אתר זה עושה שימוש בעוגיות על מנת להבטיח לך את חוויית הגלישה הטובה ביותר.
הלכה הסייסטה: הסכם לקיצור הפסקת הצהרים בקטלוניה צילום: שאטרסטוק

הלכה הסייסטה: הסכם לקיצור הפסקת הצהרים בקטלוניה

עשרות חברות, איגודי עובדים ותנועות חברתיות קוראות לבצע רפורמה בשעות העבודה ולהפוך את יום העבודה לקצר וגמיש יותר. לטענתם, יום העבודה הארוך והמפוצל מפריע לרעה על הרווחה וחיי המשפחה של העובדים

18.07.2017, 11:31 | שירות כלכליסט

קטלוניה עשויה לנטוש בקרוב את ימי העבודה הארוכים והפסקות הצהריים הממושכות, שמהווים מושא לביקורת בספרד כבר למעלה משבעה עשורים. ביום שני הצטרפו מעל 110 חברות, איגודי עובדים, קבוצות חינוך ותנועות חברתיות לאמנה לביצוע רפורמה בשעות העבודה, שמטרתה להפוך את יום העבודה לקצר וגמיש יותר.

הפסקת צהריים בברצלונה, צילום: גטי אימג הפסקת צהריים בברצלונה | צילום: גטי אימג'ס הפסקת צהריים בברצלונה, צילום: גטי אימג

העובדים בספרד נוטים להתחיל את היום שלהם בסביבות השעה 9 בבוקר ולקחת את הזמן עד שהם יוצאים לעבודה, וללכת לישון הרבה לאחר חצות. אולם, פביאן מוהנדאנו, דובר מטעם Reforma Horària, הארגון שעומד מאחורי היוזמה, טוען כי היום הארוך והמפוצל השפיע לרעה על הרווחה ועל חיי המשפחה של העובדים. "ניתוח המצב פשוט מאד", הסביר. "יש לנו בעיה עם שעות העבודה שלנו, ויש לכך השפעה ישירה על הבריאות שלנו...הסיבה לכך היא שהפסקנו לעשות מה שמיליוני אנשים ברחבי העולם עושים: לאכול ארוחת בוקר מוקדם, צהריים בין 12-14 וארוחת ערב בין 19-21. אנחנו לא אוכלים ארוחת בוקר בבוקר כי הלכנו לישון על בטן מלאה אחרי שאכלנו ארוחת ערב מאד מאוחרת".

סייסטה, צילום: שאטרסטוק סייסטה | צילום: שאטרסטוק סייסטה, צילום: שאטרסטוק

עוד הוסיף כי יום העבודה הארוך משפיע על הילדים, שנשארים במסגרות עד שעות מאוחרות מכיוון שההורים עדיין בעבודה. "למול הניתוח האפוקליפטי הזה, אנחנו מציעים הסכם חברתי, במסגרתו ישנו לחלוטין את שעות העבודה", הסביר. המטרה היא שקטלוניה תאמץ מדיניות ציבורית עד 2025 שתאפשר לאנשים לעבוד בצורה גמישה ופרודוקטיבית יותר. לפיכך, הצעד המרכזי ביוזמה הוא קיצור הפסקות הצהריים הארוכות, שגורמות לכך שנשארים בעבודה עד אחרי שמונה בערב.

נשיא קטלוניה קרלס פוג'דמון תמך בהצעה, ואמר כי היא נחוצה "בחברה שהולכת ונהיית מקושרת יותר ויותר". עם זאת, כלי התקשורת המקומיים מדווחים כי 4 סיעות פוליטיות שלחו מכתב לממשלה בה הביעו התנגדות לאמנה, בטענה כי לא ניתן יהיה ליישם אותה.

תגיות