אתר זה עושה שימוש בעוגיות על מנת להבטיח לך את חוויית הגלישה הטובה ביותר.
רימון במגעים לקראת הנפקה בשווי של 450 מיליון שקל צילום: אוראל כהן

בלעדי לכלכליסט

רימון במגעים לקראת הנפקה בשווי של 450 מיליון שקל

חברת תשתיות המים והגז מנהלת מגעים עם חתמים לקראת גיוס של 100–120 מיליון שקל לפיתוח עסקיה לתחומים נוספים. לפני שש שנים רכשו קבוצת גרנות ומייסד רימון יוסי אלמלם מניות בחברה לפי שווי של 85 מיליון שקל

08.08.2017, 07:15 | גולן חזני

חברת תשתיות נוספת יוצאת להנפקה בבורסה, וצפויה להיות השנייה מבחינת שווי שוק בתחומה בבורסה, אחרי שפיר הנדסה. ל"כלכליסט" נודע כי חברת רימון – העוסקת בתחום מערכות המים והשבת קולחים, הולכת גז ובניית תחנות כוח קטנות – מקיימת מגעים להנפקה בתל אביב לפי שווי של 450 מיליון שקל לפני הכסף, שבמסגרתה היא תגייס 100–120 מיליון שקל. רימון, שנפגשת בימים אלה עם חתמים, מייעדת את הסכום שיגוייס כהזרמה לקופת החברה, כדי לפתח את עסקיה לתחומים נוספים.

המטרה: להנזיל את החברה בדרך לאקזיט

רימון מוחזקת בידי שני בעלי מניות: האגודה השיתופית גרנות מארגוני הקיבוצים (66.7%), המוכרת יותר כבעלת 7% ממניות תנובה והמחזיקה הגדולה בה אחרי ברייטפוד הסינית, והמנכ"ל והמייסד יוסי אלמלם (33.3%). נראה כי המטרה של אלמלם בהנפקה היא להנזיל את החברה שהוא הקים ולהכין את הקרקע לאקזיט עתידי.

אלמלם, יליד חדרה וכיום תושב קיסריה, היישוב שממנה פועלת רימון, ייסד את החברה בשנת 1996 והכניס אליה כשותפה את גאון אגרו, החברה־הבת של גאון אחזקות שהיתה אז בשליטת בני גאון. החברה עוסקת בעיקר בייזום וביצוע פרויקטים רחבי היקף בתחומי השבת קולחים, קידוחים, טיפול בשפכים, שדרוג קולחים ופיתוח תשתיות – תחום שבו היא נהפכה לחברה הפרטית הגדולה בישראל.

התחום השני שבו מתמחה החברה הוא אנרגיה וגז טבעי. החברה מקימה רשתות חלוקה של גז טבעי במודל B.O.T (בנה־תפעל־העבר) – פרויקטים הכרוכים בהשקעות גדולות ומאפשרים חיבור של צרכנים לשימוש בגז טבעי, באמצעות חברה משותפת עם ח.מר הבורסאית, שבשליטת פימי.

גרנות רכשה את מניותיה ברימון לפני כעשר שנים תמורת 5 מיליון שקל עבור שליש ממניות החברה, מה ששיקף לה שווי של 15 מיליון שקל. ב־2011 היא רכשה יחד עם אלמלם את חלקה של גאון (33% תמורת 27.5 מיליון שקל) לפי שווי של 85 מיליון שקל. לגרנות, כך נודע ל"כלכליסט", זכות לרכוש את מניותיו של אלמלם לפי שווי מסוים, אלא אם החברה יוצאת להנפקה.

ל"כלכליסט" נודע עוד כי ה־EBITDA (רווח תפעולי תזרימי) של החברה עומד כיום על כ־45 מיליון שקל בשנה, ולכן השווי בהנפקה משקף מכפיל של פי 10 על ה־EBITDA – מכפיל גבוה יחסית לחברת תשתיות.

פועלים גם בדרום אמריקה ובמערב אפריקה

הפעילות בתחום המים של רימון בישראל מתחלקת לטיפול בשפכים, החל משלב בדיקות ההיתכנות והמימון, דרך תכנון כללי ומפורט ועד לביצוע והקמה ותפעול. בנוסף, רימון מקימה תשתיות הולכה, מבצעת פרויקטים של קווי צנרת, תחנות שאיבה, מאגרים, בריכות תפעוליות וקידוחי מים לשתייה לחקלאות. כמו כן מקימה רימון מתקנים לטיפול במים ושפכים במגוון טכנולוגיות לתעשייה ולמגזר הציבורי והפרטי.

בנוסף, לחברה פעילות בדרום אמריקה ובאפריקה בתחומי התשתיות, הטיפול במים והשפכים. הפעילות מתבצעת באמצעות החברה־הבת רימון פתרונות מים. לאחרונה הרחיבה רימון את פעילותה עם רכישה של 50% מחברת רליקס – חברת הנדסה ומערכות אינטגרציה מצ’ילה, שמטפלת במגזר המים והנוזלים של תעשיית הכרייה בצ’ילה בפרט ובדרום אמריקה בכלל. פעילות זו כוללת טיפול בשפכים תעשייתיים, טיפול ואספקה של מים ראויים לשתייה, תהליכי מיצוי שונים, מתקני התפלה ותשתיות מים.

רימון פעילה גם באפריקה והקימה כמה פרויקטים לטיוב מי נהרות, קידוחים ומים עיליים במספר מדינות במרכז ומערב אפריקה, הבאתם לאיכות מי שתייה או השקיה חקלאית ואספקתם לכפרים וערים באזור.

גל של הנפקות בתחום התשתיות בתל אביב

ההנפקה, אם אכן תצא לפועל, באה בהמשך לכמה הנפקות ראשוניות שביצעו בשנים האחרונות חברות בבעלות משפחתית הפועלות בענף התשתיות המקומי בשנים האחרונות – אשטרום, שפיר, אורון ולסיכו.

שפיר הנדסה, שבשליטת האחים שפירא, נחשבת לחברת התשתיות הציבורית הגדולה בישראל. החברה גייסה 420 מיליון שקל בנובמבר 2014 לפי שווי של 1.7 מיליארד שקל לפני הכסף, ושל 2.1 מיליארד אחרי הגיוס. לאחר מכן המניה שלה כמעט והכפילה את שוויה והיא נסחרת לפי שווי של 4.1 מיליארד שקל. החברה סיימה את 2016 ברווח נקי של 185 מיליון שקל והונה העצמי עומד על 1.2 מיליארד שקל. לאחרונה דווח גם כי קבוצת יעקובי, חברת תשתיות נוספת, בוחנת הנפקה.

עמית בן יצחק, צילום: אוראל כהן עמית בן יצחק | צילום: אוראל כהן עמית בן יצחק, צילום: אוראל כהן

תגיות