אתר זה עושה שימוש בעוגיות על מנת להבטיח לך את חוויית הגלישה הטובה ביותר.
לאחר הודעת הריבית באירופה - היורו עולה לשיא של שנתיים מול הדולר צילום: איי אף פי

לאחר הודעת הריבית באירופה - היורו עולה לשיא של שנתיים מול הדולר

היורו עולה כעת ב-1% מול הדולר, ומוחלף תמורת יותר מ-1.16 דולרים. לפני הודעת הריבית נקבע השער היציד של היורו מול השקל בירידה של 0.8% ליציג של 4.105 שקלים

20.07.2017, 17:53 | אמיר רוזנבאום

לאחר הודעת הריבית באירופה ודבריו של נגיד הבנק האירופי המרכזי (ECB) מריו דראגי - עולה היורו לשיא של שנתיים מול הדולר. היורו עולה כעת ב-1% מול הדולר, ומוחלף תמורת יותר מ-1.16 דולרים.

הבנק האירופי הותיר בהודעתו את הנוסח הקיים, לפיו לא יהסס להרחיב את תוכנית הרכישות אם יידרש, בשעה שבשווקים ציפו מהבנק להתחיל במהלך מצמצם. דראגי ציין עוד כי בשלב זה, לנוכח רמות האינפלציה, הדבר האחרון שבו מעוניינת הנהלת הבנק הוא מהלך מצמצם.

מוקדם יותר היום (ה') השקל חזר להתחזק מול המטבעות המובילים בעולם, וקטע את מגמת ההיחלשות שהחלה ביום שישי לאחר פרסום מדד חודש יוני - שהפתיע בחולשתו. היורו ירד ב-0.8% ושערו היציג נקבע על 4.105 שקלים, הדולר היציג נסוג ב-0.4% ונקבע על 3.574 שקלים.

קראו עוד בכלכליסט

מיום שישי האחרון ועד קביעת היציג היום, השקל נחלש בכ-1.5% מול עמיתו האמריקאי, וב-2% מול עמיתו האירופי. למרות הירידה הנוכחית בערכו, המטבע הישראלי עדיין נסחר ברמת שיא של 8 חודשים מול המטבעות המובילים.

"למרות המדד השלילי, האינפלציה בישראל צפויה לעלות באופן הדרגתי", כך מעריכים באגף כלכלה בבנק לאומי בראשותו של ד"ר גיל בפמן. עם זאת, הכלכלנים של הבנק סבורים שהיא ככל הנראה תישאר בתחום השלילי בזמן הקרוב, ותגיע לסביבת הגבול התחתון של יעד יציבות המחירים (1%-3%) רק במהלך המחצית השנייה של 2018.

בבנק מציינים עוד שירידת המדרגה בתחזיות האינפלציה צפויה להשפיע גם על התוואי העתידי של ריבית בנק ישראל, אשר לא צפויה לעלות בטווח הזמן הנראה לעין. זאת, לדבריהם, על אף המשך מהלך העלאות הריבית בארה"ב, ופתיחה של פער ריביות משמעותי בין המשק הישראלי למשק האמריקאי, אשר עומד כיום על כ-1%.

 , צילום: שאטרסטוק צילום: שאטרסטוק  , צילום: שאטרסטוק

תגיות

4 תגובות לכתיבת תגובה לכתיבת תגובה

3.
החלשת השקל = ״עוצמה״?
תסתכלו על תגובה מס. 1 ותבינו את כל האבסורד שבמדיניות המוניטרית של הבנקים המרכזיים בימינו. במה מתבטאת כביכול ה״עוצמה״? בהחלשת השקל באופן מלאכותי, ובשוד האזרחים (באמצעות ריבית אפסית או אפילו שלילית אשר גוזלת מהם את התשואה על חסכונותיהם) על מנת לסבסד את היצואנים העשירים. איך מי שכתב את זה לא מתבייש לעצמו?
אורן  |  20.07.17
1.
קרנית
זה הזמן לשדר עוצמה ולירכוש עכשיו כמות מאסיבית של דולרים על מנת לשדר עוצמה לשוק תוך מתן הודעה שכל יום שהדולר יהייה בתהליך של ירדידה תהייה רכישה מאסיבית של דולרים באופן יום יומי.בטווח הארוך צריך להוריד את הריבית לריבית שלילית ולהשית מס על משקיעים זרים בשקל.כל מדינות דואגות לשער נמוך של המטבע המקומי ורק קרנית עסוקה בהסברים למה השקל מתחזק.צריך לשדר עוצמה לשוק,רק כך לא יהיו פיטורים המוניים שכבר בפתח.דולר חייב להיות 4.2 שח ומעלה
כלכלן  |  20.07.17