אתר זה עושה שימוש בעוגיות על מנת להבטיח לך את חוויית הגלישה הטובה ביותר.
למרות ההצלחה והכסף: מדוע אלון מאסק בדכאון צילום: אי אף פי

למרות ההצלחה והכסף: מדוע אלון מאסק בדכאון

מאסק, מיליארדר ובעלים של מספר חברות, ביניהן טסלה וספייס X, הודה שהוא סובל ככל הנראה ממאניה דֶפרסיה. "המציאות היא שיאים גדולים, דאונים גרועים ולחץ בלתי נלאה", כתב בטוויטר

02.08.2017, 18:30 | שירות כלכליסט

אלון מאסק הוא מיליארדר והבעלים של מספר חברות, ביניהן טסלה וספייס X, אך כעת הוא מודה שהוא סובל ככל הנראה מהפרעה דו קוטבית - הידועה גם בשם מאניה דֶפרסיה.

קראו עוד בכלכליסט

מאסק נשאל בטוויטר: "כשעוקבים אחרי אלון מאסק באינסטרגם נראה שהחיים מעולים. אני תוהה אם העליות והירידות שחווים, הופכים את החיים למהנים יותר?"

על כך השיב מאסק בדרך כנה במיוחד: "המציאות היא שיאים גדולים, דאונים גרועים ולחץ בלתי נלאה". עם זאת, הוסיף "אני לא חושב שאנשים רוצים לשמוע על שני הדברים האחרונים".

בתשובה לשאלה ממשתמש נוסף, כתב מאסק כי הוא סובל מהפרעה דו קוטבית, אך כעבור 7 דקות סייג את התשובה: "אולי לא מבחינה רפואית, אני לא יודע. רגשות רעים מתלווים לאירועים רעים, כך שיכול להיות שהבעיה האמיתית היא שאני נסחף במה שאני עושה".

אלון מאסק, צילום: בלומברג אלון מאסק | צילום: בלומברג אלון מאסק, צילום: בלומברג

לאחר מכן הוסיף כי לחץ הוא חלק מהעבודה. "כשקונים כרטיס לגיהנום, זה לא הוגן להאשים את הגיהנום". הוא נשאל אם יש לו דרך להתמודד עם הלחצים, ועל כך ענה: "אני בטוח שיש דרכים טובות יותר, אבל מה שאני עושה זה להתמודד עם הכאב ולוודא שאכפת ממה שעושים".

הוא כאמור לא אובחן, אך עליו להיזהר, שכן מאסק (46) מתקרב לגיל שבו הסיכון לדיכאון גדל. 11% מבני דור ה-X, שנולדו בין 1965 ל-1979, דיווחו על קבלת טיפול נגד דיכאון, כך על פי סקר שנערך ב-2015. השיעור גדל בקרב דור הבייבי בומרס, שנולדו בין 1946 ל-1964, ש-14% מהם דיווחו על דיכאון.

שיעור בני ה-X שקיבלו טיפול נגד דיכאון כפול מזה של בני המילניום (7%). מעבר לכך, מחקרים מצאו ששיעורי הדיכאון בקרב גברים אמריקאים בגיל העמידה עלה בעשור האחרון. אף שדיכאון לרוב פוגע יותר באנשים בעלי הכנסה נמוכה, הוא נפוץ בקרב טיפוסים שאפתנים כמו ווינסטון צ'רצ'יל.

בכל מקרה, עשירים לא חסינים למחלה. מחקרים נוספים מצאו קשר בין כלכלה מלחיצה ודיכאון. כך למשל ירידות חדות ופתאומיות בשוקי המניות מגבירות את השימוש בנוגדי דיכאון, כך לפי מאמר שפורסם בשנה שעבר בכתב העת לכלכלת בריאות. יתרה מכך, המחקרים מצאו שגברים הם בעלי סבירות נמוכה יותר לקבל עזרה מאשר נשים.

תגיות

21 תגובות לכתיבת תגובה לכתיבת תגובה

20.
הפרעה בי פולרית זה משהו אחר לגמרי
מהכרות עם הפרעות בי פולריות אלו אנשים בלתי נסבלים שאי אפשר להיות יותר מדקה (תקרת גג) במחיצתם. שלב הדיכאון שלהם הוא לא דיכאון קליני. המגלומנים עם ההפרעה הנרקיסיסטית יוצרים לעצמם אירועים ומופעים גרנדיוזים כדי לצאת מהדיכאון. וכאן בה שלב הבלתי נסבלות שלהם. אם אלו גברים, הם מתופפים בראש לכל מי שנמצא לידם על ההצלחות המסחררות שלהם, גם אם הם בהכרח לא כאלו. הכל ממוספר אצלם כי זו דרך להראות ניצחון בתחרותיות היתר שאצלם בראש ובנשמה. (עשיתי כך וכך מליונים, קניתי כך וכך בתים/מכוניות). הרבה פעמים הם מופיעים להופעה בקהל עם איזו צעצקע גולד דיגרית בגיל הבת או הנכדה, כי גם היא רכש שהוא חלק מהמופע הגרנדיוזי של התחרותיות יתר ממנה הם סובלים. זה עוד צעצוע לנפנף בו להמונים (כלומר למסכנים שאיתרע מזלם לעמוד ליד ייצור כזה עם הפרעה בי פולרית) ולא שההמונים מעוניינים בדברת ובקשקשת ובתחרותיות האין סופית . אצל נשים המצב רגוע יותר יחסית כי בדרך כלל השלב הגרנדיוזי מתבטא בקניות קיצוניות בלי פרופורציות למה שיש להן. הן גם לא מתופפות בראש של העומדים לידם בדרך כלל, וזו כבר ברכה.
תויות לא מתאימות  |  03.08.17
לכל התגובות