אתר זה עושה שימוש בעוגיות על מנת להבטיח לך את חוויית הגלישה הטובה ביותר.
סין דורשת מבעלת וולדורף אסטוריה להיפטר מנכסים זרים צילום: ויקימדיה

סין דורשת מבעלת וולדורף אסטוריה להיפטר מנכסים זרים

הרשויות בסין הציבו את הדרישה בפני אנבאנג כחלק ממהלך להפחית את המינוף הגבוה במגזר העסקי ולהגביל את תנועות ההון הסיני אל מדינות זרות. מוקדם יותר החודש הן הציבו דרישה דומה בפני קבוצת הבידור הגדולה במדינה דליאן וונדה

01.08.2017, 10:14 | בלומברג

הרשויות בסין דורשות מחברת הביטוח אנבאנג, בעלת המלון הניו יורקי המפורסם וולדורף אסטוריה, למכור את נכסיה מחוץ למדינה.

לפי מקורות המעורים בעניין, הממשלה הורתה לאנבאנג להשיב את ההכנסות לסין לאחר מכירת הנכסים, אך כרגע עוד לא ברור כיצד תגיב אנבאנג לדרישה. "בשלב זה אין לאנבאנג תכניות למכור את הנכסים שלה מחוץ לסין", נמסר בתגובה שפרסמה החברה באמצעות פלטפורמת ההודעות WeChat. "כעת הפעילויות והעסקים השונים של החברה ממשיכים כרגיל, ולחברה יש מספיק עתודות מזומנים ויכולות פירעון". אנבאנג היתה אחת מחברות הביטוח הסיניות הבולטות שפצחו במסע קניות ברחבי העולם, שהתאפשר הודות למכירות העולות של פוליסות ביטוח עם מסלולי השקעה. כאמור, המסע כלל גם את רכישת מלון וולדורף אסטוריה בניו יורק ב־2014. הסכום ששולם עבורו, 1.95 מיליארד דולר, נחשב סכום שיא עבור מלון אחד בארה"ב והפנה את תשומת הלב הציבורית אל החברה, שמתכוונת להסב חלק מהמבנה למגורים.

 , צילום: בלומברג צילום: בלומברג  , צילום: בלומברג

ההוצאות של אנבאנג על רכישת חברות נכסים מחוץ לסין הגיעו לעת עתה ל־13.4 מיליארד דולר. רוב הסכום הושקע בחברות נדל"ן ושירותים פיננסיים באסיה, אירופה וצפון אמריקה ובהן קרן ההשקעות במלונות Strategic Hotels & Resorts ובנייני משרדים במרכז מנהטן.

ואולם, השנה החל הגוף המפקח על סקטור הביטוח בסין להילחם במה שכינה "חדשנות לא הולמת". שינוי מדיניות זה פגע במיוחד באנבאנג ובחברות ביטוח אגרסיביות אחרות כמו פורסי לייף. שישה בנקים גדולים בסין כבר הודיעו כי יפסיקו למכור את הפוליסות של החברה.

הבעיות המשיכו להצטבר כשהיו"ר וו שיאוהומי נעצר לתשאול באמצע יוני, כחלק מחקירה נרחבת לגבי מקורות המימון של רכישות החברה, הטיית שוק אפשרית מצדה ועוד "פשעים כלכליים" שלא פורטו. מלבד התנגדות הרגולטורים לשיטות שיווק הפוליסות של החברה, הממשלה החליטה להגביל את ההון שיוצא מהמדינה ולבלום עסקאות יקרות וממונפות. חברות נוספות שמתמודדות עם התנגדות הממשלה כוללות את פוסון אינטרנשיונל (שנסוגה מרכישת הפיניקס הישראלית אך באפריל אשתקד רכשה את אהבה), דליאן וונדה, קבוצת הבידור והפנאי הגדולה בסין, שנדרשה אף היא לאחרונה למכור את נכסיה מחוץ למדינה ו־RSI, בעלת קבוצת הכדורגל האיטלקית מילאן, שההלוואות שקיבלה לצורך העסקה נמצאות תחת בדיקה של רגולטור הבנקאות במדינה.

תגיות