אתר זה עושה שימוש בעוגיות על מנת להבטיח לך את חוויית הגלישה הטובה ביותר.
הצד הבעייתי של הדחיינות צילום: שאטרסטוק

הצד הבעייתי של הדחיינות

הבירוקרטיה במדינה אמנם מכבידה ולעתים מתישה, אבל אסור לוותר וצריך להתמודד מולה בסבלנות. דחייה של דברים בגלל ביורוקרטיה עלולה לעלות לכם הרבה כסף. מקרה שהיה

18.07.2017, 12:02 | בשתוף משפטיפ - עו"ד טל קדש

על התנהלותה ודרכיה של הבירוקרטיה במדינת ישראל אפשר לכתוב עד בלי די, שהרי כמעט כל עניין מצריך מאיתנו אישורים ממשלתיים. כשמדובר ברכישת נכס או בכל פעולה שיש עמה ממשק עם רשות זו או אחרת, מחייב הדבר בירוקרטיה מייגעת ורבה הקשורה למשרדי ממשלה רבים אשר אינם מתקשרים בהכרח האחד עם השני, עובדה המייצרת תחושת תסכול ו״סחבת״ נוראית עד לאישור הסופי.

אנשים רבים מעדיפים להמתין עם בירוקרטיה זו ולדחותה למועד מאוחר יותר. לרוב, משוכנעים האנשים כי לדחיות הללו אין משמעות רבה, אלא שטעות בידם שכן מה שניתן לעשות תוך חודש יכול לחכות ו״להימרח״ גם על פני שנה שלמה ולייקר משמעותית את עלות הטיפול.

במקרה שהונח על שולחני וקיבל לאחרונה פסק דין מציג את הצד הבעייתי של הדחיינות.

זהו סיפורו של א' שמכר באמצע שנות התשעים בית באילת. הרוכשת נפטרה ממחלה זמן קצר לאחר החתימה על העסקה. לצער היורשים העסקה לא הסתיימה ברישום, עקב חובות שהותיר א' למס שבח בגין העסקה וכן בגין חובות לעמותת נוספת שניהלה את המקרקעין.

כאשר ביקשו היורשים, המתגוררים במרכז הארץ, להעביר את הבעלות בנכס על שמם כעשרים שנה לאחר ביצוע העסקה ולאחר שניתן צו לקיום צוואה, הם גילו לתדהמתם כי על הנכס נרשמו הערות בגין חובות לרשויות המס ולנושים רבים של א' ואילו הוא מצידו טען כי הוא בעל זכויות בנכס (עדיין).

עו"ד טל קדש ,  צילום: רותם שביט עו"ד טל קדש | צילום: רותם שביט עו"ד טל קדש ,  צילום: רותם שביט

בגין חובות ארנונה אשר נצברו על ידי א' ננקטו הליכים למימוש הנכס בהוצאה לפועל באמצעות העירייה ועל כן מיהרו הנושים ופנו אלי על מנת שאגיש עתירה מנהלית ואדאג לעצירת ההליכים. לאור הגשת העתירה אליה זומן גם א', בוטלו חובות הארנונה והעירייה גם חויבה בהוצאות. לאחר ניהול העתירה, המשיך א' בהתנגדותו לשתף פעולה עם היורשים וסירב לחתום על שטרי מכר לשם העברת הזכויות בנכס ע"ש היורשים, דבר אשר אילץ אותם להגיש תביעה לבעלות בנכס לבית המשפט המחוזי בתל אביב.

בהליך המשפטי טען א' כי לא קיבל מהמנוחה את כל התמורה בעד הנכס, ובין היתר טען כי כספים ששולמו לו על ידי המנוחה הועברו על ידו לעמותה והוא לא קיבלם במישרין. השופט, יהושוע גייפמן, קיבל את טענות היורשים ופסק כי על סמך ראיות שהוצגו בהליך, כי לא' שולמה מלוא התמורה, הנכס הוחזק על ידי יורשי המנוחה וכי כף רגלו של א׳ לא דרכה בו מעולם, זכויות החכירה לא הועברו לו בשל חובות שהותיר לעמותת נווה מדבר. בתוך כך, נפסק כי יורשי המנוחה הנם הבעלים של זכויות החכירה בכפוף להצגת אישורי מיסים וכי עליו לשלם למבקשים הוצאות משפט בסך של 15,000 שקלים.

לסיכום, הבירוקרטיה אמנם מכבידה ולעתים קרובות אף מתישה אך אין מנוס אלא מלהתמודד עימה. דחיינות וויתור עלולים לעלות לכם בכסף רב. במקרה בו אתם מרגישים אטימות מצד המערכת או עיכובים שאינם מוצדקים, פנו לעורך דין העוסק בתחום על מנת שיעתור נגד הרשות לבית המשפט.

עו"ד טל קדש עוסק בליטיגציה מסחרית ובמשפט מנהלי.

למידע נוסף מלאו פרטיכם
*
*
* שדה חובה
שלחו
תודה,
הפרטים נשלחו והתקבלו במערכת

תגיות