אתר זה עושה שימוש בעוגיות על מנת להבטיח לך את חוויית הגלישה הטובה ביותר.
אלפי עובדים סינים התייצבו למבחני המיון לעבודה בענף הבנייה בישראל צילום: דוברות האוצר

אלפי עובדים סינים התייצבו למבחני המיון לעבודה בענף הבנייה בישראל

20 אלף מועמדים משני מחוזות בסין נרשמו באתר התאחדות הקבלנים הסינית מהםייבחרו 6,000 עובדי בניין לעבודה בארץ. טקס הפתיחה התקיים בנוכחות ראש מטה הדיור אביגדור יצחקי ונציגים ישראלים נוספים

02.08.2017, 14:52 | אמיתי גזית

בטקס שהתקיים היום החלו תהליכי המיון והבדיקה להבאתם של 6,000 עובדי בניין אזרחי סין לארץ. במשלחת הישראלית לטקס היו ראש מטה הדיור, אביגדור יצחקי, נשיא התאחדות בוני הארץ, רוני בריק, נציג משרד השיכון, נתנאל לפידות, נציג רשות ההגירה, אהרון ברזאני ונציג חברות הבניה המלוות את הבחינות, איציק גורביץ.

קראו עוד בכלכליסט

הטקס והמיונים התקיימו במרכז ההכשרה והבחינות במחוז שנדונג שבעיר ג׳ינן. 20,000 אזרחי סין משני מחוזות נרשמו כמועמדים באתר התאחדות הקבלנים הסינית, מהם נבחרו בהגרלה רנדומלית 7,200 מועמדים למיון. לאחר המיונים והבדיקות הרפואיות, שהחלו היום, תבוצע הגרלה נוספת ממנה יבחרו 6,000 עובדים שיגיעו לישראל בחדשים הקרובים.

טקס פתיחת תהליכי המיון לפועלי הבניין שייגיעו לישראל, צילום: דוברות האוצר טקס פתיחת תהליכי המיון לפועלי הבניין שייגיעו לישראל | צילום: דוברות האוצר טקס פתיחת תהליכי המיון לפועלי הבניין שייגיעו לישראל, צילום: דוברות האוצר

כ-4,000 עובדים מסין שוהים בארץ מזה כעשור. בדרך כלל אשרת העבודה תקפה לשש שנים אך במקרה שלהם היא הוארכה כמה פעמים. עובדים אלה הגיעו לפני 2011 אז החליטה הממשלה כי תותר העסקה של אזרחים זרים רק ממדיניות עימן חתמה על הסכם המסדיר את היחסים וכולל מנגנונים שמונעים גביית דמי תיווך, והפקת רווחים מסחר בבני אדם.

אלפי העובדים הסינים שהגיעו למבחני המיון, צילום: דוברות האוצר אלפי העובדים הסינים שהגיעו למבחני המיון | צילום: דוברות האוצר אלפי העובדים הסינים שהגיעו למבחני המיון, צילום: דוברות האוצר

במרוצת השנים נחתמו הסכמים עם רומניה, מולדובה, בולגריה ואוקראינה, אך לא עם סין. לכן מאז ועד עתה לא הגיעו עובדים חדשים אזרחי סין. במשך שנים ממשלת סין סירבה לחתום על הסכם כזה. בשנה האחרונה נמצא פתרון, לפני ארבעה חודשים נחתם הסכם עם משרד הסחר הסיני, אך על הוצאתו לפועל אחראי גוף המכונה CHINCA. זהו ארגון סיני המייצג חברות כוח אדם, חברות בנייה וחברות מתעשייות אחרות. 

תגיות

3 תגובות לכתיבת תגובה לכתיבת תגובה

3.
מה עם קרקעות כחלון??? מה עם התחדשות עירונית???
המחירים ישתנו רק אם ישחררו קרקעות ויקדמו תוכניות שתקועות שנים בועדות בניה. צריך למכור את הקרקעות במחירי שוק ופשוט לתת הרבה כסף על כל דירה שנבנתה לעיריה שבתחומה היא נבנית. ככה פתאום יתקדמו המון תוכניות תקועות והעיריות יתחרו בינהן על מי תבנה יותר כמו שקורה בשוק המשרדים.
אחד שלא מבין כבר כלום  |  02.08.17
1.
נקווה שזה יזרז גם משך הבניה, לא רק התחלות
ענף הבניה בישראל לוקה בקיפאון טכנולוגי, ניהול כושל, אי כיבוד לוחות זמנים, רמאויות בחומרים ואיכות, גמר רשלני, מוסר עבודה ירוד, מחירים ללא קשר לאיכות. נקווה שבכל אלה ילמדו כאן מהסינים ושתתעורר תחרות מולם שתכריח את המקומיים להשתפר.
יש ללמוד מהם מוסר עבודה  |  02.08.17