אתר זה עושה שימוש בעוגיות על מנת להבטיח לך את חוויית הגלישה הטובה ביותר.
הגודל כן קובע: אינטל חושפת את מעבדי ה-10 ננומטר

הגודל כן קובע: אינטל חושפת את מעבדי ה-10 ננומטר

שטף ההצהרות וההדלפות של ענקית השבבים אינו תופעה מקרית, אלא מהלך מכוון של אינטל לנסות ולהוכיח למשקיעים שהיא נכונה להילחם. מעבדי ה-Ice Lake שהוצגו לראשונה יצאו לפי הערכות בשנתיים הקרובות – אחרי השקת ה-Cannon Lake למובייל

16.08.2017, 16:31 | רפאל קאהאן
אינטל חשפה פרטים אודות מעבדי הדור העשירי, ה-Ice Lake שתיוצר בטכנולוגיה של חריטה ב-10 ננומטר. לפי הערכות המעבדים החדישים הללו ישווקו בין 2018 ל-2019.

קראו עוד בכלכליסט

הצצה זו לפרטים של מעבדי העתיד שמפתחת אינטל באה זמן קצר לאחר שהציגה את סדרת המעבדים החדשה שלה Coffee Lake שצפויה להגיע לשווקים בשבועות הקרובים. כמו כן, סדרה נוספת שעתיד לצאת מבית היוצר של אינטל היא ה-Cannon Lake, הראשונה שתביא את בשורת ה- 10 ננומטר, בשנה הבאה, אך זו תיועד כנראה למוצרי מובייל.

מעבד אינטל - ענקית השבבים מעבד אינטל - ענקית השבבים מעבד אינטל - ענקית השבבים

אינטל לא לבד

כדי לעשות סדר בשלל ההכרזות האחרונות של ענקית השבבים, צריך להתייחס לשינויים שהתגלו לאחרונה בתחום המעבדים. סמסונג הפכה זה מכבר ליצרנית השבבים הגדולה בעולם בזכות ההובלה שלה בתחום המובייל. שוק שאינטל לא הצליחה לחדור ועל כן היא נמצאת במלכוד.

מצד אחד עליה למצוא מודל עסקי יעיל שיאפשר לה למכור מעבדים גם לסמארטפונים וטאבלטים. ומנגד, היא עדיין מובילה ללא עוררין את עולם המעבדים למחשבים וגם בו היא חייבת לעבוד כדי לשמור על ההובלה.

מיקרוסופט כבר לא מעוניינת להסתמך רק על מוצרי אינטל. הגרסאות הבאות של ה-Windows יכללו ככל הנראה תמיכה מובנית גם בארכיטקטורת ARM, מה שיאפשר לה להציע ליצרנים לרכוש חלפים גם מספקים אחרים.

מעבד מחשב של אינטל - ארבע ליבות, צילום: בלומברג מעבד מחשב של אינטל - ארבע ליבות | צילום: בלומברג מעבד מחשב של אינטל - ארבע ליבות, צילום: בלומברג

באותו הזמן, AMD עדיין נושפת בעורפה של עם מעבדי ה-Ryzen Threadripper שמציעים ביצועים גבוהים ב-30% על פי הדיווחים מאשר המקבילה של אינטל, ה-Intel Core i9 ו-7i. אותם מעבדים שמייצרת סמסונג בארכיטקטורת 14 ננומטר עבור AMD.

עבור אינטל המשמעות של כל השינויים הללו היא מלחמה בכמה חזיתות. החברה חייבת להציג את מפת הדרכים שלה עבור המשקיעים ובאופן שישכנע שהיא מתכוונת להילחם על מעמדה.

עם זאת, יש לציין שהמשך המזעור דורש עדיין מחקר ופיתוח נוסף. AMD כבר רמזה שהיא מתכננת להציע מעבדים בחריטה של 7 ננומטר בשנה-שנתיים הקרובות, אך עדיין מדובר בחזון למועד, מכיוון שרמת חריטה ממוזערת כל כך מתקרבת למגבלות הפיסיקליות של תהליכי הייצור העכשוויים.

המלכוד בו מצויה ענקית החומרה, יוביל אותה ככל הנראה להמשיך ולהדליף מידע על כוונותיה. בנוסף, באינטל מעוניינים להשיג דריסת רגל מהותית גם בנתח השוק המתפתחים בהם: האינטרנט הדברים, הרכב האוטונומי ושוק הרחפנים. מה שמחזק את ההנחה שלפחות בשנים הקרובות נמשיך לזכות בטפטופי מידע על כוונותיה בהמשך הדרך. השאלה האמיתית היא עד כמה תוכל אינטל להגשים את הציפיות שהיא מייצרת באותן הדלפות.

תגיות

7 תגובות לכתיבת תגובה לכתיבת תגובה

6.
חבל שהטכנולוגיה הזאת לא קיימת
אינטל לא סיימו את הפיתוח של ה10 ננו מטר והמנכל הכריז על כך לפני חודשים אינטל פשוט מפחדת מההשלכות של מה שיקרה אם היא לא תוציא מעבד שלא קיים (ראה ערך i9 7980x) בניגוד לכך AMD כבר סיימו לפתח ולהכין אב טיפוס של 7 ננו מטר בקיצור אנשים באינטל ישנו והם משלמים על כך
ראג׳ה קודרי  |  18.08.17
4.
ל-2, קוואלקום ומיקרוסופט זה לא טרנסמטה
מדובר בשני חברות ענקיות בעלות משאבים שהצהירו במשותף על הכוונה להשיק גירסה של חלונות 10 למעבדי ARM עם תאימות מלאה לאחור וכמובן שגם שאר יצרניות מעבדי הARM מצפות לזה וביניהן סמסונג, הוואוי, מדיה-טק ורבות אחרות. גם צריך לזכור שעבור מיקרוסופט זו ההזדמנות האחרונה להיכנס לשוק המובייל ובגלל זה היא גם הכריזה על ביטול והפסקת פיתוח של כל מוצרי WINDOWS PHONE. קואליציה כזאת של מעצמות טכנולוגיה זה לא סטארטאפ קטן שאינטל יכולים למחוץ עם עורכי הדין שלהם והסיכוי היחיד לעצור את המהלך זה שמיקרוסופט תכריז שהיא מוותרת על שוק המובייל שכבר היום עקף את המחשוב האישי וצפוי להכפיל את עצמו כמה פעמים בעשור הקרוב.
ARM  |  17.08.17
לכל התגובות