אתר זה עושה שימוש בעוגיות על מנת להבטיח לך את חוויית הגלישה הטובה ביותר.
יש פשרה: אינרום תוכל להשתמש במותג איטונג עד סוף 2025 צילום: אלעד גרשגורן

יש פשרה: אינרום תוכל להשתמש במותג איטונג עד סוף 2025

לאחר מאבק משפטי ממושך: אינרום תעשיות בניה הודיעה כי הגיעה להסכמות עקרוניות ולא סופיות מול חברת Xella על המשך השימוש בסימן המסחרי. אינרום תשלם עבור זכות השימוש 1.6 מיליון יורו

20.07.2017, 09:45 | מיקי גרינפלד

אינרום נושמת לרווחה - החברה תוכל להמשיך להשתמש במותג 'איטונג', למשך שמונה שנים נוספות. כך עולה מהסכמות עקרוניות בין אינרום לבין קבוצת Xella הגרמנית, הבעלים של הסימן המסחרי 'איטונג'.  

קראו עוד בכלכליסט

אינרום תעשיות בניה שבשליטת קרן פימי  - והמנוהלת על ידי אלדד בן משה - פועלת בישראל באמצעות החברות הבנות איטונג, נירלט, וכרמית מיסטר פיקס. בדצמבר 2015 הודיעה Xella לחברה הישראלית כי היא אינה מאשרת לה לעשות שימוש בשם המסחרי שהפך למילה נרדפת לבלוקים בישראל.

בהודעת החברה הגרמנית נאמר כי בכוונתה "לסיים את מערכת ההסכמים בין הצדדים, בעיקר בקשר לזכות השימוש בסימני המסחר "YTONG" באנגלית ובעברית". ההודעה הובילה למאבק משפטי בין הצדדים, והיום מדווחת אינרום כי הגיעה להסכמות עקרוניות עם Xella. מדובר בהסכמות עקרוניות לצרכי פשרה, שנדרשות עדיין להסכם סופי.

על פי ההסכמות, אינרום תהיה רשאית להמשיך לעשות שימוש בסימן המסחרי איטונג עד לסוף שנת 2025. תקופת ההסכם נפתחת באופן רטרואקטיבי, ביום ההודעה של Xella על איסור השימוש בסימן המסחרי איטונג (בדצמבר 2015 כאמור), כך שרשמית מדובר בהסכם ל-10 שנים.

אינרום תשלם ל-Xella עבור אישור השימוש בסימן המסחרי בתקופה זו סכום חד פעמי של 1.6 מיליון יורו במזומן. במקביל, אינרום תוותר על כל טענותיה לבעלות על סימן המסחר בישראל, ותכיר בבעלות Xella על סימני המסחר שלה בישראל. כך גם יימחקו כל ההליכים המשפטיים המתנהלים בעניין.

הסכמות כאמור אינן סופיות, ובשלב זה אינן מחייבות את הצדדים. התנאים האמורים כפופים בין היתר לאישורי הדירקטוריון בכל אחת מהחברות, ובהמשך על חתימת הסכם מחייב.

מנכ"ל אינרום אלדד בן משה, צילום: אלעד גרשגורן מנכ"ל אינרום אלדד בן משה | צילום: אלעד גרשגורן מנכ"ל אינרום אלדד בן משה, צילום: אלעד גרשגורן

תגיות