אתר זה עושה שימוש בעוגיות על מנת להבטיח לך את חוויית הגלישה הטובה ביותר.
באר שבע: מה עושה משרד השיכון עם הדירות הריקות?

באר שבע: מה עושה משרד השיכון עם הדירות הריקות?

בזמן ש־75 משפחות בבירת הנגב מצויות ברשימת ההמתנה לדיור ציבורי, 71 דירות עומדות ריקות, ועוד 228 דירות משמשות למטרות אחרות

20.07.2017, 08:22 | דותן לוי

בבאר שבע יש 75 משפחות של זכאים שממתינות לדיור ו־71 דירות לא מאוכלסות. אולם בחינת המצב מגלה תמונה של מאות דירות שאינן מנוצלות בהתאם ליעודן, בעוד שיש זכאים שממתינים לדיור.

קראו עוד בכלכליסט

מנתוני עמידר שנחשפו לבקשתה של ח"כ אורלי לוי־אבקסיס בהתאם לחוק חופש המידע, עולה, כי בבאר שבע יש 4,792 דירות ששייכות לדיור הציבורי. 4,667 דירות מהן הן בסטטוס שכירות: מתוכן ב־4,493 משוכנים זכאי דיור ציבורי; אל 125 דירות פלשו דיירים; 52 דירות מושכרות למשתכן ציבורי או מוסדי (כלומר לא לדיירים זכאים); ו־51 דירות מושכרות לסטודנטים במסגרת "פרויקט למען הקהילה". כלומר מתוך המלאי הגדול, 228 דירות מצויות בשימוש שאינו לטובת הזכאים.

אם לא די בכך, 46 דירות עמידר בעיר מצויות בסטטוס של "אסורות לאכלוס". על 39 מתוכן נכתב כי נאסרו לאיכלוס בשל סכנה בטיחותית, או שעלות השיפוץ שלהן גבוהה. ואף שבמשך תקופה ארוכה לא נעשה בהן שימוש, הדירות עדיין נמנות כחלק מהמלאי של הדיור הציבורי. 22 דירות שבעבר לא היו ראויות לאכלוס חזרו למאגר ובנוגע אליהן נמסר שהן עומדות ריקות משום שאינן מתאימות לאף משפחה מרשימת הממתינים.

שיפוץ של דירות עמידר בבאר שבע. 52 דירות משמשות בכלל למוסדות שיפוץ של דירות עמידר בבאר שבע. 52 דירות משמשות בכלל למוסדות שיפוץ של דירות עמידר בבאר שבע. 52 דירות משמשות בכלל למוסדות

כמו כן פעילי הדיור הציבורי בעיר מדווחים על משפחות שממתינות לדיור ציבורי אך לא עומדות בקריטריונים. דוגמה לכך הן משפחות חד־הוריות עם שני ילדים (הקריטריון מאפשר דיור ציבורי רק למשפחות של שלושה ילדים ויותר, גם אם הן חד־הוריות). לאור זאת, אחת השאלות שעולה היא מדוע לא מגמישים את הקריטריונים, כפי ששר הבינוי והשיכון יואב גלנט הבטיח בעבר ואף הורה לבצע בכמה יישובים.

בדיון שנערך בכנסת לרגל יום הדיור הציבורי ח"כ אורלי לוי־אבקסיס, התייחס יו"ר הוועדה למלחמה בעוני, ח"כ אלי אלאלוף (כולנו), לקריטריונים: "אי אפשר להקים עוד ועוד ועדות ומנגנונים ולא לתת פתרונות ולפשט את הקריטריונים". לוי־אבקסיס אמרה בדיון כי "הקריטריונים הם פועל יוצא של מדיניות אכזרית של משרד השיכון ומשרד האוצר שגזלה את כבשת הרש מהעניים, והעבירה את הכסף המיועד עבורם לגורמים פוליטיים".

בהמשך אמר סגן השר ז'קי לוי (ליכוד), כי הוא פועל להשוות את תנאי הזכאות לדיור ציבורי של אמהות חד־הוריות המקבלות מזונות לאלה עם הבטחת הכנסה. ממשרד הבינוי והשיכון נמסר : "קיימת הקפדה על שיפוץ כל דירה אליה מיועד זכאי שממתין לדיור הציבורי; בנוגע לדירות האוניברסיטה כולן יוחזרו עד 2019 ואשר להגמשת הקריטריונים זו התבצעה ב־14 ישובים במטרה להיטיב עם אוכלוסיית זכאי הדיור הציבורי וכן לאכלס מאות דירות אשר עמדו ריקות במשך שנים רבות".

ח"כ אורלי לוי אבקסיס, צילום: ינאי יחיאל ח"כ אורלי לוי אבקסיס | צילום: ינאי יחיאל ח"כ אורלי לוי אבקסיס, צילום: ינאי יחיאל

תגיות

4 תגובות לכתיבת תגובה לכתיבת תגובה

4.
15.8.20
אני גרושה כבר 8 וחצי שנים יש לי שלושה ילדים קטנים הכי קטן בת שנה וחצי והאמצעית בת 11 והכי גדול בן 13 לא נותנים לי עמידר ומגיע לי אין לי כסף יש לי רק 1000 שקל בחודש לאוכל כל השער הולך לי על הדירה ועל החשבונות אני מקבלת בחודש 5 אלף שקל ונשאר לי 1000 לאוכל יש לי תינוק קטן שאני צריכה לקנות לו חיתולים והעמידר הזה לא מוכנים לתת לי דירה ולעזור לי מה זה איך אני יגדל 3 ילדים למשפחה שעובדים עם ילד אחד שני הורים שעובדים שמרוויחים ממש מצויין בחודש נתנו עמידר מה הקטע מה זה אני אם חד הורית עם שלושה ילדים
אזרחית  |  15.08.20
2.
מדינה זבל! בשביל להיחשב עני במצוקה צריך שלושה ילדים, פשוט בושה!
גם ילד אחד לגדל זה יותר מדי במדינה הזאת!! בכל דבר הם עושקים אותך. פשוט חוצפה שממציאים קריטריונים גבוהים בכוונה כדי לא להעניק עזרה לקבוצה גדולה יותר של אנשים. אגב שיטת הקריטריונים הגבוהים לא חדשה.. המדינה עושה את זה בהמון דברים רק כדי לא לתת, חוץ מכשהיא צריכה לקבל ואז הקריטריונים מספיק נמוכים ואז אתה חייב לתת להם..
אני  |  22.07.17