אתר זה עושה שימוש בעוגיות על מנת להבטיח לך את חוויית הגלישה הטובה ביותר.
פדרמן שוב לא עמד בתשלום האג"ח: מחזיקי פטרוכימיים מכנסים אסיפה צילום: ראובן שוורץ

פדרמן שוב לא עמד בתשלום האג"ח: מחזיקי פטרוכימיים מכנסים אסיפה

החברה בשליטתו של דיוויד פדרמן טוענת כי אינה יכולה לעמוד בתשלומים כיוון שהמדינה אינה מאפשרת לה לבצע את תהליך שינוי היתר השליטה

07.08.2017, 18:16 | אורן פרוינד

שוב דיויד פדרמן, בעל השליטה בחברת פטרוכימיים, לא עמד בתשלום האג"ח למחזיקים ושוב פעם המחזיקים מכנסים אסיפה בכדי לדון באפשרויות. בתאריך ה-31 ביולי אמורה הייתה פטרוכימיים לשלם כ-8 מיליון שקל למחזיקי סדרה ד' של החברה. החברה ביקשה בתאריך ה-17 ליולי ארכה בתשלום ומחזיקי האג"ח סירבו. כעת, הם מכנסים אסיפה ביום חמישי הקרוב על מנת לדון באפשרויות.

קראו עוד בכלכליסט

פטרוכימיים נשלטת (54.4%) על ידי משפחת פדרמן ושותפיה יעקב גוטנשטיין, אלכס פסל, מיכה לזר ואריה זילברברג, אינה יכולה לעמוד בתשלומים כיוון שלטענתה המדינה אינה מאפשרת לה לבצע את תהליך שינוי היתר השליטה. התהליך הזה נדרש לצורך הוצאה לפועל של תכנית ארגון החוב שלה מול בנק הפועלים וקרן בראשית עליה דיווחה בתחילת השנה.

עיקרו של מתווה פטרוכימיים הוא מכירת מניות על ידי שינוי היתר שליטה, פירעון חלקי של החוב ודחייתו בחצי שנה. מהלך זה יוביל לשיפור ביחסי הכיסוי של החוב במטרה לשפר את הסיכויים למצוא מימון לחוב כלפי הפועלים ובראשית. הפירעון ייעשה על ידי מכירת 130 מיליון מניות בזן (4% מהון מניות בזן שנכון להיום שוות 188 מיליון שקל). לאחר מכירת המניות וחלוקת הדיבידנד, יצטמצם החוב כלפי בנק הפועלים וקרן בראשית ל־237 מיליון שקל. על שינוי היתר השליטה ממונה משרד האוצר ודרושה חתימה של שר האוצר משה כחלון, שר האנרגיה יובל שטייניץ וראש הממשלה בנימין נתניהו. החתימות טרם הגיעו ולכן ההסדר טרם יצא לפועל.

דיוויד פדרמן , צילום: ראובן שוורץ דיוויד פדרמן | צילום: ראובן שוורץ דיוויד פדרמן , צילום: ראובן שוורץ

פטרוכימיים פרסמה בינואר 2017 מתווה לדחייה וארגון מחדש של חוב בהיקף של 466 מיליון שקל לבנק הפועלים וקרן בראשית לאחר שלא עמדה במועד הפירעון בתחילת ינואר 2017. פטרוכימיים היא חברת אחזקות שהאחזקה היחידה שלה היא 20.4% מניות בזן בשווי 930 מיליון שקל וכנגדה היא מחזיקה בחובות של 1.4 מיליארד שקל (930 מיליון שקל באג"ח שפירעונן טרם הגיעו והיתרה לבראשית ולהפועלים).

בנק הפועלים מחזיק בחוב של 318 מיליון שקל עם שעבוד על 370 מיליון מניות של בזן בשווי חצי מיליארד שקל וקרן בראשית מחזיקה בחוב של 148 מיליון שקל עם שעבוד ראשון על 32 מיליון מניות בשווי של 43 מיליון שקל ושעבוד שני על המניות שמשועבדות להפועלים. כך ששני הגופים מכוסים לחלוטין מבחינת הבטוחות שלהם ואף יותר.

תגיות