אתר זה עושה שימוש בעוגיות על מנת להבטיח לך את חוויית הגלישה הטובה ביותר.
או.פי.סי ישראל של עידן עופר פרסמה תשקיף לגיוס 80 מיליון דולר צילום: בלומברג

או.פי.סי ישראל של עידן עופר פרסמה תשקיף לגיוס 80 מיליון דולר

החברה, שנמצאת בשליטתה המלאה של איי.סי.פאוואר מקבוצת קנון תחל ברוד-שואו בימים הקרובים; באופן חריג לנהוג בשוק ההון המקומי בשנים האחרונות, קיבלה ההנפקה מבעוד מועד התחייבויות חיתומית מלאה מקבוצת החתמים בראשות לאומי פרטנרס

13.07.2017, 10:02 | ניר טל

עכשיו זה רשמי: חברת או.פי.סי ישראל (לשעבר תחת השם ICPI) יוצאת להנפקה ראשונית (IPO) לציבור לפי שווי מינימאלי של 355 מיליון דולר ומפרסמת הלילה טיוטת תשקיף מדף לראשונה. החברה, שנמצאת בשליטתה המלאה של איי.סי.פאוואר מקבוצת קנון של עידן עופר, מעוניינת לגייס מהציבור כ-80 מיליון דולר ותחל ברוד-שואו בימים הקרובים.

קראו עוד בכלכליסט

באופן חריג לנהוג בשוק ההון המקומי בשנים האחרונות, קיבלה ההנפקה מבעוד מועד התחייבויות חיתומית מלאה מקבוצת החתמים בראשות לאומי פרטנרס המוביל את ההנפקה. בלאומי פרטנרס התחייבו ל-50% מהיקף הגיוס (140 מיליון שקל), פועלים איי.בי.אי התחייבה ל-25% מהגיוס (70 מיליון שקל), ברק קפיטל ומנורה חיתום התחייבו יחד ל-25% מהסכום (32 מיליון שקל כל אחת).

הסיבה לכך נעוצה בדרישה מוקדמת של חברת-האם איי.סי.פאוואר להתחייבות בעקבות ניסיון ההנפקה הכושל שלה בנאסד"ק בחודש פברואר האחרון כמו גם בהערכות אופטימיות בקרב גורמים בשוק להצלחת הגיוס במחיר הנוכחי. בהנחה שההנפקה תושלם תעבור סדרת האג"ח שהנפיקה או.פי.סי לפני מספר חודשים למוסדיים – בהיקף 320 מיליון שקל – להיסחר בבורסה ותגרור עימה ירידה של 0.5% בריבית שתשלם החברה (4.95% ל- 4.45%).

או.פי.סי ישראל, המנוהלת בידי גיורא אלמוגי, מרכזת את פעילות האנרגיה של איי.סי.פאוואר ישראל. החברה פועלת בייזום, פיתוח, הקמה ותפעול של תחנות כוח, וכן ייצור חשמל ואספקתו ללקוחות פרטיים וחח"י. לחברה שלושה נכסים מרכזיים. הראשון והמרכזי היא האחזקה (80%) בתחנת הכוח הפרטית במישור רותם שהחלה לפעול בשנת 2013 לאחר השקעה של 460 מיליון שקל. תחנה זו, בהספק של 466 מגה-וואט אחראית נכון לסיכום שנת 2016 לכ-16% מייצור החשמל הפרטי בישראל.

עידן עופר, צילום: בלומברג עידן עופר | צילום: בלומברג עידן עופר, צילום: בלומברג

הנכס השני הוא תחנת הכוח או.פי.סי חדרה המספקת נכון להיום 18 מגה-וואט למפעל נייר חדרה. בשטח זה נבנית היום במקביל תחנת כוח (קו-גנרציה) שתספק 148 מגה-וואט. תחנה זו אמורה להתחיל ולפעול מסחרית במהלך שנת 2019 לאחר השקעה של 250 מיליון דולר.

הנכס השלישי הינו הזכויות (95%) בחברת צומת אנרגיה להקמת תחנת כוח בהספק של 400 מגה-וואט בסמוך לצומת פלוגות שרכשה מחברת צומת אנרגיה לאחרונה, ונמצא בשלב הסגירה הפיננסית. בנוסף, החברה החלה לפעול "על הנייר" לאחרונה בתחום ייזום פרויקטים בתחום ייצור חשמל בטכנולוגיה פוטו-וולטאית. במסגרת זאת צפויה לעבור לחזקתה השליטה (85%) בחברת גרינדיי הפועלת בתחום ונמצאת בשלב איתור פרויקטים.

שלושת הנכסים בשלבי "בגרות" שונים ובראשם תחנת הכוח רותם המייצרת חשמל מזה מספר שנים ונחשבת לתחנה מובילה בארץ, תחנת הכוח בחדרה שנמצאת בשלבי התחלה ועדיין טומנת בחובה את סיכוני ההקמה האחרונה, הזכויות בצומת אנרגיה שעדיין לא מתומחרות בשלב זה בהערכת החברה.

על פי טיוטת התשקיף, תמורת ההנפקה תשמש את החברה במימון פעילותה השוטפת ופעילות הפיתוח של החברה ובעיקרה להעמדת ההון העצמי הנדרש לפרויקט צומת. ההון העצמי הנורמטיבי בהתאם לעלות הנורמטיבית של הקמת התחנה עומד על סך של כ- 250 מיליון שקל כפי שנכתב.

על פי תוצאות החברה שנכללו בתשקיף, הניבה פעילות או.פי.סי ישראל הכנסות בהיקף של 327 מיליון שקל במהלך הרבעון הראשון, עלייה של 8% לעומת הכנסות של 302 מיליון שקל ברבעון המקביל. הרווח התפעולי הסתכם בכ-42.5 מיליון שקל והוא משקף ירידה של 14% בהשוואה לרווח תפעולי של 49.5 מיליון שקל ברבעון המקביל כתוצאה מגידול בהוצאות המשתנות של החברה.

רוב מוחלט לקוחותיה של החברה הם לקוחות פרטיים כאשר חלק ההכנסות ממכירת חשמל לחברת חשמל עומד על פחות מ-1% בסיכום שנת 2016. מבין הלקוחות הפרטיים, ארבעה מהם הינם לקוחות מהותיים בהגדרה שאחראים על 55% מההכנסות של או.פי.סי, כאשר השניים הגדולים שבהם – בזן (17.6% מהכנסות) וקבוצת כיל (12.85% מההכנסות). שניהם צדדים קשורים בשל העובדה שהם בשליטת החברה לישראל של עידן עופר. גם נייר חדרה הינה לקוח מהותי של תחנת הכוח בחדרה מאחר והיא מספקת לה חשמל וקיטור. על פי התכנון, התחנה החדשה שתוקם תמשיך באספקת חשמל למפעל ואת היתר תמכור ללקוחות פרטיים.

תגיות