אתר זה עושה שימוש בעוגיות על מנת להבטיח לך את חוויית הגלישה הטובה ביותר.
מבוכה לקואליציה: נכשלה בהצבעה על חוק פיצול דירות ונאלצה למשוך אותו זמנית צילום: יוסי אלוני

מבוכה לקואליציה: נכשלה בהצבעה על חוק פיצול דירות ונאלצה למשוך אותו זמנית

מדובר בהסתייגות בלבד ולכן החוק צפוי לחזור עוד היום לוועדת הרפורמות, שם יאושר הסעיף מחדש ואז יחזור למליאה. החוק יאפשר פיצול בתים צמודי קרקע להשכרה או מגורי קרובים

26.07.2017, 15:48 | שחר אילן

מבוכה לקואליציה: היא נכשלה זמנית בהעברת חוק פיצול דירות במליאה בקריאה שנייה ושלישית ונאלצה למשוך אותה ולהחזיר אותה לוועדת הרפורמות. זאת, לאחר שהתקבלה הסתייגות של האופוזיציה שביטלה את ההגדרה לדירת צמודת קרקע.

קראו עוד בכלכליסט

עם זאת, כיוון שהכישלון היה בהסתייגות בלבד צפוי שהחוק יחזור עוד היום לוועדה, שם יאושר הסעיף מחדש ואז יחזור למליאה. יו"ר ועדת הרפורמות רחל עזריה (כולנו) אמרה: "מצער שההסתייגות לא הוסרה. זה רק ייצר עוד פרוצדורה באישור החוק".

חוק פיצול דירות הוא תיקון לחוק התכנון והבנייה שיאפשר פיצול בתים צמודי קרקע לצורך השכרה או מגורי קרובים במטרה להגדיל את היצע הדירות. הצעת החוק קובעת הוראת שעה ל-5 שנים בה הוועדות המקומיות לתכנון ובנייה יחויבו לאשר הוספת יחידת דיור אחת להשכרה בבית צמוד קרקע בתוך המבנה הקיים (פיצול יחידת דיור לשתי דירות ללא תוספת בנייה). זאת, בתנאי שהמבנה הקיים הינו בגודל של מעל 120 מ"ר וגודל היחידה הנוספת יהיה לפחות 45 מ"ר והיא תכלול מטבח, שירותים וכניסה נפרדת.

דירה מפוצלת, צילום: אוראל כהן דירה מפוצלת | צילום: אוראל כהן דירה מפוצלת, צילום: אוראל כהן

את הצעת החוק יזם ח"כ אלי כהן (כולנו), טרם מינויו לתפקיד שר הכלכלה. לאחר המינוי עברה ההצעה ליו"ר הסיעה, ח"כ רועי פולקמן. הצעה נדונה בוועדת הרפורמות כאמור בראשות חברה שלישית בסיעה, ח"כ עזריה.

במסגרת דיוני הוועדה הוכנסו מספר שינויים להצעת החוק. גודלה המינימלי של יחידת הדיור שתפוצל מהדירה הראשית הופחת מ-60 מ"ר בהצעה המקורית, ל-45 מ"ר בלבד. כן נקבע שהמפצלים ישלמו היטל השבחה מופחת של עד שני שלישים בלבד מסך ההיטל המלא. שליש ראשון מההיטל יגבה בעת פיצול הדירה ושליש נוסף יגבה רק בעת מכירת הנכס ומימוש העלייה בערכו. כן נקבע כי יינתן פטור מלא מתשלום אגרות לרשות מקרקעי ישראל בעקבות הפיצול.

כאמור, הצעת החוק תחול על בתים צמודי קרקע בלבד. במהלך הדיונים הוסכם שיש לקדם אפשרות של פיצול דירות גם בבנייה רוויה. כיוון שמדובר בנושא מורכב בהרבה, הוחלט להחריגו מההצעה הנוכחית ולהקים צוות מיוחד לבחינתו בראשות עזריה, יחד עם השלטון המקומי. בנוסף, הוחלט שהחוק לא יחול על המרחב הכפרי (מושבים וקיבוצים), בו מוגבלות מספר יחידות הדיור בכל נחלה במסגרת בתמ"א 35.

תגיות