אתר זה עושה שימוש בעוגיות על מנת להבטיח לך את חוויית הגלישה הטובה ביותר.
הפרקליטות: על מורשעי פרשת פסגות להתחיל בריצוי עונשם לאלתר

הפרקליטות: על מורשעי פרשת פסגות להתחיל בריצוי עונשם לאלתר

על פי הפרקליטות, סיכויי הערעור נמוכים ואין נסיבות המצדיקות את עיכוב כניסתם לכלא של סמנכ"ל הברוקראז' לשעבר דוד אדרי ומנהל חדר המסחר לשעבר, שי בן דוד

06.08.2017, 14:25 | זוהר שחר לוי ותומר גנון

הפרקליטות מתנגדת לעיכוב ביצוע עונשם של דוד אדרי ושי בן דוד שהורשעו בתרמית ניירות ערך בפרשת פסגות. בהודעה שהוגשה היום (א') לבית המשפט העליון נאמר כי "סיכויי הערעור נמוכים" וכי מדובר ב"מעשים חמורים ואין נסיבות המצדיקות את עיכוב כניסתם לכלא".

קראו עוד בכלכליסט

סמנכ"ל הברוקראז' לשעבר בבית ההשקעות פסגות דוד אדרי ומנהל חדר המסחר לשעבר פסגות, שי בן דוד שהורשעו בהרצת אג"ח ועבירות מרמה נידונו בבית המשפט המחוזי בתל אביב לעונשי מאסר ממושכים (4.5 ו-2.5 בהתאמה) הגישו בשבוע שעבר לבית המשפט העליון את נימוקי הערעור על הרשעתם ועל העונש שנגזר עליהם ובמקביל ביקשו לעכב את כניסתם לכלא עד להכרעה בערעורם.

דוד אדרי ושי בן דוד דוד אדרי ושי בן דוד דוד אדרי ושי בן דוד

פרקליטות מחוז תל אביב (מיסוי וכלכלה) מתנגדת לעיכוב ביצוע העונש כשלשיטתה "על השניים להתחיל בריצוי עונשם לאלתר". לפי הודעת הפרקליטות, בקשתם אינה מגלה כל עילה לחריגה מהכלל המורה כי נאשם שנגזר עליו עונש של מאסר בפועל ירצה את עונשו לאלתר.

"לא הוצגו בעניינו", כך נכתב לבית המשפט, "נסיבות מיוחדות שמשקלן גובר על האינטרס הציבורי באכיפה מיידית. עמדה זו נסמכת על כך שהכרעת הדין בעניינם של המבקשים מבוססת בעיקרה על ממצאי עובדה ומהימנות וכן על חומרת המעשים שבהם הורשעו ועל עונשי המאסר הממושכים שנגזרו עליהם".

לפי עוה"ד אבי ארוניס וורד מושקובסקי מטעם הפרקליטות, סיכויי הערעור בעניינם של אדרי ובן דוד הינם נמוכים שכן הכרעת הדין מבוססת בעיקרה על ממצאים שבעובדה ובמהימנות שבהם ערכאת הערעור ממעטת להתערב. "ערעוריהם עטופים אמנם בטענות משפטיות ובתקיפת דרך הסקת המסקנות של בית המשפט המחוזי", כך נכתב, "אך בפועל הם תוקפים ממצאי עובדי ומהימנות". עוד צוין כי אין מדובר בהכרעת דין תקדימית אלא בהכרעה נוספת בפרשה שעיקרה ביצוע עבירות השפעה בדרכי תרמית בדרך "עסקאות אמיתיות". פסיקה המצטרפת לשורה של הכרעות קודמות בפרשות דומות כמו פרשת מליסרון, פרשת מנופים ופרשת אידיבי.

"הפרקליטות סבורה", נכתב עוד לבית המשפט, "כי שעה שבית המשפט המחוזי, לאחר שמיעת המערערים מעידים במשך ימים ארוכים, קבע ממצאי מהימנות שליליים בנוגע לגרסאותיהם – קשה עד מאוד לראות כיצד יהיה בידיהם לשכנע את ערכאת הערעור להתערב בממצאים אלה. ללא התערבות כזו הערעור על הכרעת הדין הוא כמעט חסר סיכוי".

עוד מצוין כי השניים נידונו לתקופות מאסר ממושכות ובמצב כזה לא מעכבים את ביצוע העונש עד להכרעה בערעור שכן אין חשש שדחיית עיכוב הביצוע תהפוך את הערעור לתיאורטי.

באפריל האחרון גזר שופט בית המשפט המחוזי בתל אביב, חאלד כבוב, עונשי מאסר חמורים באחד מתיקי ני"ע הגדולים והמורכבים שהתנהלו בשנים האחרונות בבית המשפט – פרשת פסגות. במסגרת הפרשה הואשמו ובהמשך הורשעו שני בעלי תפקיד בפסגות בעבירות של תרמית בני"ע על אירועים שהתרחשו בשנת 2008. אדרי, ששימש כסמנכ"ל הברוקראז' לשעבר בפסגות נידון ל-4.5 שנות מאסר וקנס של 4.5 מיליון שקל ואילו בן דוד, ששימש כמנהל חדר המסחר בפסגות, נידון ל-2.5 שנות מאסר וקנס של 1.75 מיליון שקל. "מדובר בהטעיה ברורה ובפגיעה חמורה וקשה בערכים המוגנים בשוק ההון", סיכם השופט כבוב בגזר הדין.

בערעור שהגיש אדרי לעליון, באמצעות עוה"ד נוית נגב ואיריס ניב-סבאג, נכתב כי התמונה העובדתית המרשיעה שקבע בית המשפט "אינה הגיונית ואינה קוהרנטית" וכי היא "רצופה סתירות החותרות תחת בסיס ההיגיון של ההרשעה, השוללות על פני הדברים את הקביעות המרשיעות, ואת קביעת הכוונה המרמתית. אלו היו צריכות לפעול לטובת המערער ולהוביל לזיכוי מהעבירה ולפחות לעורר ספק סביר בדבר אשמתם".

"בערעור זה מבקשים אנו להשמיע קול זעקה גדולה על הרשעתו של בן דוד", טוענים סנגוריו עוה"ד ירון קוסטליץ ויואב סטשבסקי בערעורו. "הכרעת הדין המרשיעה של בית המשפט המחוזי אינה יכולה לעמוד, והטעמים לכך עולים מהכרעת הדין עצמה".

תגיות