אתר זה עושה שימוש בעוגיות על מנת להבטיח לך את חוויית הגלישה הטובה ביותר.
מתי כדאי לרכוש ביטוח נסיעות ואת מי תובעים כשהמזוודה אובדת - מדריך צילום: air.news.gr

מתי כדאי לרכוש ביטוח נסיעות ואת מי תובעים כשהמזוודה אובדת - מדריך

האם יש יתרון לרכישת ביטוח נסיעות לחו"ל דרך קופות החולים? מהן האופציות שעומדות בפני אנשים שאינם בריאים בדרך כלל והאם יש באמת צורך לשדרג את הפוליסה הבסיסית

06.08.2017, 13:16 | מעין מנלה
עונת הנסיעות לחו"ל כבר החלה ולקראת החופשות, ישראלים רבים מצטיידים בביטוח, אך האם באמת צריך לשדרג את הביטוח, האם יש הבדל בין ביטוח דרך קופת החולים לבין דרך חברת ביטוח ומה בסופו של דבר עושים כשאובדת המזוודה בדרך. שאלנו את מנכ"ל חברת הביטוח שירביט, גיל ספיר כמה שאלות לגבי ביטוחי הנסיעות שרוכשים רבים מהנופשים. קבלו מדריך לרכישת ביטוח נסיעות לחו"ל.

 

קראו עוד בכלכליסט

1. מתי לרכוש ביטוח

מומלץ לרכוש את ביטוח הנסיעות כמה שיותר מוקדם קרוב להזמנת הטיסה. ברוב הביטוחים יש התייחסות למצבים של ביטול נסיעה שמאפשרים החזר הוצאות בגבול המצויין בפוליסה. זה כולל בדרך כלל פיצוי בשל ביטול בחודשיים הקודמים לנסיעה עקב אשפוז של מבוטח, פטירה של בן או בת משפחה קרוב/ה, גיוס למילואים ועוד. במצבים כאלה, אם תאלצו לבטל את הנסיעה תוכלו לקבל פיצוי מחברת הביטוח אך רק אם תרכשו את הביטוח לפני שקרה המקרה.

2. האם יש ייתרון לביטוח דרך קופות החולים והאם אפשר להסתפק בביטוח דרך חברת האשראי

אין הבדל בין ביטוח דרך קופות החולים לבין ביטוח בחברות הביטוח מכיוון שקופות החולים מבטחות גם כן דרך חברות הביטוח. לכן, ההבדל הוא כמו ההבדל בין פוליסה לפוליסה. "גם חברות האשראי מבטחות דרך הסדר שיש לכל אחת מהן עם חברת ביטוח. ברוב המקרים הביטוח שבכרטיס האשראי הוא בסיסי ביותר ואינו כולל כיסויים רבים וחשובים", אומר ספיר.

מה קורה כשהנסיעה הופכת לסיוט וצריך להפעיל את הביטוח, צילום: שאטרסטוק מה קורה כשהנסיעה הופכת לסיוט וצריך להפעיל את הביטוח | צילום: שאטרסטוק מה קורה כשהנסיעה הופכת לסיוט וצריך להפעיל את הביטוח, צילום: שאטרסטוק
 
 

3. הרחבות לפוליסה

אם אתם סובלים ממצב רפואי מיוחד בררו אם ניתן לרכוש פוליסה מתאימה. הפוליסות הסטנדרטיות אינן מכסות מצבים רפואיים קודמים, בעיות כרוניים ומצבים הקשורים להריון. גם לכיסוי שיאפשר קבלת פיצוי במקרה של החמרה בבעיה רפואית קיימת או שינוי במצב הרפואי הקיים יש לרכוש פוליסה מיוחדת שכוללת כיסוי להחמרה.

אם אתם סובלים ממצב רפואי שבגללו חברות הביטוח לא מסכימות לבטח אתכם כמו למשל אם אתם אחרי צנתור, יש פוליסות מיוחדות עבורכם. חברת הביטוח תערוך שאלון רפואי וחיתום רפואי ובמידה וחברת הביטוח תסכים לבטח אתכם המחיר של הביטוח יהיה בהתאם לחיתום הרפואי או להחרגת כיסויים.

נשים בהריון יכולות לרכוש ביטוח עד שבוע 32 אך מעבר לכך בדרך כלל חברות הביטוח לא מסכימות לבטח.

4. ספורט אתגרי

אם אתם מתכננים חופשה שכוללת פעילות אקסטרים, כמו סקי מים, טיפוס על הרים וכדומה, מומלץ לרכוש כיסוי מיוחד לפעילויות אלה, שטומנות בחובן סיכונים ואינן כלולות בכיסוי הסטנדרטי. אגב, חשוב לבדוק את הגדרת הספורט האתגרי בביטוח לפני שרוכשים. ברוב המקרים רכיבת שטח באופניים תחשב כספורט אתגרי אך רכיבה תיירותית בתוך העיר, למשל סיור באופניים באמסטרדם, לא תהיה מוגדרת ככזו, בכל מקרה אם אתם מתכננים טיול שכולל ספורט כלשהו, בידקו את ההגדרות.

אם אתם מתכננים טיול שכולל טרקים או מסעות במקומות מרוחקים, יש באפשרותכם לרכוש ביטוח שמכסה משלחות חיפוש וחילוץ, במידת הצורך.

5. קיצור החופשה

הפוליסות כוללות בדרך כלל כיסוי בגין הפסד כספי עקב קיצור הנסיעה בנסיבות בלתי צפויות. בדקו מראש באלו נסיבות תוכלו לקצר את החופשה ולקבל פיצוי. למשל, במקרה של מוות של קרוב משפחה קרוב לוודאי שתוכלו לקבל פיצוי אם תיאלצו לשוב לארץ מוקדם מהמתוכנן.

6. שידרוג הפוליסה

ברוב המקרים הביטוח הבסיסי מספיק אבל הכל תלוי ברצון המבוטח. למשל, אומר ספיר, יש לקוחות שרוצים כיסוי חילוץ או הטסת חירום לבית חולים בישראל ויש כאלה שלא מעוניינים בכך. לכן, חשוב לקרוא לפני שמשדרגים מה כולל הכיסוי הביטוחי הבסיסי.

לפני הנסיעה, מומלץ לבדוק מה הביטוחים הרפואיים הקיימים שלכם מכסים ואם יש צורך להרחיב אותם לקראת הנסיעה. למשל אם אתם מעוניינים כי ביטוח הנסיעות יכלול עלות של הטסה רפואית לישראל במקרה הצורך, במקרה של תאונה בחו"ל, וכן טיפולים רפואיים דחופים בחו"ל, בידקו שהפוליסה מכסה מקרים כאלה. כמו כן, במידה ואתם נוטים לסבול מבעיות שיניים באופן תדיר יש באפשרותכם להרחיב את הכיסוי הביטוחי כך שיכלול טיפול חירום בשיניים.

7. המזוודה שאבדה

לפני שאתם רוכשים ביטוח שימו לב מה הוא כולל בכל הקשור למטען ומהי מגבלת הסכום. אם המטען שלכם כולל פריטים יקרי ערך יש באפשרותכם להרחיב את הכיסוי ולבטח גם אותם.

ואם קרה המקרה והמזוודה שלכם אבדה אפשר לתבוע מחברת התעופה נזק למזוודה, ואובדן המזוודה או התכולה. מחברת הביטוח תובעים את אובדן המזוודה כחלק בלתי נפרד מהפוליסה.

8. מימוש הביטוח

חשוב לבדוק טרם הנסיעה כיצד אפשר לממש את הביטוח בעת חירום כאשר אתם בחו"ל. למשל, מיהו נותן השירות, האם יש מוקד מאוייש מסביב לשעון שאליו ניתן לפנות? כאשר אתם טסים, שימרו את מספר הפוליסה ומספר הטלפון למקרה חירום צמודים אליכם.

אם קרה מקרה חירום בעת שהייתם בחו"ל, למשל אם אתם צריכים טיפול רפואי דחוף, תצטרכו להתקשר למוקד החירום או לפנות בדוא"ל ולקבל טיפול.

תגיות