אתר זה עושה שימוש בעוגיות על מנת להבטיח לך את חוויית הגלישה הטובה ביותר.
המנהל המיוחד לנכסי יוסף גרינפלד: לאסור אותו אם לא ישלם 90 אלף שקל לקופת הכינוס צילום: אוראל כהן

המנהל המיוחד לנכסי יוסף גרינפלד: לאסור אותו אם לא ישלם 90 אלף שקל לקופת הכינוס

עו"ד עופר שפירא דורש מביהמ"ש להוציא נגד בעל השליטה לשעבר בקרדן צו מאסר או לחייבו בקנס של 10,000 שקל ביום: "החייב בעל הכנסה גדולה ומשמעותית והוא ממשיך להחזיק ולהתגורר בדירה יוקרתית במגדלי אקירוב". גרינפלד: "בניגוד לטענותיו של המנהל המיוחד, התשלומים לחודשים מאי ויוני שולמו כדין"

23.07.2017, 17:44 | זוהר שחר לוי
המנהל המיוחד לנכסיו של יוסף גרינפלד, שהיה מבעלי השליטה בקבוצת קרדן שנקלע להליכי פשיטת רגל, דורש לאסור אותו אם לא ישלם חוב בגובה 90 אלף שקל שצבר לקופת הכינוס. "החייב בעל הכנסה גדולה ומשמעותית והוא ממשיך להחזיק ולהתגורר בדירה יוקרתית במגדלי אקירוב, חי ברמת חיים גבוהה, אשר למצער, אין בה כדי לשקף את היותו בהליכי פשיטת רגל, הכל שעה שחובו לקופת הכינוס תופח".

קראו עוד בכלכליסט

המנהל המיוחד, עו"ד עופר שפירא,  דורש מבית המשפט להוציא נגד גרינפלד צו מאסר או לחייב אותו בקנס כספי של 10 אלף שקל עבור כל יום בו גרינפלד נמנע מלכסות את החוב.

על פי הבקשה שהוגשה היום (א') לשופט הפירוקים בבית המשפט המחוזי בתל אביב, השופט איתן אורנשטיין, גרינפלד אמור היה לשלם סכום של 10 אלף של מדי חודש לקופת הכינוס. בהמשך הוגדל הסכום לכ-30 אלף שקל לחודש.

"דע עקא", כך נכתב, "החייב אינו עומד בצו התשלומים שנקבע לו והפסיק לשלם את התשלומים החל מחודש מאי 2017, ונכון למועד הגשתה של הבקשה, מצוי החייב בחוב בסך של כ-90 אלף שקל לקופת הכינוס".

יוסף גרינפלד, צילום: אוראל כהן יוסף גרינפלד | צילום: אוראל כהן יוסף גרינפלד, צילום: אוראל כהן

לפי המנהל המיוחד לנכסיו של גרינפלד, "מדובר בחייב בעל הכנסה גדולה שוטפת ומשמעותית (לא כולל הכנסות שנתיות נוספות בסך של מאות אלפי שקלים בגין מענקים) והכנסה זו אמורה לשמש פירעון החובות לנושיו. החייב ממשיך להחזיק ולהתגורר בדירת מגורים יוקרתית במגדלי אקירוב בתל אביב, חי ברמת חיים גבוהה, אשר למצער, אין בה כדי לשקך את היותו של החייב בהליכי פשיטת רגל והכל שעה שחוב החייב לקופת הכינוס תופח".

לפי הבקשה שהוגשה לבית המשפט, לא ניתן "אלא לראות בחומרה רבה" את אי עמידתו של גרינפלד בתשלומים החודשיים. "השתמטותו עולה כדי ניצול לרעה של הליכי פשיטת הרגל בהם מצוי החייב ומהווה בזיון החלטת בית המשפט הנכבד בדבר קביעתו של צו התשלומים לחייב".

"עינינו רואות כי עסקינן במקרה בו החייב עושה דין לעצמו ואינו מקיים את החלטת בית המשפט בדבר צו התשלומים שנקבע לו", נכתב עוד לבית המשפט.

המנהל המיוחד, עו"ד עופר שפירא, צילום: עמית שעל המנהל המיוחד, עו"ד עופר שפירא | צילום: עמית שעל המנהל המיוחד, עו"ד עופר שפירא, צילום: עמית שעל

הליך פשיטת הרגל בעניינו של גרינפלד החל במרץ 2015 אז פנה בנק לאומי לבית המשפט המחוזי בתל אביב בבקשה להכריז עליו פושט רגל לאור חוב כלפי הבנק שנאמד ב-110.3 מיליון שקל. ימים ספורים לאחר מכן, פנה גם בנק אגוד בדרישה להצטרף להליך לאור חוב כלפיו העומד על 27.5 מיליון שקל. בספטמבר באותה השנה, הורה בית המשפט על גרינפלד לשלם לקופת הכינוס 10 אלף שקל מדי חודש ובהמשך גדל הסכום לכ-30 אלף שקל בחודש.

מטעמו של יוסף גרינפלד נמסר: "המנהל המיוחד מטעם ביהמ"ש, עו"ד עופר שפירא, שבר את כל כללי האמון הנהוגים בין באי כוחות הצדיים, זאת לאור העובדה שבשנה האחרונה התנהלו פגישות בינו ובין בא כוחו של גרינפלד, לרבות שיחות טלפון והתכתבויות על בסיס יומי מתוך שיתוף פעולה מלא לקידום הסדר נושים.

"בפברואר האחרון הסכים שפירא, במסגרת הסכם גישור שנחתם בין הצדדים ונוהל עם כבוד השופטת בדימוס ורדה אלשיך, כי מר גרינפלד יפחית את תשלומי החודשיים לקופת הכינוס ל-10,000 שקל לחודש לאחר שחדל לכהן כיו"ר יו. אמ. איי בעקבות מכירתה ושינוי הבעלות.

"בניגוד לטענותיו של המנהל המיוחד, התשלומים לחודשים מאי ויוני שולמו כדין, והתשלום עבור חודש יולי ישולם במהלך החודש. מכאן שדרישתו מביהמ"ש היא עזות מצח שכל תכליתה היא תעלול ביחסי ציבור לעצמו. מדובר בדרישה להעברת כל ההכנסה החודשית העומדת לבני הזוג גרינפלד לצורך מחייתם, וגם המנהל המיוחד הכיר בכך במסגרת הליך הגישור, כך שדרישתו החדשה אינה סבירה בעליל".

תגיות