אתר זה עושה שימוש בעוגיות על מנת להבטיח לך את חוויית הגלישה הטובה ביותר.
למרות החשדות: מנכ"לית בזק סטלה הנדלר, תוכל לצאת לחופשה בחו"ל צילום: ינאי יחיאל

למרות החשדות: מנכ"לית בזק סטלה הנדלר, תוכל לצאת לחופשה בחו"ל

ביהמ"ש התיר להנדלר, החשודה בפרשת בזק, לצאת עם בעלה לחופשה של 6 ימים באיטליה בסוף אוגוסט ובאמצע ספטמבר תצא שוב עם בתה ל-6 ימים לארה"ב

16.08.2017, 19:33 | נעמי צורף
סטלה הנדלר, מנכ"לית בזק החשודה בעבירות על חוק ניירות ערך תוכל לצאת לשתי חופשות משפחתיות באיטליה ובארה"ב בחודש הקרוב.

קראו עוד בכלכליסט

שופט בית המשפט השלום בתל אביב ד"ר שאול אבינור, נעתר היום (ד') לבקשת באי כוחה של הנדלר, שאליה צורפה גם הסכמת רשות ניירות ערך, לביטול זמני של צו איסור היציאה מהארץ שהוטל עליה במסגרת חקירת חלקה בפרשת בזק.

בסוף חודש יוני נחקרה הנדלר באזהרה בחשד לביצוע עבירות של קבלת דבר במרמה ועבירות דיווח לפי חוק ני"ע, ובכלל זה פרטים מטעים בדו"חות הכספיים והדיווחים של בזק בין השנים 2016-2015.

על פי הבקשה, שהוגשה בתחילת השבוע על ידי עוה"ד נתי שמחוני ואסף קליין ממשרד הרצוג, פוקס, נאמן ושות', הנדלר תצא לחופשה בת 6 ימים באיטליה עם בעלה בסוף חודש אוגוסט ובאמצע חודש ספטמבר, תצא הנדלר לחופשה של 6 ימים עם בתה בארה"ב.

סטלה הנדלר, מנכ"לית בזק , צילום: ינאי יחיאל סטלה הנדלר, מנכ"לית בזק | צילום: ינאי יחיאל סטלה הנדלר, מנכ"לית בזק , צילום: ינאי יחיאל

בין הצדדים הוסכם כי לצורך הנסיעות הנדלר תפקיד ערבות כספית בסך 200 אלף שקל אשר תושב לה עם חזרתה לארץ בתום נסיעתה השנייה. זו תהיה ערבות נוספת על זו שכבר הפקידה הנדלר בסך 700 אלף שקל. כמו כן, עם שובה לארץ לאחר כל אחת מהחופשות תדרש הנדלר להעביר את דרכונה לרשות לניירות ערך.

בסוף החודש שעבר, בתום מעצר בית של 9 ימים החליטה השופטת ענת פוזננסקי כץ כי הנדלר תוכל לחזור לעבודתה, תחת מגבלות חמורות ל-60 יום, בהן איסור לעסוק בנושאי רגולציה ועסקאות בעלי עניין. כאמור, הוטלו עליה גם צו איסור יציאה מהארץ ל-180 יום והפקדת ערבות.

פרשת בזק כוללת שלוש פרשיות שונות אשר בשתיים מהן נקשר שמה של הנדלר. במרכז הפרשה הראשונה עומד חשד להשפעה במרמה על הועדות הבלתי תלויות שהקים דירקטוריון בזק, כדי לאשר שתי עסקאות בעלי עניין עם חברות אחרות שבשליטת אלוביץ'. הראשונה, עסקה שבמהלכה נרכשו מניותיו של אלוביץ' ב-yes על ידי בזק בחודש מרץ 2015, בתמורה של למעלה ממיליארד שקלים – חלקם מבוססים על יעדי תזרים המזומנים של חברת הטלוויזיה הרב ערוצית. העסקה השנייה מפברואר 2017, היא חתימה על הסכם להארכת רכישת מקטעי שידור בלוויינים מחברת חלל-תקשורת שבשליטת אלוביץ', בתמורה מצטברת של כ-920 מיליון שקל.

על פי החשד, הנדלר ומזכירת בזק לינור יוכלמן קידמו אינטרסים עסקיים של החברות של אלוביץ' בתוך בזק בקשר לעסקאות אלה. השתיים פעלו בדרכי מרמה, בניגוד לאינטרסים העסקיים של החברה הציבורית שהן עובדות בה, כדי שבעל השליטה יוכל לקבל מאות מילוני שקלים מקופת בזק ו-yes.

הפרשייה השנייה, זאת שבגינה נפתחה החקירה, נוגעת לאירועים שהגיעו בעקבות מכירת מניותיו של אלוביץ' ב-yes לבזק בעסקת בעלי עניין במרץ 2015 תמורת כמיליארד שקל. אותה עסקה כאמור שעל פי חשד נוסף בפרשה "זוהם" בה שיקול הדעת של דירקטוריון החברה על ידי הנדלר ויוכלמן שהדליפו מידע לגביה לצד שכנגד – בכירי יורוקום אלוביץ', בנו אור ועמיקם שורר.

תגיות