אתר זה עושה שימוש בעוגיות על מנת להבטיח לך את חוויית הגלישה הטובה ביותר.
תהנו מתעריפי הסלולר הנמוכים - בתחילת 2018 הם עומדים להתייקר צילום: גטי אימג'ס

תהנו מתעריפי הסלולר הנמוכים - בתחילת 2018 הם עומדים להתייקר

בענף הסלולר ממתינים בציפייה שהשנה תיגמר וגולן תיפרע ממחויבותה לחבילות בפחות מ-30 שקל בחודש

21.08.2017, 07:07 | יניב רחימי

1. עוד נתגעגע

התוצאות הכספיות של גולן טלקום ברבעון השני הפתיעו לטובה את המשקיעים בשוק ההון, וצריך לזכור שהם הושגו כשאלקטרה צריכה פועלת עם יד אחת קשורה מאחורי גבה. מי שכופף את ידה, גם אם רק לזמן מוגבל, היא רשות ההגבלים העסקים, שאישרה את הרכישה תחת התנאי שתמשיך להציע מבצעים.

קראו עוד בכלכליסט

גולן התחייבה להציע בכל אחד משלושת הרבעונים הראשונים שלאחר העברת השליטה לפחות מבצע אחד שמשכו לא ירד משלושה שבועות, ושיציע חבילות סלולר במחיר נמוך מ־30 שקל לקו. תנאי המבצע לא יכולים להיות נחותים מאלו של החבילה שהופיעה באתר של גולן במועד האישור.

המשמעות היא שבסוף 2017 הרסן יותר, וגולן תהיה רשאית להציע חבילות ומבצעים כראות עיניה. אם לשפוט על פי התבטאויותיו של גיל שרון, המשמש כיו"ר גולן ומנהלה, הציבור עוד יתגעגע למחירים של 2017. אלו חדשות רעות לצרכנים, וטובות למשקיעים בחברות הסלולר.

2. למי קראת פראייר

באפריל השנה נפל דבר בשוק התקשורת בישראל, כשמיכאל גולן מכר את חברת הסלולר גולן טלקום תמורת 350 מיליון שקל. בצד הרוכש עמד גרשון זלקינד, בעל השליטה בחברת אלקטרה מוצרי צריכה שהוציאה מהקופה רק 80 מיליון שקל (הון עצמי). את חלק הארי של הרכישה החברה מימנה בהלוואות: האחת מהמערכת הבנקאית, והשנייה מלא אחרת מאשר המתחרה סלקום.

כבר ברבעון הראשון שלה תחת השליטה של אלקטרה צריכה רשמה גולן טלקום רווח תפעולי של 21.4 מיליון שקל. כלומר, הרווח התפעולי השנתי של גולן עומד על קצב שנתי גבוה מההון העצמי שבו נרכשה החברה רק לפני ארבעה חודשים. האם מיכאל גולן עבר על הכלל שהוא קבע ובעצמו "יצא פראייר"?

גיל שרון, יו"ר גולן, צילום: אוראל כהן גיל שרון, יו"ר גולן | צילום: אוראל כהן גיל שרון, יו"ר גולן, צילום: אוראל כהן

ממש לא. במקרה של גולן טלקום המרחק בין הרווח התפעולי לשורה התחתונה רחוק וכולל הוצאות מימון כבדות, הן בשל ההלוואות שניטלו בידי אלקטרה מוצרי צריכה לצורך רכישת גולן טלקום ושהוסבו לחברת הסלולר, והן בשל חובות העבר של גולן.

3. תקופת חסד

 

אחד ההבדלים המהותיים בין גולן של מיכאל לזאת של זלקינד נעוץ בהסכם מול סלקום. כיום לגולן יש הסכם שיתוף רשתות שמחליף את הסכם שירותי נדידה פנים ארצית. תחת ההסכם החדש גולן התחייבה לשלם לסלקום תמורה שנתית ממוצעת של 220–210 מיליון שקל בשנה לתקופה של 10 שנים. היות שהתשלום בשנים הראשונות נמוך מהממוצע והולך ועולה עם השנים, אלקטרה מוצרי צריכה צפויה ליהנות בשנים הראשונות מתקופת חסד ומעלויות נמוכות יותר בהשוואה לאלו שהיא תישא בסוף תקופת ההסכם עם סלקום.

תגיות