אתר זה עושה שימוש בעוגיות על מנת להבטיח לך את חוויית הגלישה הטובה ביותר.
מנכ"ל טבע: "אם המפעלים בישראל לא יהיו תחרותיים - תהיה בעיה" צילום: אוראל כהן

מנכ"ל טבע: "אם המפעלים בישראל לא יהיו תחרותיים - תהיה בעיה"

על רקע הפסדי הענק ברבעון השני אומר היום המנכ"ל הזמני של טבע, יצחק פטרבורג: "אני מנהל מרבית חיי, וכל החלטה לפטר היא החלטה לא קלה". על העובדים בארץ אמר כי "מעולם לא אמרנו את המספרים שאנחנו מתכוונים לפטר בישראל"

03.08.2017, 19:38 | אלי שמעוני

"אני מנהל מרבית חיי, וכל החלטה לפטר היא החלטה לא קלה", כך אמר היום (ה') ל"כלכליסט" יצחק פטרבורג, המשמש בתפקיד המנכ"ל הזמני של טבע. פטרבורג אמר את הדברים על רקע ההפסד הענק שרשמה טבע בדו"חות הרבעון השני של 2017, בהיקף של 6 מיליארד דולר.

קראו עוד בכלכליסט

פטרבורג התייחס לפיטורים בעולם וגם בישראל. בנוגע לפיטורים בישראל אמר: "זה נועד לשמר את התחרותיות, ולראות איך אנחנו דואגים שנהיה יעילים ותחרותיים. מעולם לא אמרנו את המספרים שאנחנו מתכוונים לפטר בישראל, אלו בעיקר מספרים מתוך כותרות. אני גם לא אמרתי מה אנחנו שוקלים. אנחנו נעשה את מה שנכון, ודרך אגב נכון גם למפעלים בישראל - אם המפעלים בישראל לא יהיו תחרותיים אז תהיה בעיה יותר גדולה מאשר השאלה האם צריך לייעל או לשפר את קווי הייצור בישראל כדי שיהיו תחרותיים. אנחנו בשיחות עם העובדים, בשיחות עם ההסתדרות שומעים את כל הרעש, ועדיין עושים מה נכון לטבע בעולם התחרותי שאנחנו נמצאים", אמר פטרבורג.

בנוגע לפיטורים בפעילויות טבע בשאר העולם אמר פטרבורג: "יש משנה סדורה איך לנהל את המצב. חשוב להבין שאנחנו תמיד מציגים את זה לעומת אותה נקודת התחלה כאשר רכשנו את אקטביס. אז אמרנו שאנחנו מצפים לרדת במצבת כח האדם ב-5,000 איש. לא כולם הם פיטורים, חלק זה נובע מכפילויות בתפקידים, חלק בוחרים ללכת וחלק זה באמת קיצוצים. אנחנו נמצאים כיום מול המספר של אז ב-6,000 איש. כלומר אנחנו כבר נמצאים באלף יותר ממה שהיה התכנון המקורי, ואנחנו מצפים שעד סוף השנה נפרד מאלף נוספים, ונגיע ל-7,000 לעומת היום הראשון של עסקת אקטביס".

פטרבורג התייחס לחולשה בשוק הגנרי האמריקאי, חולשה שבגללה נאלצה החברה לבצע את המחיקה החשבונאית: "הלחץ בשוק הגנרי האמריקאי קיים כבר זמן די ארוך. לחץ המחירים החל כבר במאבק לנשיאות בארה"ב".

"בשלושת החודשים האחרונים קרו עוד שני דברים גדולים. האחד זה ונצואלה, זה הגיע למספרים בלתי נתפסים, בלתי ניתן כמעט לנהל איזה עסק בונוצואלה. הדבר השני הגדול שהתרחש בארה"ב זה מיזוג לקוחות. בארה"ב יש שוק מרוכז, 3-4 לקוחות מחזיקים את רוב השוק, כאשר לקוח כמו וולמארט מבצע רכישות ביחד עם חברת מקסון במסגרת משותפת הם לחצו את המחירים. כאשר ניתחנו את ההשפעה ראינו השלכה יותר חמורה משציפינו", סיכם.

מימין: יצחק פטרבורג ויו"ר ההסתדרות אבי ניסנקורן, צילומים: יונתן בלום, עומר מסינגר מימין: יצחק פטרבורג ויו"ר ההסתדרות אבי ניסנקורן | צילומים: יונתן בלום, עומר מסינגר מימין: יצחק פטרבורג ויו"ר ההסתדרות אבי ניסנקורן, צילומים: יונתן בלום, עומר מסינגר

תגיות

19 תגובות לכתיבת תגובה לכתיבת תגובה

19.
מוכרחים לתקן את החוקים ע"מ שדירקטורים יהיהו צחוייבים לשאת בנזקים....
למשל מינוי דירקטורית כמו גליה מאור שעשתה צרות ובושות בכל תפקידיה הקודמים (כולל חשדות לפלילים) ומי יודע עוד עמה כאלה, אז למה מצפים????, איך בכלל ממנים אישה כזו. מקומה היה מזמן בכלא כולל חילוט רכושה ובמקום זה היא שותפה לחילוט רכוש כולנו וטבע זו רק דוגמא אחת
ירון  |  05.08.17
18.
בטבע החוצפה והאווילות הרקיעו שחקים
מינו שם מנהלים מליגה ח' ושילמו להם משכורות עתק, ודירקטורים "מפורסמים" וחסרי יכולות שנהנו מתנאי שרות והטבות חסרות תקדים, ואלה "פיתחו את החברה" והביאו אותו אותה להישגים" שאנו עדים להם היום,,,, דרך אגב: זו כנראה השיטה בעוד מקומות בישראל
מבקר פנימי בגימ'  |  05.08.17
16.
בטבע עשו שגיאות והעסיקו סגל מנופח ורכשו בלעו חברות סרק
הוא עצמו בתור יו"ר הדירקטור ובתור מנכ"ל אשם בהרבה מהטעויות והשגיאות שנעשו בחברה. החברה מעסיקה אלפי עובדי מנהלה מיותרים ומעט אנשי ייצור ופיתוח. פירמידה הפוכה. עכשיו רואים את הגודל האמיתי של הבלון הנפוח שמצטמק למציאות האמיתית שלו!
הוא לקראת פנסיה  |  05.08.17
לכל התגובות