אתר זה עושה שימוש בעוגיות על מנת להבטיח לך את חוויית הגלישה הטובה ביותר.
דרישה לעצור את מכרז הממונה על המשמעת בנציבות שירות המדינה צילום: עומר מסינגר

דרישה לעצור את מכרז הממונה על המשמעת בנציבות שירות המדינה

בעקבות חשיפת כלכליסט על הכוונה להחליש את הממונה על המשמעת בנציבות המדינה, פנה ח"כ מיקי לוי ליועץ המשפטי לממשלה בדרישה לעצור את המכרז לתפקיד. לדבריו זהו "כרסום נוסף בסמכויותיהם של שומרי הסף"

19.07.2017, 07:48 | אדריאן פילוט

ח''כ מיקי לוי מיש עתיד דורש מהיועץ המשפטי לממשלה, אביחי מנדלבליט, לעצור את הליך המכרז הנוכחי לממונה על המשמעת בנציבות שירות המדינה ולחזור להגדרת התפקיד הקודם, כך עולה ממכתב ששיגר לוי למנדלבליט. הדברים מגיעים בעקבות חשיפת "כלכליסט" מאתמול לפיה ממלא מקום נציב שירות המדינה הזמני, אודי פראוור, ניסח מכרז מחדש ושינה את הגדרת התפקיד - תוך החלשתו - יחד עם גורמים בפרקליטות. בנציבות טוענים כי אין כל החלשה בתפקיד.

קראו עוד בכלכליסט

"המכרז החדש מחליש את עצמאותו של הממונה באופן משמעותי", כותב לוי, "שינוי בעת הזו, כאשר יש חשד להתנהלות שאינה תקינה מצד פקידים בכירים בממשלה, לא יכול להיעשות, והוא מהווה פגיעה חמורה בעבודת הממונה כפי שהיא נדרשת; וכרסום נוסף בעבודתם ובסמכויותיהם של שומרי הסף", מסכם לוי, בעבר ניצב במשטרת ישראל וסגן שר האוצר.

ל"כלכליסט" נודע כי היום התקיימו ראיונות לתפקיד ממלא מקום הממונה על המשמעת בפועל לאילה הוניגמן, סגנית הממונה על המשמעת, ולתהילה פרץ בכירה באגף המשמעת והממונה על הטרדות מיניות בשירות המדינה. הדברים מגיעים אחרי שהוניגמן הצליחה לעצור החודש את מינוי יוחאי בן שמואל (שאינו עובד הנציבות אלא הפרקליטות) למממלא מקום בפועל בטענה שהמינוי פגום, נעשה במחשכים, ושלפי התקשי''ר היה צריך להיבחר עובד הנציבות. כן טענה הוניגמן בפני בית הדין לעבודה כי בחירת בן שמואל היא חלק מההתנכלות כלפיה, בחירתו נעשתה ללא הליך סדור וממניעים זרים.

מיקי לוי, צילום: עומר מסינגר מיקי לוי | צילום: עומר מסינגר מיקי לוי, צילום: עומר מסינגר

השופטת אריאלה גילצר־כץ קיבלה את עמדתה הוניגמן והטיחה ביקורת הן בנציב שירות המדינה הקודם, משה דיין; והן בפרקליט המדינה שי ניצן, שסיכם על מינוי בן שמואל בטלפון. "תמו להם אותם ימים בהם הוחלטו החלטות מנהליות בחדרי חדרים ובשיחות טלפוניות", כתבה גילצר־כץ.

גורמים בנציבות מסרו היום כי לא הוניגמן ולא פרץ צפויות להיבחר, אלא שהראיונות הם תהליך פורמלי מחייב — בעקבות החלטתה וביקורתה של גילצר־כץ, ואחרי פסילתן של השתיים פראוור יוכל למנות מממלא מקום מחוץ לנציבות, בהתאם לרצונו ולרצון ניצן. כעת תוהים גורמים רבים בנציבות מדוע יש צורך למנות ממלא מקום או מינוי בפועל כאשר הליך המכרז לממונה קבוע, שצפוי לקחת כשלושה חודשים, כבר יצא לדרך, וממילא מדובר בעיקר בחודשי הקיץ שבהם פעילות הממשלה פחותה. יתרה מזאת, לימוד תפקיד הממונה יקח לגורם חיצוני לפחות שנה אם לא יותר, מה שהופך את מינויו של ממלא מקום חיצוני לעוד יותר תמוה.

גורמים בנציבות הסבירו היום כי המטרה האמיתית של המהלך היא להיפטר מהילה הוניגמן, שכיהנה כסגנית של אסף רוזנברג, אשר פוטר בתחילת השנה. רוזנברג והוניגמן ניהלו קשר אישי בהסכמה, תוך דיווח לממונים בהתאם לתקנות. רוזנברג, שכיהן בתפקיד כעשר שנים, נחשב לממונה קשוח שלא היסס להתחיל בהליכים משמעתיים נגד בכירי לשכת ראש הממשלה בנימין נתניהו, לרבות שלושת ראשי הסגל שכיהנו מאז עלה לשלטון: נתן אשל, גיל שפר ויואב הורוביץ. שני הראשונים נאלצו לעזוב את תפקידיהם בסוף. אם תתמנה הוניגמן לתפקיד — דבר שכעת לא נראה סביר — היא צפויה להמשיך את הקו הקשוח של רוזנברג.

מנציבות שירות המדינה נמסר: "מאחר ובכתבה שפורסמה אתמול ב'כלכליסט' לא היתה שום התייחסות לתגובה המפורטת שנשלחה אליכם שלשום, איננו רואים טעם במתן התייחסות נוספת לאותו הנושא". 

תגיות