אתר זה עושה שימוש בעוגיות על מנת להבטיח לך את חוויית הגלישה הטובה ביותר.
דיווחים: אפל מתכננת שעון חכם סלולרי ומשקפי AR צילום: the Verge

דיווחים: אפל מתכננת שעון חכם סלולרי ומשקפי AR

השעון החכם הסלולרי יתבסס על שבב מודם מותאם לגודלו, דבר שיהפוך אותו לתחליף לטלפון הנייד; המשקפיים צפויים להיות דומים לפורמט של משקפי ספקטקלס או גוגל גלאס

05.08.2017, 12:21 | רפאל קאהאן
אפל מפתחת שני מוצרים חדשים שעשויים להגיע במהלך השנתיים הקרובות לשווקים: הראשון הוא גרסה סלולרית של השעון החכם שלה, האפל ווטש, והשני הוא זוג משקפי מציאות מוגברת שיתווספו לערכת המציאות המוגברת שלה ARKit.

קראו עוד בכלכליסט

השעון החכם הסלולרי יתבסס על שבב מודם מותאם לגודלו דבר שיהפוך אותו לתחליף לטלפון הנייד. על פי הדיווח של סוכנות בלומברג אתמול (ו'). מטרת המהלך היא לצמצם את התלות של האפל ווטש באייפון. עד כה השעון היה בעצם סוג של מוצר נלווה לסמארטפון של החברה מה שצמצם את העניין בו רק למשתמשי האייפון. הוספת מודם סלולרי והפיכתו למכשיר טלפון עצמאי תאפשר למכור אותו גם לאלו שאינם בעלי אייפון.

 , צילום: בלומברג צילום: בלומברג  , צילום: בלומברג

על פי הדיווח, אינטל היא זו שתספק את השבבים להפיכת השעונים לבעלי יכולת התחברות לרשתות סלולריות מבוססות דור רביעי (LTE). מדובר על ניצחון לא קטן של אינטל על יריבתה בתחום המובייל, קוואלקום, שהייתה זו שסיפקה עד כה את השבבים האלה לאפל. הסיבה לכך היא כנראה המאבק המשפטי המר בין השתיים שמתנהל בזמן האחרון ושנוגע לשימוש בפטנטים של קוואלקום על ידי אפל.

תחום המציאות המוגברת תופס תאוצה

במקביל להשקת שעון חכם סלולרי, גם תחום המציאות המוגברת תופס תאוצה. אפל, שהשיקה באירוע המפתחים האחרון שלה את ערכת ARKit שמיועדת לפיתוח אפליקציות בתחום ה-AR, גם עובדת על יישום חומרה לניצול היכולות החדשות האלה. על פי דיווח של הפייננשל טיימס הבריטי אתמול, החברה עובדת על פיתוח של משקפי מציאות מוגברת והיא מנסה מספר כיוונים.

המשקפיים נמצאים כרגע רק בשלב הפיתוח ועד כה נוסו מספר אבות טיפוס שונים. יש לציין שאפל מייצרת מוצרים ניסיוניים בכל עת ושחלקם הגדול מעולם לא עבר את שלב הניסוי, כך שלא ברור מה יהיה הגודל של המשקפיים האלה. אבל אם כן יושקו, הם ככל הנראה לא יידמו להולולנס של מיקרוסופט שמציעה בינתיים עיצוב מגושם למדי. הם צפויים להתקרב יותר לפורמט של משקפי הספקטקלס של סנאפ או הגוגל גלאס.

הבעיה הטכנית העיקרית של אפל תהיה למזער ככל שניתן את תשתית החומרה והשבבים שנדרשים להפעלה של משקפי AR. אלה כוללים את המעבד, שבב העיבוד הגרפי, הזיכרון, הסוללה וכן כל תשתית התקשורת שתהיה ככל הנראה מבוססת בלוטות' כדי להתממשק עם האייפון, האייפד או המחשב. עם זאת, השאיפה כיום היא לפתח משקפי AR שלא ידרשו הסתמכות יתרה על חומרה חיצונית, בדומה לדגם הבא של ההולולנס של מיקרוסופט שדווח כי יוכל לעבוד באופן עצמאי.

שני המוצרים האלה של אפל עדיין נמצאים בשלבי פיתוח כאלה או אחרים. על פי הדיווחים השונים, קשה להאמין שהם יגיעו למימוש או להשקה רשמית לפני 2018. על פניו לשעון יש סיכוי יותר גבוה לראות אור בשנה הקרובה כתחליף לדגם שהוצג ב-2016. משקפי ה-AR ללא צפויות להגיע לשווקים לפני 2019 או אפילו 2020.

תגיות