אתר זה עושה שימוש בעוגיות על מנת להבטיח לך את חוויית הגלישה הטובה ביותר.
דו"ח: שינויי האקלים יגרמו לאסונות קשים ויעמיקו את העוני באסיה צילום: שאטרסטוק

דו"ח: שינויי האקלים יגרמו לאסונות קשים ויעמיקו את העוני באסיה

לפי דוח של הבנק לפיתוח אסיה, שמשקיע מיליארדי דולרים בפרויקטים סביבתיים, ללא מאמץ עולמי משותף לבלימת ההתחממות הגלובלית, עד סוף המאה צפויות הטמפרטורות לטפס בכ-6 מעלות צלזיוס ולגרום לשינויים קיצוניים בחקלאות, במדגה, במסחר, בפיתוח האורבני, בהגירה ובבריאות התושבים באזורים אלו - עד כדי סכנה קיומית

14.07.2017, 18:30 | בלומברג

אסיה ומדינות האוקיינוס השקט, שם חיים שני שלישים מעניי העולם, הם החשופים ביותר להעמקת העוני ולאסונות בשל ההתחממות הגלובלית בלתי מרוסנת, שתהפוך לאחור את ההתפתחויות שהושגו עד כה. זאת על פי בנק הפיתוח האסייתי - The Asian Development Bank - מוסד פיננסי המוקדש לצמצום העוני באסיה באמצעות הלוואות לפיתוח.

קראו עוד בכלכליסט

יבשת אסיה תרשום עלייה של 6 מעלות צלזיוס בטמפרטורות עד סוף המאה הנוכחית אם לא ימשיך המאמץ לבלום את ההתחממות הגלובלית - כך על פי הצהרה מאת ADB היום (ו'). כמה ממדינות האזור עלולות לרשום התחממות אקלימית דרסטית של עד 8 מעלות צלזיוס, ובהן טג'יקיסטן, אפגניסטן, פקיסטן, וצפון-מערב סין, על פי ADB.

התחממות האקלים עלולה להביא לשינויים קיצוניים במערכת האקלימית, בחקלאות ובמדגה, במגוון החי בים וביבשה, ובביטחון המקומי והאזורי, במסחר, בפיתוח האורבני, בהגירה, בבריאות של אזורים אלו, ואף עלולה להציב אותם בסכנה קיומית, על פי הבנק.

ממצאים אלו מדגישים את הצורך לצמצם בפליטות גזי החממה באזורים אלו בהתאם להסכם פריז - הסכם הקורא למאמצים מצד הקהילה הבין-לאומית לריסון ההתחממות הגלובלית אל מתחת ל-2 מעלות צלזיוס - ולמציאת אסטרטגיות טובות יותר לצמצום השפעותיה של ההתחממות הגלובלית.

בשנה שעברה אישר הבנק הלוואות לפרויקטים בתחום ההתחממות הגלובלית בסך של 3.7 מיליארד דולר והתחייב להגדיל עוד יותר את השקעותיו בתחום עד ל-6 מיליארד דולר על לשנת 2020.

אדם שותה מברז ברחוב בהודו, צילום: שאטרסטוק אדם שותה מברז ברחוב בהודו | צילום: שאטרסטוק אדם שותה מברז ברחוב בהודו, צילום: שאטרסטוק

בין הממצאים הנוספים בדוח של ADB ניתן למצוא את הבאים:

בתרחיש "עסקים כרגיל", צפויה עלייה של עד 50% במשקעים השנתיים ברוב האזור, ואילו מדינות כגון פקיסטן ואפגניסטן צפויות לרשות ירידה של 20%-50% במשקעים השנתיים.

מתוך 25 הערים בעולם העומדות בסכנת עלייה של מטר אחד לפחות במפלס הים, 19 מהן ממוקמות באזור, 7 בפיליפינים והמדינה שתישא בתוצאות החמורות ביותר היא אינדונזיה.

מתוך 20 הערים עם העלייה הגדולה ביותר בשיעור נזקי שיטפונות ב-2005-2050, 13 מהן נמצאות באזור אסיה והאוקיינוס השקט.

התחממות גלובלית תזיק לייצור המזון באזור ותעלה את מחירי הייצור, ובכמה מדינות צפוי איבוד של עד 50% משדות האורז עד 2100.

מערכות אקולוגיות ימיות, בייחוד במערב האוקיינוס השקט, יהיו בסכנה ממשית עד שנת 2100. עלייה של 1.5 מעלות צלזיוס תביא לפגיעה רצינית ב-89% משוניות האלמוגים ובדגים החיים בשוניות אלו, וכן בתיירות.

מקרי מוות בשל טמפרטורות הגבוהות יתרבו, בעיקר בקרב האוכלוסייה המבוגרת. כמו כן צפויה עלייה במחלות כגון מלריה.

עלייה במעלות החום עלולה להגדיל את אי הוודאות בתחום האנרגיה בשל צורך מוגבר בדלק מאובנים, פגיעה ביכולת של מתקני כוח תרמיים בשל היעדר מי קירור טבעיים, ופגיעה בתחנות כוח הידראוליות בשל שינויים באספקת המים.

תגיות