אתר זה עושה שימוש בעוגיות על מנת להבטיח לך את חוויית הגלישה הטובה ביותר.
שיפורים משמעותיים בתנאים של שחקני הכדורגל באפריקה צילום: איי אף פי

שיפורים משמעותיים בתנאים של שחקני הכדורגל באפריקה

על רקע דו"ח איגוד שחקני הכדורגל הבינלאומי לפיו מרבית השחקנים באפריקה לא מקבלים את שכרם בזמן, עזר להם האיגוד לאמץ חוזים סטנדרטיים ולהקים בתי דין לפתירת מחלוקות שכר. במקביל, סוכן של שחקן שמת במהלך משחק קורא לפיפ"א להכשיר את השחקנים למתן טיפול בדום לב פתאומי

27.07.2017, 11:55 | שירות כלכליסט
איגוד שחקני הכדורגל הבינלאומי (FIFpro) מסר כי האיגודים באפריקה התחילו להשיג "שיפורים ברורים" ברווחת אלפי שחקנים.

קראו עוד בכלכליסט

13 האיגודים באפריקה המקושרים ל-FIFpro עזרו לשחקנים בחלק מהמדינות לאמץ חוזים סטנדרטיים, הסכמים קיבוציים ולהקים בתי דין לפתירת מחלוקות שכר בין השחקנים והקבוצות.

דו"ח התעסוקה העולמי שנערך בשנה שעברה על ידי האיגוד, מצא ש-55% מהשחקנים באפריקה מקבלים את שכרם באיחור או לא מקבלים אותו כלל – השיעור הגבוה ביותר בעולם.

ההתקדמות שנרשמה מאז נזקפת לזכות פתיחת דיאלוגים עם הליגות, ההתאחדויות וקונפדרציית הכדורגל של אפריקה, כך לפי מזכ"ל FIFPro באפריקה, סטפן בורצ'קלטר. נציגי האיגודים נפגשו לאחרונה באקרה, בירת גאנה כדי לדון בהתקדמות.

"אנחנו מתחילים לראות את השפעתו של כדור השלג המתגלגל", אמר בורצ'קלטר למשלחות. "מלבד בשתיים או שלוש מדינות, יש סיבות לאופטימיות". הוא הוסיף כי בקונפדרציית הכדורגל של אפריקה (CAF) מנשבות "רוחות של שינוי" מאז ניצחונו של אחמד אחמד בבחירות לנשיאות הקונפדרצייה.

אחמד אחמד, יו"ר ה-CAF, צילום: איי אף פי אחמד אחמד, יו"ר ה-CAF | צילום: איי אף פי אחמד אחמד, יו"ר ה-CAF, צילום: איי אף פי

בתוך כך, הסוכן של פטריק אקנג - שחקן לשעבר בקמרון שמת בשנה שעברה לאחר בעיות לב, קורא לפיפ"א להכשיר את כל השחקנים והמאמנים למתן טיפול לסובלים מדום לב פתאומי.

אקנג מת במאי 2016 כששיחק עבור דינמו בוקרשט ברומניה. באמבולנס שהגיע לטפל בו לא היה מכשיר החייאה תקין והחברה הפרטית שהעבירה אותו לבית החולים הושעתה.

מאז תחילת יוני מתו שני שחקנים מחוף השנהב, ככל הנראה מבעיות לב – צ'יק טיוטה ויוג'ין קואמה, ועבדלהאק נורי - הקשר של אייאקס - סובל מנזק מוחי קבוע לאחר שהתמוטט במהלך משחק ידידות בפגרה.

לפי פיפ"א, לקורבנות של דום לב פתאומי יש סיכוי של 90% לשרוד לאחר ההחייאה, זאת אם הם מטופלים בצורה נכונה בתוך שתי דקות. לפי חסן אניל אקן, שהיה הסוכן של אקנג, הכשרה מתאימה תוכל להציל חיים.

מאז מות אקנג, תשעה שחקנים נוספים – שבעה מהם מאפריקה – מתו כתוצאה מבעיות לב. "עם פציעה מסוג זה, כל שנייה חשובה כדי להציל חיים", אמר אקן.

ב-FIFPro מביעים כבר זמן מה חשש לגבי רמת הטיפול הראשוני שמקבלים השחקנים במדינות מסוימות. "במהלך המשחק, שחקני הכדורגל הם אלה שהכי קרובים זה לזה, והתזמון הוא הדבר כי חשוב בטיפול בדום לב", הוסיף אקן. "השחקנים צריכים ללמוד עזרה ראשונה, כך שיידעו מה לעשות במקרים מסוג זה. אם יש רופא במגרש, הוא צריך להיות זה שמגיע ראשון. אך מה אם אין רופא? יש אימונים שבהם אין שום רופא באזור אך אחד השחקנים סובל מדום לב. בפני השחקנים יעמדו שתי אפשרויות: ליישם את הידע שצברו כדי לעזור לשחקן, או להסתכן בבזבוז זמן ולהתקשר לרופא".

תגיות