אתר זה עושה שימוש בעוגיות על מנת להבטיח לך את חוויית הגלישה הטובה ביותר.
ביקושים של 250 מיליון ד' בהנפקת תמר - תיסגר לפי מחיר המינימום שנקבע בתשקיף צילום: עמית שעל

ביקושים של 250 מיליון ד' בהנפקת תמר - תיסגר לפי מחיר המינימום שנקבע בתשקיף

החברה נענתה לביקושים בהיקף של 200 מיליון דולר, מה שמשקף לחברה שווי של 330 מיליון דולר; על פי המסתמן, דלק קידוחים תיוותר עם אחזקה של כ-40%

17.07.2017, 20:30 | ניר טל
חברת תמר פטרוליום השלימה הערב (א') את השלב המוסדי בהנפקת המניות של החברה ובמסגרתו זכתה לביקושים בהיקף של 250 מיליון דולר. החברה נענתה לביקושים בהיקף של 200 מיליון דולר, מה שמשקף לחברה שווי של 330 מיליון דולר - השווי המינימלי שנקבע בתשקיף שפרסמה.

קראו עוד בכלכליסט

על פי המסתמן דלק קידוחים תיוותר עם אחזקה של כ-40% בחברת תמר פטרוליום, כשעל פי התשקיף היא תוותר על כל זכות הצבעה מעבר לאחזקה של 12% בחברה. הסיבה המרכזית להחלטה זו, על פי הערכות, קשורה לשיקולים חשבונאיים בקבוצת דלק ונעוצה ביכולת של השותפות לסווג את הזכויות כנכס פיננסי ובכך לרשום רווח הון בגין 100% מהזכויות שהועברו בעוד שדלק קידוחים תמשיך להחזיק בחלק ממניות תמר פטרוליום ואף לנהל אותה.

היעד של חברת דלק קידוחים שהקימה את תמר פטרוליום- כולל הנפקה לפי שווי הנע בין 330-450 מיליון דולר. בסיכום השלב המוסדי החליטה החברה להקצות כ-30 מיליון מניות מתוך 50 מיליון מניות סהכ של תמר פטרוליום. סכום המינימום משקף לתמר פטרוליום – אליה יועברו כ-9.25% מזכויות מאגר הגז תמר – שווי פעילות (EV) של כ-1.1 מיליארד דולר בתרחיש המינימאלי כשהוא כולל בתוכו את שווי תמלוג העל המהוון בשווי 125 מיליון דולר.

הנפקה התנהלה בשיטה שונה (שיטת ה-BOOK) מזו הנהוגה בישראל ובה למזמינים כמות גבוהה יתרון. את ההנפקה בישראל מובילה חברת החיתום לידר הנפקות ואת המכירה בחול מובילים: HSBC ו-JP מורגן.

יצחק תשובה , צילום: עמית שעל יצחק תשובה | צילום: עמית שעל יצחק תשובה , צילום: עמית שעל

כנגזרת, שווי מאגר תמר בתרחיש המינימאלי עומד על 11.9 מיליארד דולר (לאחר מסים) והוא נמוך משווי מאגר של 12.3 מיליארד דולר כפי שנקבע בעסקה רכישת הזכויות בין הראל לבין נובל אנרג'י, אם כי מאז העסקה הניב המאגר תזרים.

כבר אתמול הבטיחה תמר פטרוליום את השלמת ההנפקה לאחר שהוזרמו אליה ביקושים בהיקף של 200 מיליון דולר – 60% מהון המניות של תמר פטרוליום לפי השווי המינימאלי שנקבע בתשקיף על סך 330 מיליון דולר. נכון למועד סגירת העיתון לא ברור מהו חלקם של המשקיעים הזרים בהנפקה אך עד אתמול ניכר כי סך הביקושים שהזרימו הזרים היה נמוך ועמד על 25% מכלל הביקושים כבר שמרבית המשקיעים הינם משקיעים ישראלים. התמורה שתניב ההנפקה, הן גיוס החוב והן גיוס ההון, תוזרם לשותפות דלק קידוחים (שאחזקה במאגר תרד ל-22%) בתמורה לרכישת הזכויות בתמר ותחולק כדיבידנד לבעלי יחידות ההשתתפות כפי שנקבע מבעוד מועד.

בשבוע שעבר השלימה החברה את השלב הראשון בהנפקה המתוכננת ובמסגרתו גייסה 2.3 מיליארד שקל מהציבור באגרות חוב כשהריבית במכרז נקבעה על 4.69%. קרוב למחצית מהביקושים בהנפקת החוב הוזרמו על ידי הגופים המוסדיים בישראל, שהחליטו מצדם לקחת חלק גם בהנפקת ההון. מדובר בצעד ראשון בדרך של דלק קידוחים לממש את כל אחזקתה (31.25%) עד לשנת 2021 כפי שמכתיב מתווה הגז האוסר על דלק קידוחים להחזיק סימולטנית במאגרי לווייתן ותמר.

תגיות