אתר זה עושה שימוש בעוגיות על מנת להבטיח לך את חוויית הגלישה הטובה ביותר.
האקרים המציאו "אקדח סייבר", שמשבש מכשירים גם ללא פריצה צילום: rand.org

האקרים המציאו "אקדח סייבר", שמשבש מכשירים גם ללא פריצה

מומחי אבטחה מעליבאבא הדגימו התקן פשוט שמשדר גלי קול בתדרים שמנטרלים ג'ירוסקופים וחיישנים. בעזרתו, אפשר לשבש סמארטפונים וטאבלטים, להפיל רחפנים מהשמים, לפגוע בהאברבורדים ואפילו במשקפי VR

30.07.2017, 14:14 | רפאל קאהאן

מומחי סייבר מחברת עליבאבא חשפו מתקן שמסוגל לשבש מכשירים חכמים מרחוק, ללא צורך לפרוץ אליהם. זהו מעין אקדח המשדר גלי קול בתדרים נשמעים ואולטרה-סוניים. הפיתוח נחשף בכנס הסייבר Black Hat שנערך בימים אלה בלאס וגאס.

קראו עוד בכלכליסט

האקדח משדר גלים שמפריעים לפעילות ג'ירוסקופים, חיישני תאוצה ומערכות מיקרו-מכניות אחרות, שנמצאות ברחפנים, רובוטים, משקפי AR ו-VR וגם בסמארטפונים ומחשבי לוח. בעוד מכשירים כסמארטפונים יחוו הפרעה בפעילותם, רחפנים עלולים לאבד שליטה ולהתרסק לאחר פגיעה מ"אקדח הסייבר". המכשיר יכול גם לנטרל האברבורדים ושאר כלי תחבורה זעירים המתבססים על ג'ירוסקופים.

לפיתוח יש מגבלה אחת משמעותית - הצורך בשידור בתדר המדויק של הציוד שמנסים לנטרל, שמשתנה מיצרן ליצרן ובין קטגוריות מוצר. עד כה, טכנולוגיית שיבוש רכיבים מבוססת גלי קול היתה תיאורטית בלבד (לפחות מחוץ למגזר הצבאי), מה שמשך תשומת לב רבה להדגמה של חוקרי עליבאבא; במהלכה, הראו כיצד הם משבשים אייפון 7, גלקסי S7, משקפי VR, רחפן של DJI, האברבורד של שיאומי ורובוט צעצוע מהלך.

 

התוצאות צריכות להדאיג את יצרני החומרה, משום שמדובר בווקטור תקיפה שאין מפניו הגנה כיום. הדרך היחידה תהיה להוסיף שכבת בידוד נגד גלי קול סביב החלקים הרגישים, מה שייקר את הייצור ויפגום בביצועי חלק מהמוצרים, כגון הרחפנים. הפיתוח נמצא כיום בידיים טובות - אצל חוקרי אבטחה. ואולם, לא מן הנמנע שפושעי סייבר יצליחו להניח יד על טכנולוגיה דומה, כפי שקורה בדרך כלל.

במקרה שכזה, יוכלו לשבש התקנים גם ללא ידע בתקשורת רשתות או פיצוח מערכי הגנה. ואולם, בניגוד למתקפות רשת, "אקדח הסייבר" צריך להיות בטווח קרוב למטרה כדי להיות אפקטיבי, מה שלא מאפשר אפקט נרחב. למעשה, לא ברור אילו יישומי פשע יוכלו ההאקרים למצוא עבורו.

תגיות