אתר זה עושה שימוש בעוגיות על מנת להבטיח לך את חוויית הגלישה הטובה ביותר.
 רשות ני"ע בארה"ב: מייסדי מובילאיי העבירו מידע פנים בעסקת אינטל צילום: אוהד צויגנברג

רשות ני"ע בארה"ב: מייסדי מובילאיי העבירו מידע פנים בעסקת אינטל

לפי כתב האישום, שני תושבי וירג'יניה שאליהם הגיע המידע רכשו מניות ואופציות של החברה טרם העסקה - וגרפו לכיסם 925 אלף דולר

16.08.2017, 09:46 | שירות כלכליסט

רשות ני"ע בארה"ב (SEC) מאשימה שני אזרחים בסחר במידע פנים במניות מובילאיי הישראלית. מדובר בתביעה השנייה שמגישה הרשות השנה על סחר במידע פנים של מניות מובילאיי הישראלית, שנמכרה במרץ לאינטל בתמורה ל-15.3 מיליארד דולר.

קראו עוד בכלכליסט

לפי האישום, תושבי וירג'יניה לורנס קלאף ורוג'ר שאול גרפו לכיסם יותר מ-925 אלף דולר ממכירת אופציות ומניות של מובילאיי שהם רכשו בתקופה שלפני ההודעה על העסקה ב-13 במרץ. אחרי ההודעה על ההשתלטות של אינטל על מובילאיי זינקו מניות החברה הישראלית ב-28.2% ביום אחד בבורסת ניו יורק.

לפי כתב האישום, המסחר במניות מובילאיי מצד קלאף ושאול החל לאחר שילדיהם הבוגרים של שני מייסדי מובילאיי, זיו אבירם ואמנון שעשוע, אמרו לילדיו הבוגרים של אחיו של רוג'ר שאול על העניין שמגלה אינטל ברכישת החברה.

מכונית אוטונומית שאינטל מפתחת עם מובילאיי, צילומים: Intel Corporation מכונית אוטונומית שאינטל מפתחת עם מובילאיי | צילומים: Intel Corporation מכונית אוטונומית שאינטל מפתחת עם מובילאיי, צילומים: Intel Corporation

לפי כתב האישום, שאול וקלאף הם שותפים עסקיים וחברים מאז 2008. החוליה המקשרת בינם לבין מייסדי מובילאיי הוא, כאמור, אחיו של רוג'ר שאול, ד"ר ג'יימס שאול, שהוא גם אחד מ-35 בעלי מניות ב-OrCam, הסטארט-אפ של אבירם ושעשוע. לפי כתב האישום, ד"ר שאול ורעייתו מתראים עם משפחות אבירם ושעשוע מדי פעם באירועים חברתיים. ילדיהם של ד"ר שאול ורעייתו הם חברים של ילדיהם של אבירם ושעשוע. ד"ר שאול החל השנה לתת לכאורה לאחיו הנחיות מפורטות על רכישת מניות מובילאיי אף שמעולם לא עשה זאת בעבר.

הסחר החשוד כלא חוקי נעשה באמצעות שני חשבונות שהיו רשומים על שמו של קלאף. לפי רשות ני"ע האמריקאית, הפעולה הראשונה שבה נרכשו מניות מובילאיי התרחשה ב-30 בינואר 2017, באמצעות חשבון קיים של קלאף. יום לפני כן פתח קלאף חשבון נוסף ששימש אותו לרכישת המניות בשלב מאוחר יותר. ב-1 בפברואר קלאף העביר 161 אלף דולר לחשבון החדש, והשתמש בכל הסכום כדי לרכוש 3,782 מניות מובילאיי. במקביל הוא העביר 5,000 דולר לחשבון הישן, שגם בהם הוא רכש מניות מובילאיי במהלך היומיים שלאחר מכן (כלומר, 2 ו-3 בפברואר).

עוד נטען בתביעה, כי קלאף העביר 28 אלף דולר נוספים לחשבון החדש ב-28 בפברואר. באותו שבוע החל שאול לרכוש אופציות של מובילאיי. ב-8 למרץ מכר קלאף 425 מניות מובילאיי שעבורן הוא קיבל 19,920 דולר, ובין ה-8 ל-10 במרץ הוא רכש אופציות על מניות מובילאיי בכ-20 אלף דולר.

ערב מכירת מובילאיי לאינטל קלאף החזיק 3,404 מניות מובילאיי ו-1,209 אופציות. אחרי ההודעה על הרכישה הוא מכר 862 מניות מובילאיי ו-1,209 אופציות שתמורתן הוא קיבל 617,563 דולר. בתוספת 335 אלף דולר נוספים של רווח שהיו בחשבונות של קלאף ממכירת המניות, מסתכם הרווח של שאול וקלאף ב-925 אלף דולר.

הדברים מופיעים בכתב אישום מתוקן שהוגש לבית המשפט ב-8 ביוני השנה.

תגיות