אתר זה עושה שימוש בעוגיות על מנת להבטיח לך את חוויית הגלישה הטובה ביותר.
היסטוריה: החל משבוע הבא ייפתח שירות הטלפוניה של בזק לתחרות צילום: שאטרסטוק

היסטוריה: החל משבוע הבא ייפתח שירות הטלפוניה של בזק לתחרות

על פי הרפורמה, חברות תקשורת יוכלו לספק שירותי טלפוניה קווית ללקוחות על בסיס התשתית של בזק. חברות התקשורת יעדכנו את בזק מי הלקוחות שעברו אליהן ובזק תוציא להן חשבונית על השימוש שישולם על פי תמחור שקבע משרד התקשורת: 16 שקל לקו טלפון פלוס 1.6 אגורות לדקת שיחה

27.07.2017, 14:38 | אביב גוטר

לאחר מעל שנתיים של עיכובים, ייפתח בשבוע הבא שירות הטלפוניה של בזק לתחרות. חברות תקשורת יוכלו לספק שירותי טלפוניה קווית ללקוחות שיבוצע על בסיס התשתית של בזק במהלך שנועד לעודד את התחרות גם בשוק זה.

קראו עוד בכלכליסט

בזק, שהודיעה היום כי היא ערוכה לספק את השירותים, תמכור קווי טלפון לחברות תקשורת אחרות במתכונת של ריסייל (מכירה חוזרת), במסגרתה חברות התקשורת פועלות כמעין משווקות של בזק ומוכרות לצרכנים את אותו המוצר רק בתעריפים קמעונאיים שלהם. חברות התקשורת יעדכנו את בזק מי הלקוחות שעברו אליהן ובזק תוציא להן חשבונית על השימוש שישולם על פי תמחור שקבע משרד התקשורת: 16 שקל לקו טלפון פלוס 1.6 אגורות לדקת שיחה. יש לציין כי שירותים נלווים שבזק מציעה כמו תא קולי ושיחות מזוהות יוצעו גם על ידי החברות המתחרות באותו אופן שבזק מציעה, כלומר בתשלום נוסף.

האם תהיה גם הוזלה בשירות הטלפוניה?, צילום: lightinghomes האם תהיה גם הוזלה בשירות הטלפוניה? | צילום: lightinghomes האם תהיה גם הוזלה בשירות הטלפוניה?, צילום: lightinghomes

מדובר בשירות אחר מכפי שרצה הרגולטור לפני שנתיים, אז הציע כי שירותי הטלפוניה יימכרו במתכונת סיטונאית, בהן חברות התקשורת יוכלו להתחבר פיזית לקווי הטלפון של הלקוחות ולהציע להם שירותים נוספים. גם המחירים שנקבעו על ידי משרד התקשורת שונים מכפי שנקבע התחלה – 7 שקל לקו פלוס 1 אגורות לדקת שיחה. עם זאת, המחירים עוד צפויים להשתנות שכן משרד התקשורת החליט להוציא לדרך את מתכונת הריסייל לפני שביצע שימוע לתעריפים שבזק תגבה מהמתחרות. השימוע נערך ובתקופה הקרובה הדרג המקצועי במשרד התקשורת צפוי להתכנס ולהחליט האם הוא מקבל חלק מהטענות שהושמעו בפניו או לאו. אם יוחלט כי התעריפים שנקבעו גבוהים ויוחלט לבצע שינוי, הם יעודכנו רטרואקטיבית.

העובדה כי בזק הצליחה לסכל במשך שנתיים את יישום התחרות בשוק הטלפוניה מהווה עבורה הצלחה, שכן מדובר במקור ההכנסה המשמעותי ביותר שלה עם הכנסות של כ-4 מיליארד שקל בשנה ורווח נקי של כמיליארד שקל. הסיבה המרכזית לעיכוב ההליך היא החלטה שקיבל מנכ"ל משרד התקשורת שלמה פילבר ממש עם כניסתו לתפקיד שקבעה כי שירות הטלפוניה הסיטונאית תוקפא לאור התנגדותה של בזק ובמקומה יש ליישם מתכונת אחרת – ריסייל. אולם גם יישום הריסייל נקלע לקשיים וכאמור גם לה לקח שנתיים להתרומם.

ההחלטה של פילבר היטיבה עם בזק והודגשה בדו"ח מבקר המדינה שפורסם לפני כשלושה שבועות, בו ציין המבקר כי פילבר פעם בניגוד לאינטרס הציבורי והצליח לפגוע בתחרות, ובמיוחד ביישום הרפורמה בשוק הסיטונאי. ההטבה של פילבר נאמדת במאות מיליוני שקלים. מנכ"ל משרד התקשורת לשעבר אבי ברגר אמר בעבר כי כל יום שהרפורמה בשוק הטלפוניה לא מיושמת הרווח העודף של בזק כתוצאה מכך עומד על כ-3 מיליון שקל ליום.

תגיות