אתר זה עושה שימוש בעוגיות על מנת להבטיח לך את חוויית הגלישה הטובה ביותר.
סין: נהפוך למעצמת AI עולמית עד 2030 צילום: בלומברג

סין: נהפוך למעצמת AI עולמית עד 2030

המדינה מפגרת אחרי המערב בתחום הבינה המלאכותית - ועתה יוצאת להדביק את הפער: הנהגתה חשפה תוכנית בת שלושה שלבים במסגרתה תציג תפיסות חדשות, מדיניות אתיקה, פיתוח טכנולוגיות ומוצרים שונים

23.07.2017, 11:53 | ויקי אוסלנדר
סין מתכננת להיות המעצמה המובילה בטכנולוגיית הבינה המלאכותית עד 2030. בסוף השבוע פרסמה המדינה תכנית פיתוח לאומית, שכוללת תחזית צמיחה של שוק ה-AI לשווי של 150 מיליארד דולר תוך 23 שנה. את התוכנית חשף הניו יורק טיימס.

קראו עוד בכלכליסט

המעצמה הקומוניסטית, שהיא הכלכלה השנייה בגודלה בעולם, מתכננת לעמול במרץ על פיתוח השוק - בו היא מפגרת אחר שווקי המערב. לתוכנית שלה יש שלושה שלבים: בראשון סין תפתח דור חדש של חשיבה בתחומי הבינה המלאכותית. שלב זה יושלם עד 2020 ובסופו השוק הסיני יעמוד על 22 מיליארד דולר. שלב זה יכלול פיתוח סטנדרטים, מדיניות וכללי אתיקה.

בינה מלאכותית: סין רוצה להשיג פריצות דרך, צילום: The Register בינה מלאכותית: סין רוצה להשיג פריצות דרך | צילום: The Register בינה מלאכותית: סין רוצה להשיג פריצות דרך, צילום: The Register

בשלב השני, שיושלם עד 2025, סין מצפה לרשום הישג משמעותי או פריצת דרך בתחום, שיובילו לשדרוג ושינוי כלכלי בתעשייה כולה. בסופו של שלב זה השוק המקומי צפוי לעמוד על 60 מיליארד דולר. בשלב האחרון סין תהיה המובילה העולמית בתחומי AI עם תעשייה בשווי טריליון יואן (כ-150 מיליארד דולר).

המהפכה מתחילה "בעתיד הלא רחוק רובוטים יבצעו את המשלוחים שלנו" ל-JD.com, אתר הקניות השני בגודלו בסין, יש 70 אלף שליחים. סמנכ”ל הטכנולוגיות של החברה צ’ן ג’אנג מפתח את הרחפנים והרובוטים שיחליפו רבים מהם אופיר דור, בייג'ינג, 2 תגובותלכתבה המלאה

בניו יורק טיימס ציינו כי אחת הסיבות שתרמו למוטיבציה הגדולה של סין להשקיע בבינה מלאכותית היא ההפסדים של אלופי משחק הלוח גו לתוכנת בינה מלאכותית שפיתחה אלפבית. על אף הפיגור היחסי של סין לעומת ארה"ב למשל, המדינה אינה זרה לצמיחות חזקות ופיתוחים מהירים כשהנהגתה מחליטה להשקיע את המשאבים הנדרשים.

תכנית הפיתוח החדשה של סין מכסה את כל תחומי המחקר הקיימים היום בתחום - מכלכלה וחברה ועד ביטחון לאומי. אפשר להניח שלסין יתרון בכל הנוגע ללמידת מכונה: היקף האוכלוסיה העצום שבה, כמו גם הגישה הגדולה הקיימת של הממשל לפרטים על אזרחיה, יכולים לסייע לחברות טכנולוגיה סיניות שונות שייקחו חלק בתכנית הפיתוח של סין להדביק את הפער מול המתחרות ואף לעקוף אותן.

בין החברות הסיניות הגדולות שכבר פועלות בתחום נמנות באידו שמשקיעה בשנים האחרונות בפיתוח פטפורמה לרכב אוטונומי ועליבאבא, שמפתחת סייענים חכמים וכלים שונים לשדרוג חוויית הקנייה בפלטפורמה שלה.

תגיות