אתר זה עושה שימוש בעוגיות על מנת להבטיח לך את חוויית הגלישה הטובה ביותר.
שנה לפיילוט לקידום תעסוקה בחברה הערבית: עלייה של 200% בקליטת עובדים צילום: יח"צ

שנה לפיילוט לקידום תעסוקה בחברה הערבית: עלייה של 200% בקליטת עובדים

מיזם Collective Impact במסגרתו משתפים פעולה משרדי ממשלה, בית הנשיא ו-13 חברות מובילות במשק מסכם שנת פעילות ומוכיח עמידה ביעדים עם קליטה של מעל ל-500 עובדים ערבים בשנת 2016. ריבלין: "שוק העבודה הוא הדוגמא הטובה ליכולתנו לחיות כאן יחד"

18.07.2017, 14:49 | שירות כלכליסט

נציגי 13 חברות מובילות במשק הישראלי אשר לקחו חלק במיזם לקידום תעסוקה בחברה הערבית הגיעו אתמול למפגש עם נשיא המדינה ראובן ריבלין. במהלך המפגש נודע כי שבע מתוך 13 החברות קלטו מעל ל-500 עובדים ערבים בשנת 2016 ובכך עברו את היעדים שנקבעו להן בשיעור של 199%, לשתי חברות יש כבר כ-14% עובדים ערבים ובאופן כללי מתחילתו של המיזם ייצוג האוכלוסייה הערבית בחברות הללו בכ-85%.

קראו עוד בכלכליסט

במפגש נכחו בכירים בחרות דלויט, קוקה קולה ישראל, החברה המרכזית לייצוג משקאות קלים, קבוצת אסם, תנובה, אמדוקס, טבע, מייקרוסופט, שטראוס מים ושטראוס ישראל, משרד עורכי הדין הרצוג פוקס נאמן והטכניון בחיפה. במפגש השתתפו גם ראש הרשות לפיתוח כלכלי בחברה הערבית, מר איימן סייף ומנהל אגף התקציבים באוצר, אמיר לוי. את פורום העמותות ייצג דר' ת'אבת אבו ראס, מנכ"ל שותף ביוזמות קרן אברהם ויו"ר פורום העמותות.

סייף אמר במפגש כי: "מדובר בחברה ערבית שרוצה להיקלט ולצמוח. המודל של המיזם הוא מודל כלכלי ולכן זה מצליח. לא עושים כאן טובה לאף אחד".

על פי הנתונים שהוצגו במפגש החל מחודש אפריל 2016 ועד יוני 2017 נקלטו בחברות 722 עובדים, מהם כ-200 השמות מטה וניהול (28%). נכון לחודש יוני, החברות עמדו בכ 45% מהיעדים שקבעו לעצמן לשנת 2017. גם חברות שיצאו לדרך עם נתון של 1% עובדים ערבים, סיימו את השנה הראשונה עם השגת יעד של בין 2.5% ל- 4.5% עובדים ערבים וחייבו את עצמם לקפיצה בסדר גודל דומה בשנת הפעילות השנייה. חברה אחת הגדילה את כמות העובדים הערבים האקדמאים שנקלטו במטה מ-14 עובדים שנקלטו בעשור ל-33 שנקלטו תוך שנה.

כל החברות דיווחו על פעילות עומק, תלת שנתית, לפי תוכניות עבודה ויעדים מספריים, עבודה באמצעות צוותי היגוי מחויבים בכל חברה והטמעת השינוי לרוחב השידרה הניהולית בחברות.

החברות ציינו את השותפות והסיוע המתקבל משותפים אסטרטגים שונים במיזם – ממשלה, עמותות, מוסדות אקדמיים – בדרכם להשגת השינוי, ואת הצורך הרב בהעמקת והרחבת שותפויות אלה והרחבת הסיוע הניתן להן.

מפגש  Collective Impact בבית הנשיא. נציגי 13 החברות, בכירים בממשלה ונשיא המדינה, צילום: יח"צ מפגש Collective Impact בבית הנשיא. נציגי 13 החברות, בכירים בממשלה ונשיא המדינה | צילום: יח"צ מפגש  Collective Impact בבית הנשיא. נציגי 13 החברות, בכירים בממשלה ונשיא המדינה, צילום: יח"צ

Collective Impact - השותפות לקידום תעסוקה בחברה הערבית הינו מיזם לפריצת דרך לתעסוקת חברה ערבית במשק הישראלי. בקרב השותפים נמנים: בית הנשיא

כחלק מפרויקט הדגל "תקווה ישראלית", קואליצית מעסיקים רחבה של מעל 50 חברות שלקחו חלק במחקר עליו מושתתת עבודת המיזם, בכירי המיגזר העיסקי יהודים וערבים, עמותות, משרדים ממשלתיים בהובלת הרשות לפיתוח כלכלי בחברה הערבית, פורום מנהלים ערבים צעירים וקרנות פילנתרופיות בארץ ובחו"ל.

הנשיא ריבלין הודה למשתתפים ואמר: "בפגישות הראשונות שלנו היו רק מנהלים יהודים. היום נמצאים כאן מנהלים ערבים בכירים בחברות הפיילוט. בשנה וחצי האחרונות, מאז שאתם המנכ"לים לקחתם על עצמכם את המשימה יש הצלחה שאפשר לראות בעיניים. בחלק מהחברות נעשתה מהפכה של ממש".

ריבלין סיכם: "אם מישהו היה אומר לי לפני שנתיים שיצאנו לפעילות מעשית יחד, שנגיע לרגע הזה ולתוצאות האלו, הייתי אומר שזה לא ריאלי. שוק העבודה הוא הדוגמא הטובה ביותר ליכולתנו לחיות כאן יחד. השינוי שאתם, המנכ"לים, מבקשים לחולל, חייב להיתמך על ידי כלל המערכת. אתם עושים טוב בראש ובראשונה לחברות שלכם. אבל באותה נשימה אתם עושים מהלך שהוא חיוני והכרחי לעתידה ושגשוגה של מדינת ישראל".

תגיות