותו מהתפקיד, יחולו עליו הגנות ההשעיה.

הצעת החוק קובעת כי "לא יושעה עובד בגוף ציבורי בגין חקירה פלילית כנגדו בטרם הוגש כתב אישום, אלא לתקופה שאינה עולה על 45 ימים".

כמו כן, "מעסיק רשאי להשעות עובד שמתנהלת כנגדו חקירה פלילית אך טרם הוגש כתב אישום, אף לתקופה העולה על 45 ימים, במקרים חריגים ובנסיבות של חשד לעבירה מסוג פשע, שהיא עבירת מין, עבירת אלימות, עבירת גניבה או עבירה של פגיעה בביטחון המדינה, וכן עבירות הקשורות במישרין למקום העבודה".

ביטן הבהיר כי אם יעבור החוק בקריאה שנייה והשלישית הוא יחול על עובדים שיושעו החל ממועד זה וכן על עובדים מושעים שלגביהם יש בקשה להארכת תקופת ההשעייה.

ביטן. הבהיר כי אם החוק יעבור הוא יחול גם על עובדים שלגביהם יש בקשה להארכת תקופת ההשעייה, צילום: אוהד צויגנברג ביטן. הבהיר כי אם החוק יעבור הוא יחול גם על עובדים שלגביהם יש בקשה להארכת תקופת ההשעייה | צילום: אוהד צויגנברג ביטן. הבהיר כי אם החוק יעבור הוא יחול גם על עובדים שלגביהם יש בקשה להארכת תקופת ההשעייה, צילום: אוהד צויגנברג

בדברי ההסבר נקבע כי "במצב הקיים, היום אין הסדר להשעייתם של עובדים אשר החל בעניינם הליך מקדמי של חקירה פלילית או הוגש בעניינם כתב אישום למעט בקרב עובדי המדינה. עובדים רבים מושעים מעבודתם רק בעקבות הודעה למעסיק על פתיחה בחקירה פלילית בעניינו של עובד, וההחלטה להשעות את העובדים עם היוודע ההחלטה לזמנם בחקירה או קיומה של חקירה פלילית בעניינם פוגעת בזכויות יסוד חוקתיות, בסיסיות וכן בחזקת החפות, באופו לא מידתי ולא סביר".

ביטן הסביר כי הצעת החוק מותנה לדרישת משרד המשפטים כך שלדבריו "מדובר בחוק שמאזן את זכותו של העובד להגנה מצד אחד ושומר על האינטרס הציבורי בחקר האמת מהצד השני".

שר הרוווחה חיים כץ לא השתתף בהצבעה, ומייד לאחריה עלה לדוכן הנואמים להשיב על הצעת חוק אחרת.

מבין השרים תמכו בחוק: דוד אזולאי, צחי הנגבי, ישראל כץ, איוב קרא, אופיר אקוניס, אורי אריאל, סופה לנדבר, יריב לוין, זאב אלקין, גלעד ארדן. אלקין הביע במליאה את תמיכת הממשלה בחוק בכפוף לסיכומים עם הממשלה, ובהן החזרת החוק לאישורה של ועדת השרים לחקיקה לפני ההצבעה בקריאה הראשונה.

תגיות